SERBEST KÜRSÜ BİLGİNİ PAYLAŞ

ARKADAŞLAR SAYIN BAŞBAKANIMIZA ARTIK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMA ZAMANI GELDİ…


SAYIN BAŞBAKANIMIZ GERÇEKLERİ BİLMELİDİR.EKONOMİK KAYGILARDAN ÖTÜRÜ BİNLERCE İNSAN CEZAEVLERİNE ATILMAKTADIR...........


Abartmadan,sıkıntılarımızı , yasal boşlukları,yaşadıklarımızı özet ve okunabilir bir şekilde bimer,e göndereceğiz.
Konunun hukuki boyutlarına vakıf olan arkadaşlar hukuki boyutunu anlatmalıdır…..
Yaşadıklarını anlatacak arkadaşlarda aşağıda verdiğimiz adres-tel-fax lara ulaşsınlar…


ADRES
Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Merkez Bina
B.Blok
P.K. 06640
Kızılay / Ankara


TELEFON
(0312) 424 16 12
(0312) 424 16 13
(0312) 424 16 18
FAX
(0312) 425 13 75


E - POSTA
bimer@basbakanlik.gov.tr

285 yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 285   Yeni›   En yeni»
  1. ANKARA HUKUKLU dedi ki...:

    SAYIN NCDT

    Yazımı blog başlığına almış olmanıs beni duygulandırdı..
    Teşekkür ederim..

    ANKARA HUKUKLU

  1. Ncdt dedi ki...:

    Sayın ANKARA HUKUKLU sizde bilirsiniz mutlaka iyi söz kaybolmaz:))

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.çek mağduru

  1. my way dedi ki...:

    sn arkadaşlar

    bu konu yargıtay tarafından kısa zamanda sonuca bağlanacak..bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın...haber aldığımız bütün kaynaklar yargıtayın karar vermek için yeni tasarının meclise gelmesini beklediği yönünde görüş bildiriyor...dün bilgi aldığımız kaynaklarda tasarının meclise gelmesinin an meselesi olduğunu gösteriyor...

    az kaldı ve tüm işaretler lehimize olacağı yönünde...

    my way

  1. my way dedi ki...:

    aylardır hep doğruyu öğrenmeye ve yorum yapmaya çalıştık..zaten önemli olan buydu bence doğru olanı öğrenmek..çünkü bunu öğrenebildiğimiz taktirde haklı olduğumuzu anlayacaktık ve anladık...

    emekler ve çabalar daha sonra öğrendiklerimizi aktarmamız gerektiği konusunda yoğunlaştı..bunu önce birbirimize vesonra asıl duyması ve bilmesi gerekenlere ulaştırdık...okumadılar inatla tekrar ulaştırdık ve okuyup anlamalarını sağladık...ve bence yasayı yapanlar ve el kaldıranlar artık bu saatten sonra çek için hapis cezasının ne kadar çağ dışı ve ne kadar insan onuruyla bağdaşmaz olduğunu öğrendiler...bunu inkar etme şansları yok,edemezler...bu bayaza siyah demek gibi bişey olur.söylemek sadece insanların kendini kandırmaya çalışması olur...bu da farklı bir boyutu konunun...

    asıl olan zaten yargıtay ın vereceği karardı..başından beri hep bunu söyledim ve hala da söylemeye devam ediyorum...ama meclisle ilgili çabalarımız yeni yasanında bu çağ dışı uygulamadan kurtulmasını sağlamaktı...bunu ne kadar başarabildik..zamanla göreceğiz...fakat emin olduğumuz en önemli konu çeke hapis cezasına devam derlerse yasayı yapanlar...bunun doğru olduğunu savundukları için değil sadece o yönde emir aldıkları için yapacaklar...bunu anlattığımız için üstümüze düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum...bundan sonrası yasanın meclise gelmesi ve yargıtayın karar vermesi...

    her zaman olduğu gibi şimdide yargıtayın bu boşluğu bildiğini ve kararında bu hapis cezasının geçmişe yönelik kalkacağını düşünüyorum...ilerisi için ise meclisten bir sürpriz çıkar mı onu tahmin etmek zor görünüyor..

    my way

  1. efs dedi ki...:

    Sn arkdaşalarım

    Bugün ilk olarak adalet komisyon üyesi Ali İhsa Öztürkle konuştum.Kendisi bu konuyla ilgli çok mail aldıklarını farknda olduklarını söyledi. Konumuz nezaman bir çözüm bulabilir dediğimde de kesin bir tari verememkle birlikte çok beklemeyeceğimizi ilettiler.

    Daha sonra Said Yazıcıoğluyla görüştüm. Kendsi beni sabırla dinlediler. Konumuzu ekrar gündeme getirecekler.

    Adalet komisyon sözcüsü sayın emin ekmen yurt dışında oldukları için sadece özel danışmanlarına not bırakabildim. Pazartesi tekrar arayacgım.

    Kemal unakıtanın özel kalemine durumuzu anlattım. Bakanımıza konuyu bidireceklerini söylediler.

    Son olarak da komisyon üyesi sayın ali rıza öztürkle görüştüm Konumuzu baştan sona bliyorlar ve bize hak veriyorlar.

    Eskiden durumumuzdan ve magduriyetimizden bile haberleri yoktu geldiğimiz nokta inanılmaz. Attığımız her mail ulaştığımız her vekili bizi mutlu sonumuza daha da çok yaklaştırıyor...

  1. my way dedi ki...:

    bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim...bu siteye arada bir yazıyorum ve başka hiç bir yerde de yazmıyorum...zaten çok fazla yazacak bişey kaldığınıda düşünmüyorum...artık sona gelindi ve yazılan şeyler boş laftan aibaret...


    ama ne hikmetse adıma yazılar yazılıyor ve yazmayacağımı herkes bildiği halde yayınlanıyor...bunu bir insan neden yapar anlamak zor...hadi yazan çakaldır onu anlıyorum ama yayınlayana ne isim verilir...bunu ben biliyorum...yorumuda bu çek mağduru blog adrseiniokuyanlara ve bu siteyi okuyanlara bırakıyorum...

  1. Anonymous dedi ki...:

    Ben 1980 den beri iş hayatımda şerefimle mücadele ettim.. 15 yıl yaptığım yöneticilikten sonra, son 7 yıldır üretime de girdiğim işlerimden ve mücadelemden ötürü evime ve çocuklarıma tek kuruş dünyalık taşımadım..

    Hatta işveren olmadan önce elimde avucumda aileme yetecek birikimlerimi de tamamen yitirdim..Evet borçlu olmaktan, bu hale düşmekten utanıyorum, bu benim utancım, bu benim ahlakım..

    Ama, asla şerefsiz, ahlaksız hiç bir şey yapmadığımı aksine şerefli bir insan olduğumu da hissediyorum.. Kim bilir şerefli olmak, bütün bu acılara adım adım yaklaştığımızda, batışı hissettiğimizde çalmamak, çırpmamaktır..

    Yani son kuruşuna kadar işine, işyerine tüm varlığını, sağlığını feda eden, tıpkı öleceğini bilerek cepheden kaçmadan, arkadaşlarını ve cepheyi terk etmeden son kurşuna kadar vuruşan isimsiz kahramanlarız bizler..

    Çok laf ettiğimi biliyorum, sürç-ü lisan etmediğimi umarım..
    ‘Dertlinin söylediğini, deli söylemez’ derler..



    İşte!.. İşte şayet; bizi duydunuz, bizi dinlediniz, bizi okudu iseniz..

    Bizim için bir umuttur bu.. Yaşama tutunuştur vereceğiniz kararlar..

    Ya; diğer çağdaş ülkelere de bakar, aman biz (DEVLET) olarak vatandaşımıza ne yapıyormuşuz böyle dersiniz, bir ayıbı, zulmü ortadan kaldırırsınız..

    Ya da; isterseniz, hakim sınıfların, sermaye sahiplerinin lüksü haline gelmiş bu yasayı korumaya çalışanlara kulak verirsiniz..

    Ve bu takdirde biz artık, kendi kabrimize girer ve üzerimizi örteriz, örtebiliriz..
    Zira borçlu da olsak yaşanabilirdi, hatta Mevla borçlarımızı ödeyecek fırsatlar, imkanlar da verebilirdi..

    Oysa Tanrı’nın bir şans tanımasına bile fırsat vermeyen hükmünüzü infaz ederde ‘kara zindana’ bizi tıkarsanız, bu ZİLLET bizi yaşatmayabilir..

    Biz bu utancı taşıyamayız, belki; şayet sizler fark etmez ve kaldırmazsanız, çok yakın gelecekte, asıl ayıbın bize ait olmadığını bu ülkenin aklı, vicdanı ve ufku gelişmiş çocukları mutlaka fark edeceklerdir ve bu ayıbı, zulmü ortadan kaldıracaklardır..

    SON SÖZ

    "Değildir şîr-i der-zencire töhmet acz-i akdamı,
    Felekte baht utansın bî-nasib- erbab-ı himmetten.."

    * Zincire vurulmuş aslanı hareketsizliğinden dolayı küçümsemek uygun değildir.. Vatanseverlerin de kısmetsizliği onların suçu değildir.. Bu kaderin suçudur, kader utanmalıdır.

    Namık Kemal bu beyitte vatan yolunda mücadele edenlerin başına gelen olumsuzlukları onlara değil kadere mâl etmektedir.

    Saygılarımla
    Murat YALÇIN

    Not: Bu yazımı pekçok yere mail gönderdim, ayrıca fax ve bilhassa önemli makamlara dosya halinde gönderceğim..
    Ayrıca 2 sayfalık soruyorum ekiyle birlikte..

  1. Anonymous dedi ki...:

    kalmamıştır.. 31.12.2008 tarihine kadar yapılması gereken yasal değişiklik yapılmadığı için yasama erkinin yasanın dayanaksız kalmasını istediği ve zımnen yürürlükten kaldırılmış kabul edilmesi gerektiği söyleniyor.. Bir çok hukukçu böyle diyor, bir çok mahkeme de bu yönde karar veriyor.. Kimler böyle karar veriyor ve söylüyor, biliyor musunuz?

    8. TCK nın müellifi Sayın Prof. Dr. Adem SÖZÜER, muhterem Prof. Dr. Hayri DOMANİÇ ve pek çok hukuk hocası akademisyen, savcılar ve asliye / ağır ceza hakimleri, benzer bir davada yukarıdaki gerekçenin geçerli olduğuna ve bu nedenle ceza verilemeyeceğine oy birliği ile karar veren Yargıtay 7.Ceza Dairesinin yüksek yargıçları, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İYİMAYA, siyasetçiler, değerli avukatlar ve bu zulme hukuki, ilmi, vicdani ve medeni telakkileriyle onay vermeyen herkes..

    9. Bir ceza maddesi bu denli ve bu seviyede tartışılıyor olacak, üstelik karşılıksız çekin suç olarak tanımlanmasının ve suç kabul edilmesinin mümkün olmadığını yargının en tepesinde bulunan Yargıtay Başkanı Sayın Hasan GERÇEKER yazılı olarak ifade edecek, buna rağmen ilgililer ve sorumlular kurulu bu adaletsiz düzeni değiştirmek yönünde bu kadar acelesiz ve pasif kalacaklar,.. Bu durum, sizce vicdanları rahatsız edici bir durum değil mi?

    10. Adaletin Üzerine Gölge Düşmüştür.. Çek yasasının mağdur ettiği binlerce aile feryat ederken başta bankalar olmak üzere bu davaların ve çağdışı hapsin sürmesinden çıkarı olanlar mevcut bu adaletsizliğin ve tartışmalı yasanın ortadan kaldırılmasına engel olmak istemektedirler.. Var mı böyle bir çağdaş ülke?

    11. Mali piyasaların zarar göreceği gibi bir gerekçeyi Kutsal Adalet Duygusuna tercih eden, vicdanlarını akçeli işlere ve çıkarlara hapseden, değil binlerce, bir tek insanını dahi ‘ya para ya kara zindan’ diye hapseden, bir vatandaşını ekonomik gücünü yitirince ‘onurunu da yitirmiştir’ olarak kabul ve farz eden bir ülke hepimizin ülkesi olabilir mi?

    12. Hasılı bu durum sizce; bütün değer yargılarının ürettiği evrensel hak, adalet ve medeniyet ölçüsüne ve bilhassa ülkemiz insanının vasıflarından olan mertliğine, devletin şefkatine sığmakta mıdır?

    Saygılarımızla
    Murat YALÇIN

    İş Adamı İdik, Battık, Borçluyuz..
    Asla! Adi Bir Suçlu Değiliz!..

  1. Anonymous dedi ki...:

    SORUYORUZ..!!!

    Bilgiye ve Bilime, Hukuka ve Adalete, Medeni ve Çağdaş Düşünceye Sahip Olan Herkese

    SORUYORUZ..!!!

    1. (Teşrî gerekçesinde çekin vadesiz bir ödeme - havale aracı olduğu kabulü ile) 3167 s. Yasada yer alan karşılıksız çek hapsinin; hayatın gerçek akışı sonucu ortaya çıkan iş hayatındaki, uygulama ile bırakın %100 olmasını, %1 bile uyumlu olmadığını bilmiyor musunuz?

    2. Muhasebede bir hesabın ismi değil, işlevi önemlidir (120 müşteriler veya 120 borçlular aynı şeydir..) denirdi.. Buna göre; iş hayatımızda %100 nispetiyle çeklerin de senet-bono gibi vadeli borçlanma aracı olarak kullanıldığını ve mali piyasalarda ‘senetli alacaklar’ olarak işlem gördüğünü bilmiyor musunuz?

    3. Keza; bankaların, faktoring ve diğer finansal kuruluşların kredi teminat portföyleri, alonj yapılarak ciro edilmiş sayısız müşteri çekleri ile doludur.. Buna göre; karşılıksız çıkan çekin, karşılıksız çıkan (protesto olan) senet ile işlevsel farkını nasıl izah ediyor sunuz?

    4. Karşılığı olmadan - ödememek maksadıyla - vadesiz olarak çek kesen kimse, sağlıklı bir aklın ve normal bir ahlakın sahibi herkes tarafından dolandırıcı kabul edilir.. Tabiatıyla böyle bir adi suç da, orantılı bir cezayı müstelzimdir.. Nitekim bu tür suçlar ceza hukukunun ve yasalarının konusunu teşkil ederler..

    5. Oysa; namuslu-onurlu bir iş adamı iken, hatalı veya talihsiz bir şekilde batmış, iflas etmiş, maddi/manevi çok şeyini kaybetmiş, yaşadığı bunca acı ve ızdırabının üzerine, ayrıca bir de ona, karakterinde, niyetinde ve hakikatte yer almayan adi bir suç izafe edip, adi bir suçlu gibi hapsetme cihetine giden çağdaş bir hukuk devleti var mıdır?

    6. Hal böyle iken, bütün bunlar doğru ama orta yerde yasa var, değişmesi lazım mı diyorsunuz? Peki o zaman hadi değiştirin!.. Değiştirilmeli deyin!.. Niçin sessiz kalıyorsunuz? Feryatları duymuyor musunuz?

    7. Tuhaf, çok tuhaf.. Aslında, orta yerde (tartışmasız) bir yasa da yok oysa.. 3167 s. Yasanın çağdışı ceza içeren hükümlerinin 01.01.2009 tarihinden itibaren (zaten olmayan hukuki meşruiyeti yanında) yasal meşruiyeti de

  1. Anonymous dedi ki...:

    Değerli Arkadaşlar


    Aşağıda madde madde yazdığım asıl gündeme getirilmesi gereken konuların sırasıyla mail lerde ve yüzyüze konuşmalarda dile getirilmesinde fayda olacağını düşünüyorum…

    1—Parlamanter ve komisyon üyeleriyle konuşmalarda..

    Anayasa ve insan haklarına aykırılık ÇEK in bir vadeli borçlanma aracı olduğu,vadeli çeklerin bankalara teminat olarak verildiği,ayrıca finans kuruluşlarında vadeler faizlendrilerek kullanıldığı…

    2—Medyaya…

    Cezaevlerinin aşırı dolu olmasının bir insanlık suçu olduğu,mahkemeler tarafından kanunda olmayan bir suçdan kıyasla ceza verdiği,yargıya baskı yapılarak(muharrem Sarıkaya nın 10haziran 2009 tarihli yazısı) Adalet Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda mahkemelere beraat verilmemesi için yazı çıkarılması…

    3—Anayasa Komisyonuna…

    Adalet Komisyonunda tartışılan çek yasası taslağının Anayasa ve AB uyum yasaları ve insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu,ayrıca cezaevlerindeki yoğunluğun insanlık suçu ve Anayasa ihlali olduğunu..

    4—Sağlık Bakanlığı ve Komisyonuna

    Cezaevlerindeki yaşanmaz koşulların tesbitini isteyerek,Adalet Bakanlığının uyarılması sağlanmalı,herhangibir olumsuz olaydan toplumun sağlığının korunması görevinin ihmal edilmesinin,bakanlık görevlilerinin AİHM ve Türk Adaletine hesap verecekleri başvuruların yapılacağını ve suç duyurusunda bulunulacağının anlatılması…

    5—Yargıtay 10. dairesi ve Yargıtay Başkanlığına

    Sarıkaya tarafından yazılan yazıda anlatılan taşradaki mahkemelere BOŞLUKTAKİ çek yasası nedeni ile beraat vermelerini engelleyecek bir yazı çıkarılarak anayasanın 138. maddesinin ihlal edildiğinin söylenmesi…

    6—HSYK ve Yargıtay Başsavcılığına…

    Muharrem Sarıkaya haberi delil gösterilerek cezanın devamını kanunda boşluk olduğu halde sağlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması..

    7—Muhalefet partilerinin grup başkanlarına

    Önümüzdeki sürece bakıldığında parlamento açısından yoğun ve sert geçeceği hatırlatılarak bu süreçten önce anayasa ve insan haklarına uygun bir çek yasasının ivedi olarak meclise getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin tekrar rica edilmesi..

    8—Kadından sorumlu bakana
    Şu anda uygulanan yasanın binlerce kadını ve çocuklarının sefalete sürüklenmesine neden olduğu,ve bu sefaletin tck ya ve anayasa ya aykırı bir yasayla devam ettirildiğinin anlatlması,bakanlıktan görevlerinin yerine getirlmesinin istenmesi…

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    BUGÜNE KADAR YAPILAN GİRİŞİMLER HAKLI OLDUĞUMUZU HERKESİ BİLMESİ VE SÖYLEMESİNE RAĞMEN SONUCA ULAŞAMADIĞIMIZ,ULAŞTIRILMADIĞIMIZI GÖZÖNÜNE ALARAK…

    BU KONUNUN GECİKTİRİLDİĞİ HER GÜN İÇİN SORUMLULARA MAĞDURLAR TARAFINDAN BİNLERCE ,ONBİNLERCE TAZMİNAT DAVALARI AÇILACAĞI,VE BU DAVALARIN HEPSİNİN YETKİLİLERİN ŞAHSINA OLACAĞINI ANLATAMAZSAK SİYASİLERİN DOĞRU BİR İŞ YAPACAĞI YOK…

    ŞAHISLARI HAKKINDA ONBİNLERCE SUÇ DUYURUSU VE TAZMİNAT DAVASI AÇILACAĞINI ANLARLARSA DOĞRU YOLA GİRECEKLERDİR..

    HİÇ BİR CEZA ÇIKMASA BİLE ONBİNLERCE İFADE VERMEYİ GÖZE ALACAKLARINI SANMIYORUM…VE BU BİZE TANINAN YASAL BİR HAK BUNU KULLANMAK ZORUNDAYIZ…

    MY WAY

  1. Adsız dedi ki...:

    karşılıksız çekle ilgili bazı görüşlerde hayretle hapis cezası kalkarsa çekler ödenmez deniyor. Bu nekadar saçma bir düşünce. tüm bankaların bireysel kredi ve kredi kartlarıyla işlem yapan binlerce müşterileri var. Belirli bir risk oranında ödememe durumu oluyor. ama yüzbinler hatta milyonlarca insan ödemelerini yapıyor, hapis cezası ortada yokken. Yani ödeme yapılması için illada bir hapis cezası gerekmez. Ayrıca karşılıksız çeki olan bir daha bankadan çek kullanamıyor, resmi ihalelere giremiyor. Birçok konuda sıkıntıya düşüyor zaten. Merez bankası ce KKB de karşılıksız çek kestiği belli oluyor. ticari olarak sıkıntıya düşmeye başlıyor. Hapis cezası son derece ilkel bir hukuk sistemi. asla çağa ve avrupa birliği norlarına uygun değil. Bunun yanında şu anda ortada olan sıkıntı 2001 ve 2008 yılı ekonomik kirizinin ortaya çıkardığı bir sıkıntıdır.Bunun mutlaka önlenmesi gerekir.illada insanların alacaklarını tahsil edebilmesi için ekonomik koşullar nedeniyle borcunu ödeyemeyenleri hapse tıktırmak isteğini esefle ve hayretle karşılıyorum. BUnlara çanak tutan siyasileride kınıyorum

  1. Adsız dedi ki...:

    Hükümet sözcüsü Sayın Cemil Çiçek in son bakanlar kurulu sonrası yaptığı açıklamada Çekte hapis cezasını kalkarsa çeke güvenin kalkacağını söylüyor. Şu an zaten güven çeke değil müştriye. Çekte hapis cezasının kalkmasın istemeyen bankalar ve faktoring firmaları taraf olarak görüşü alınacakmış. Bu ülkenin piyasa ekonomisinin en önemli dinamiği olan esnaf ve işadamlarının hapse girmesi için bankalar ve faktoring firmaları taraf olacaksa Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf da ailelerin dağılmaması sosyal patlamanın önüne geçmesi için bu yasanın tarafı olması lazım. Aslolan bireyin ve ailenin korunmasıdır. Yoksa bukadar ailenin mağduriyetini taşıyamaz. Birçok mağdur ailelerin AH ları güngeçtikçe çığ gibi büyümekte, önlenmesse sosyal patlamanın eşiğine gelinmektedir

  1. cekmagduruyum dedi ki...:

    ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNE HİTABEN
    Ben çek mağduru eski esnafım.
    1 yılda ödenmesini beklediğiniz çek tutarlarının zorluğuna deyinmek isterim.
    Öncelikle bir esnaf yazdığı çeki ödeyememesi için neleri ödeyemediğine esnaf diliyle örnek veriyim.
    1.herşeyden öte aile yaşantısı sıfırı tüketiyor.
    2.araç kredisi varsa ödememiştir.
    3.kredi kartını ödememiştir.
    4.banka kredisini ödememiştir.
    5.kredili mevduat hesabı varsa ödememiştir.
    6.esnaf kefalet varsa ödememiştir.
    7.senetli borcu ödememiştir.
    8.açık hesap borcunu ödememiştir.
    9.elden alınan nakit borçlarını ödememiştir.
    10.kiralarını ödememiştir.
    Ve işyerinide kapatmak zorunda olduğu için hiçbir geliri kalmamıştır.enönemliside çocukları mağdur ve sefil olmuştur.
    Şimdi size soruyorum siz esnafın borcunu 1 senede ödemesini bekliyorsunuz esnafın borcu sadece çek den ibaretmidir.
    Benim…35000.tl.çek borcum var fakar gerçek borcum 400.000.tl.
    NASIL OLACAK ???.

  1. Adsız dedi ki...:

    SAYIN ARKADAŞLAR HER AĞIZDAN ÇIKANA İNANMAYINIZ!!! HENÜZ ADALET KOMİSYONU TOPLANMADI.BU KONU ORADA ENİNE BOYUNA TARTIŞALACAK.ŞUANDA ALINAN KARARLARIN BİLE GERÇEKLİK BOYUTU YOK DENECEK KADAR AZDIR.

    YAPILMASI GEREKENLERİ İSTİŞARE EDİP MAİLLERİNİZE GÖNDERİYORUZ.MAİLLERİNİZDEKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ.KENDİ BAŞINIZA BİRŞEYLER YAPMANIZ,BİRLİKTELİĞİN VERMİŞ OLDUĞU HEDEF NOKTASINDAN SAPMALARA NEDEN OLACAKTIR.

    YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİ BU AŞAMADA ÖNEMLİDİR. GEREK TELEKULAK SÖYLENTİLERİ GEREKSE DE İÇ ÇEKİŞMELERLE HÜKÜMET İLE TERS DÜŞMEYE BAŞLAYAN YARGININ DİKKATİNİ ÇEKMEMİZ GEREKMEKTEDİR.YARGITAY CEZA GENEL KURULUNDA VE ANAYASA MAHKEMESİNDE 2 ADET DOSYA BULUNMAKTADIR.ANCAK BU DOSYALARI BİR TÜRLÜ ELE ALMIYORLAR.LÜTFEN BU KONUDA YARGIDAN DESTEK İSTEYELİM. NE YAPMANIZ GEREKTİĞİYLE ALAKALI TÜM BİLGİLER MAİLLERİNİZDE MEVCUTTUR.

    LEHİMİZE YADA ALEYHİMİZE HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN GÜNDEME TEKRARDAN BOMBA GİBİ DÜŞTÜK. CANLI YAYIN BAĞLANTILARIYLA HABER OLUR OLDUK. LÜTFEN BU AŞAMADA HAKKIMIZI ARAYALIM. ADALET KOMİSYON ÜYELERİ VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE FAX-MAİL-ARAMA YAPARAK BASKI KURALIM.BU BİLGİLERDE MAİLLERİNİZDE MEVCUTTUR.

    SİZLERE YOL GÖSTERİYORUZ. BİRŞEYLER YAPMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ.EVİNİZDE OTURARAK BU İŞİ BAŞARAMAYIZ.HEPBERABER SIRT SIRTA VEREREK BU İŞİ BAŞARACAZ.

    ERTELEME FALAN ÇÖZÜM DEĞİLDİR.BUNA SEVİNMEYİNİZ.SADECE GEÇİÇİ BİR PANSUMANDIR.ERTELEME,AĞZA BAL ÇALIP YİNE PARA BABALARININ İSTEDİĞİNİ EL ALTINDAN YAPMA PLANIDIR. BAYRAMDA SEVDİKLERİNİZE KAVUŞMAYI; TEKRARDAN 1 YIL SONRA FARE GİBİ KAÇMALARINA HİBE ETMEYİNİZ.


    HERKES LÜTFEN BİRŞEYLER YAPSIN. FAX ÇEKEBİLEN FAX. TELEFON AÇIP ARAYABİLEN TELEFON ETSİN.MAİL ATAN MAİL ATSIN.

    ANCAKKK.. YARGITAYA VE ANAYASA MAHKEMESİNE MEKTUP GÖNDERMEYİ HERKES BÜTÇESİ ÖLCÜSÜNDE YAPMALI..BU ÇOK ÖNEMLİ
    JENARDİ
    SAYGILAR

  1. Adsız dedi ki...:

    Tefeci ihbarları için tefeciihbar@gmail.com a mail atınız.

  1. Adsız dedi ki...:

    sayın necdet benimle iletişime geçin yeni yol haritasını belirleyelim bu siteye hareket gerek. sami kal

  1. Adsız dedi ki...:

    BU SİTEYİ YAPAN ARKADAŞLARA TEŞEKURLER BAGIMSIZ VE ÖZGUR BİR SİTENİN VAR OLMASI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR İLK BAŞLARDA FERYAT EDEN ARAKADAŞLARIM ŞİMDİ NEREDELER DEMEKKİ ONLARDA ÇEKLERİN KARŞILIKLARI VARDIKİ BİZLERİN ARASINA KATILDILAR VEDE BU TAKSİTLENDİRME ONLARIN İŞLERİNE YARADI BİZ MAGDURLARLAR GERCEK MAGDURLARIZ Kİ BİZLER NEDEN ÖDEYEMİYORUZ EVET ARKADAŞLAR.
    MÜCADELE BİZLERİN MÜCADELESİ.ATEŞ DÜŞTÜĞ YERİ YAKIYOR DOLANDIRLAN BİZLER MAGDURLAR BİZLER TERÖRİST MUAMELESİ VE ADİ SUCLULAR GİBİ MUAMELELER GÖRÜYORUZ MADEM DEVLET BİZLERDE BU İMKANI TANIMIŞ İSE UZUN VADELİ İŞ İMKANI VERSİN DESTEK VERSİNLER BANKALAR DAHİL BİZLEDE BORCUMUZU NAMUSUMUZLA ÖDEYELİM VE HAPİS CEZASINI KALDIRSIN 1907 YILLARINDA İNGİLTEREDE VARDI MADEM AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEK İSTİYOR TURKİYE BİZ ESNAFLARDA DUŞUNSUN ELİMİZDEN TUTSUN BU UTANC TABLOSU İLE NASI GİRMEK İSTERLER HAYRET.!!!!!!!!!!!!!!!
    ASLINDA HÜKÜMETİN DÜŞÜNCESİ ORTA HALLİ DE OLSAN HUKMET BU DURUMLARI GÖREMİYOR NEDEN GÖREMİYOR ACABA İŞNEMİ GELMİYOR BANKACILAR TEFECİLER YALANCILAR VE DOLANDIRICILARIN ACAMA NEYİDİR.AZINLIKTAKİ GRUBUN BU HUKUMET YANDAŞI OLAMAZ OLMAMALI HALKIN HUKUMETİ OLMALIDIR.
    HUKUMET SESİMİZİ DUYMALI KULAKLARINA PAMUK TIKAMAMALIDIR.
    BİZLER GERCEK ÇEK MAGDURLARIYIZ BİZLER ÖZGURLUGUMUZU İSTİYORUZ PRANGA MAHKUMU OLMAK İSTEMİYORUZ.
    HAPİS CEZALARI KALKSIN VEDE BİZLEREDE İŞ İMKANI,KREDİ İMKANLARI TANINSIN BİZLERDE DAĞILMIŞ YUVALARIMIZA VEDE İŞ YERLERİMİZE HUZURLA DÖNELİM ARKAMIZDA YETİM LER SÖNMUŞ OCAKLAR BIRAKMAYALIM

    Abit TAŞCILAR

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar; mümkün olduğunca aranızda ve yanınızda olmaya çalışıp, karınca kadarınca katılımcı olmaya çalışacağım. Allah'ın izni; çalışma, bilgi, emek ve katılımlarınızla, İnşallah başaracağız. Tüm emeği geçenlere saygılarımla.

  1. User dedi ki...:

    Arkadaşlar internetim kesik en yakın zamanda hızlı bir mücadeleye devam.Blog ta yorumlar serbest çek mağdurlarının aleyhine yazı ve küfür olmadıkça yorumlar herkese açıktır

    Saygılarımla

  1. Adsız dedi ki...:

    Merhaba Arkadaslar,

    Bende artik burdayim. Sekil ve yol haritasini belirleyelim ve calismaya devam.

    herkese selamlar ve saygilar

    M.K.

  1. Adsız dedi ki...:

    bende burdayım allah herkeze yardım etsin
    bursalı

  1. Av.Sibel Sevinç dedi ki...:

    herkese kapımız açık arkadaslar destege ihtiyacınız olursa burdayım kolay gelsin herkese..
    AV.SİBEL SEVİNÇ

    www.sibelsevinc.av.tr

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar; belki hiç kimse okumasada, ilgilenmesede, duyarsızda kalsalar, ben her hafta; haklı davamız için, belirli yerlere maillerimi göndermeye devam edeceğim. Ortak bir yol haritası ve eylem gerektiğinde, elbetteki; herzaman olduğu gibi yanınızda ve aranızda olacağım. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah; hepimizin yardımcısı olsun.

  1. Adsız dedi ki...:

    BU SİTEYİ DUYURMALIYIZ EN KISA ZAMANDA SAMİ ABİ..ÖZGURCE YORUMLAR İÇİN TEŞEKKUR EDERIM .HERKESE LINK OLARAK YOLLUYORUM ELIMDEN GELDIĞI KADAR..SAYGILARLA.. .ALP.

  1. Adsız dedi ki...:

    Anayasa mahkemesinden bir gelişme varmı arkadaşlar?

  1. Av.Sibel Sevinç dedi ki...:

    yahu su sayfayı buluncaya kadar canım cıktı daha sade hale getirilemez mi bu ben bulamadım sade vatandaş zorlanmaz mı bu durumda

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    çek magdurları sitesini zirveye bizler taşıdık, mücadelemizi burda yeniden birlik beraberlik ve büyük şevkle burda devam edecegiz. burda en büyük görev bize düşüyor. tekrar zirveye

  1. Adsız dedi ki...:

    iyi günler.
    Sanırım Türkiye de 5941 sayılı kanunla taahüt verip infazını durdurduktan sonra hükmün infazının devamına karar verilen ilk kişi benim.Hakim taksitlerin ödenip ödenmediğini araştırmadan karşı tarafın şikayetiyle infaza devam kararı vermiş.İzmir 1.ACM ....
    Yaşar

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    necdet bey siteye ulaşımda zorluk oldugu, ve site sisteminin karışık olduguna dair şikayetler alıyoruz. yeni bir düzenleme yapmanın zamanı geldi

  1. User dedi ki...:

    Sami bey kardeşim intenetim kesik blogla ilgilenemiyorum bu konuda bilgili arkdaşlara yöneticilik verebilirim.Bir proğramla kısa süreliğine nete giriyorum gereken neyse yapmaya hazırım selamlar

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar; aranızdayım, yanınızdayım, haklı davamızda mücadele etmeye çalışan, diğer siteleride zaman zaman ziyaret etmekteyim. Birşeyler yapılması gerektiğinde, elbetteki yapacağım ve yapmaya çalışacağım, gücüm ve bilgim ölçüsünde. Tüm emeği geçenlere saygılarımla.

  1. User dedi ki...:

    Sağolun Sayın Hasan Bey varlığınız güç veriyor

  1. Adsız dedi ki...:

    böyle bir ülkede yaşamak utanç veriyor.. gel üstünü kilitleyeceğim !!! niye ? paran yok... bu ne namussuzluktur allaha inanan bir kişi bile yokmu içinizde ey parlemento.. borç yüzünden hapis yatınca ne oluyo ??????????? niye bu ülkeye zulmediyorsunuz.. niye bu kadar zalimsiniz... o hapse girenin karısı ne yapacak... etini satarsa bilinki sizde en az annenizle zina yapmış kadar suçlu olacaksınız.. çünki sebebi yalnızca sizsiniz.. paran yok elektiriğini keserler !! gelir suyunu da keserler... sen nasıl bir devletsin yahu.. kabile olarak yaşamayı isterdim.. en çok bu ülkeyi seven bendim.. artık tek isteğim var.. bu ülke bölünsün ve parçalansın... çünki bu kadar namussuz olunmaz.. sen nasıl bir sosyal devletsin.. yazıklar olsun sana başbakan...şunu bil.. peygamberimizin hadisi var.. alacaklıya kolaylık gösterin eğer mümkünse.. o kişi mağdursa alacağınızdan vazgeçin.. bilinki zekat dan 10 kat daha kıymetlidir... hz. muhammed (sav) .. başbakan parası yok diye hapislerde çürüttüğün o insanlar sana mahşerde hesap soracak.. karısı çocuğu sahipsizlikten yoldan çıkarsa hesabını allaha önce sen vereceksin...parası yok diye insan esir edilmez.. allahın laneti üzerinize olsun..

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar; bildiğiniz üzere, her hafta en az bir kere, TBMM'deki Sayın Milletvekillerimize, muhtelif oda birliklerine, Anayasa Mahkemesine, köşe yazarlarına ve TV're mailler gönderip durmaktayım. 27.08.2010 tarihli Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Genel Sekreterliği tarfından bana gönderilen mailin içeriğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Sayın Hasan..............
    Söz konusu yasanın incelenmesi sürmektedir. Ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih aralığı vermemiz söz konusu değildir.
    Bilginizi rica ederim.

  1. User dedi ki...:


    Bilgilendirme için Teşekkürler Sayın Barışçı-Mersin

  1. uludağ dedi ki...:

    KOBİDER: 207 Bin KOBİ'nin Borç Takibinde Olması düşündürücüdür.
    Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği ( KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Türkiye ekonomisinde son yıllarda yaşanan büyümenin KOBİ kredilerine de yansıması sevindirici bir gelişme olmakta birlikte 207 bin KOBİ'nin takibe düşmesi üzüntü verici bir durumdur.
    Esnaf Da Futbol Kulüpleri Kadar Değerlidir
    Nasıl ki futbol klüpleri için borç yapılandırmasına gidiliyorsa, esnafın borcunun da bunun gibi uzun vadeli taksitlere bağlanması gerekir. Devlet futbol kulüplerinin vergi ve diğer borçlarını yüzde 3 gibi cüzi faiz oranıyla 10 yıllık vadeye yayarak büyük kolaylıklar sağladı. Benzer kolaylığın ülkenin temel taşlarından olan istihdam yaratan, vergi ödeyen esnaflara da yapılmasından daha doğal ne olabilir ?
    Nurettin Özgenç; maalesef ödenemeyip biriken 30-35 milyara yakın borcun yüksek faizler nedeniyle anaparanın iki katına yükselmesi içinden çıkılamaz hal almıştır. Örneğin, 2006 yılında 40 bini sorunlu toplam 70 bin KOBİ için çıkarılan "Anadolu Yaklaşımı" olarak da adlandırılan 5569 sayılı "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Mali Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun amacına ulaşamadığından sorun git gide büyüdü. Krizin de etkisiyle günümüzde 207 bin firmanın bankalar ve finans kurumları tarafından borç takibinde olması durumun en bariz göstergesidir.

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Arkadaşlar
    Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN
    01.08.2010 günü saat 22:30 da Kanaltürk Kanalında MERKEZ SİYASET adlı programa katılacaktır.
    Sorunları Program sunucusu ve Kanaltürk yayın yönetmeni sayın Tarık TOROS'a hitaben iletebilirsiniz.

    e-mail: tariktoros@kanalturk.com.tr
    bukettikman@kanalturk.com.tr

    Telefon.......: 0212 355 85 00 0212 355 85 00
    Faks..........: 0212 2730671 - 2732287

    e-maillerinize veya faxlarınıza isim soyad ve irtibat kurulabilmesi için mümkünse tel no da yazmanız çok iyi olacaktır...
    Yukarda yazılı telefon ile Buket TIKMAN Hn. bağlanarak irtibat kurabilirsiniz.

    Not:Program çekimi gündüz 17.00 de başlayacak ve 20.00 de bitecektir, yapılmış olan çekimler
    TV de 22.30 da gösterime girecektir...

  1. Adsız dedi ki...:

    arkadaşalar allah hepimizin yardımcısı olsun siz kardeşlerim bize yol gösterin ne derseniz yapmaya hazırım artık bende burdayım çek magdurları sitesine yorum yazıyorum hükümetle ilgili yayınlamıyorlar orası akp nin arka bahçesi olmuş herkesin bilgisine VEZİR 38

  1. Adsız dedi ki...:

    inşallah bu site hepimiz için hayırlı olacaktır bu siteyi kuran dan allah razı olsun inşallah bu sıkıntılarsan hep birlikte kurtulacagız VEZİR38

  1. Adsız dedi ki...:

    arkadaşlar bu sitede dier site gibi inşallah kimse kimse yi kırmaz ve küstür mez bizim için önemli plan bu çag dışı uygulamdan kurtulmak akp li mhp li chp li hiç birbirimiz hangi partiden olursak olalım birlik olmamız lazım MY WAY, SAMİ KAL. SİBEL HANIM.BARIŞCI MERSİN HEPİNİZE teşekkür ediyorum bizleri bilgilendirdiginiz için

  1. User dedi ki...:

    Allah sizden de razı olsun Sayın Vezir38 Sayın arkadaşlar derdimiz ortak amacımız "GARABET ÇEK YASASI KANUNU" bu blogda hakaret ve küfür olmadıkça yorumlar herkese açık.Saygılarımla

  1. Adsız dedi ki...:

    GENEL AF ÇIKACAK MI?
    Genel af dediniz ama Başbakan, CHP Lideri’nin açıklamasından sonra kapıları kapattı?
    Allah Allah kapattı mı? Habur ne oldu peki? O rezaletini Başbakan, MİT Müsteşarı Emre Taner’i göndererek, Barzani aracılığıyla Kandil çeteleriyle pazarlık sonucu hazırlamıştır. “Pişman değiliz, İmralı’nın talimatıyla geldik” diyenlere de ‘Sana etkin pişmanlık uyguluyorum, geç’ dediler. Bu bir af değil mi?

    Ama sonrasında tutuklandılar?
    Mecbur kaldıkları için tutukladılar. Ama Habur’da fiili af uygulandı. Başbakan geçmişte çok defa, ‘TCK 22 yani etkin pişmanlığı düzenleyen maddenin esnetilebileceğini’ söyledi.

    Yine de af çıkacak mı diyorsunuz?
    Sayın Başbakan bir affa hazırlanmaktadır diyorum. Barzani, Talabani ve ABD ile bu affın genel çerçevesi hakkında mutabakat aradıkları anlaşılıyor. Ana unsurlar şöyle: Kandil’deki 154 civarındaki sözde yönetici şimdilik af kapsamının dışında bırakılacak. Siyasi mülteci olarak üçüncü bir ülkeye gönderilecekler.

  1. Adsız dedi ki...:

    değerli arkadaşlar

    herkese ÖZGÜR ve HAYIR'lı bayramlar...

    my way

  1. User dedi ki...:

    Sağolasın sanada ÖZGÜR ve HAYIR'lı bayramlar My Way

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar; hepinizin bayramını canı gönülden kutluyor ve 12 Eylülden sonra, hep birlikte; haklı davamız için yeniden mücadele başlatacağımızı umut ediyorum. İnşaallah; hepimiz için özgür günler yakındadır. Saygılarımla.

  1. User dedi ki...:

    Teşekkürler Barışçı-Mersin sizlerede iyi Bayramlar

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    çek magduru arkadaşlar kazasız belasız referandumuda atlattık. öteki sitede akp sempatizanlğı ile evet telkinleri etkili oldu, magdurların çogu evet verdi. insanların görüş ve kararlarına saygılıyız.vatan ve millete hayırlı olsun. sıkıntılarımız aynen devam ediyor. bizim için hiç bir olumlu gelişme yok. buna ragmen insanların bu kadar olayları göremeyecek kadar, karını zararını bilemeyecek kadar gözlerinin parti taasubu ile kapanmasını anlamak çok güç. öteki siteye girmiyor ve yazmıyorum. bu gün şöyle bir baktım ki ortalık toz duman istenen olmuş ortalık darmadagın. yazılan yorumlar destekledikleri parti politikası gibi yalan, dolan, iftira, ajitasyon. ben sanmıyorumki canı yanan bir magdur bu kadar amiyane yorumlar yazabilsin. kanımca bu site adminlerinin reyting kaygısı ile kendi yazdıkları yorumlar. arkadaşlar bu kadar ugraşmayın, magdurlara yeteri kadar zarar verdiniz ve misyonunuzu tamamladınız.kapatın gidin bu siteyi sizde kurtulun magdurlarda. bırakın mücadeleyi bu işe gönül veren gerçek magdurlar yürütsün.

  1. User dedi ki...:

    Sayın Sami kardeşim sana katılıyorum.Hükümet kendi derdinde şimdide başkanlık sistemini getirmek için tartışmalara girecek gündem o.Muhalefet te akıllandı Ekonomiyi gündemde tutacak haberlere göre olay bu.Çek Mağdurları maalesef şu andada sadece beklemekte.

    “Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

  1. uludağ dedi ki...:

    Necdet Kardeşim eline sağlık site giderek güzelleşiyor.

    Herkese ve tüm mağdur kardeşlerime selam olsun... Bende buralardayım bundan böyle....

  1. User dedi ki...:

    Sanada selam Sayın Uludağ elimizden geldiğince hepberaber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz

  1. uludağ dedi ki...:

    MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

    1- HAK VERİLMEZ ALINIR....

    2- HAK İSTERKEN ADALETTEN ŞAŞILMAZ....

    3- BİRLİK VE BERABERLİK OLMADAN HAK

    ALINAMAZ!!!!....

    4- BİREYSEL DEĞİL TOPLU HAREKET GEREKLİDİR...

    5- YUMURTA KAPIYA GELMEDEN ÖNLEM

    ALINMALIDIR...... VS. VS. VS. DİYE ÖRNEKLERİ VE

    UYARILARI ARTIRABİLİRİZ...

    BURADA ESAS OLAN YAPMALIYIZ ETMELİYİZ

    GİTMELİYİZLERİ BİR TARAFA BIRAKIP... EYLEME

    GEÇMEK İÇİN BİR YOL HARİTASI YAPILMALI,

    HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAMALI VE BU

    HARİTADA AV. SİBEL HANIM GİBİ DEĞERLİ

    ŞAHSİYETLERLE BİRLİKTE HAREKET ETMELİDİR...

  1. User dedi ki...:

    Sayın Uludağ bu mücadeleye verdiğiniz katkılar unutulmaz her dediğiniz altına imza atarım,fakat aramızda çok duyarsız insanlar var "BİRLİK VE BERABERLİK OLMADAN HAK

    ALINAMAZ!!!!...."
    dediğiniz gibi, daha yorum yazıp fikir alış verişi dahi yapamıyoruz işimiz hala zor.Geçen seneki msn den olan mücadeleyide arıyacaz sanırım

    Saygılarımla

  1. Adsız dedi ki...:

    birlik beraberlik diye söyleniyoruz ama icrata geldimi bişey yok nasıl olacak bilmiyorum. vezir38

  1. Barışçı-Mersin dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar; üzülerek görüyorumki, ortak bir yol haritası çizebilmiş değiliz. Üzülerek görüyorumki; lider olabilecek, bizleri motive edbilecek, ortak hareket ve çalışmaları yaptırabilecek, bir kaç arkadaşımız dahi mevcut değil. Yorumlar ve bazı öneriler var ama ne yapılacağı hususunda kesin denilebilecek hiç bir şey yok ortada. Ben şahsen bugün; CHP ağırlıklı olarak, Sayın Milletvekillerimize ve CHP genel merkezine yine mailler göndereceğim. Hiç bir şey yapmamaktan iyidir. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

  1. uludağ dedi ki...:

    Seçim dönemleri yaklaştığından gündemin bir numaralı maddesi ‘af’ oluyor. Öyle hassas bir konu ki gündeme geldiğinde hükümlü ve tutukluların yanı sıra aileleri ve akrabaları da umutlanıyor.

    Yıllarca cezaevleri işkenceler ve kötü yaşam şartları ile gündeme geldi. F- Tipi cezaevleri gündemi meşgul etti. Türkülere şarkılara konu oldu.

    İnsan unsuruna verilen değer cezaevlerini de sağlıklı ve insan odaklı bir yapıya kavuşturdu.
    Soğuk ve yüksek duvarlar arkasında neler olduğu, neler yaşandığı da hep merak konusu oldu.

    Cezaevleri kimi zaman uzun soluklu ‘yan gelip yatma’ yeri olarak algılandı. Kimi zaman son nefeslerin verildiği yer.

    Ama her şeyin ötesinde içeridekilerin paylaştığı ortak duygu pişmanlık, yakınlarının talebi de özgürlük oldu.

    Türkiye’de cezaevlerinde çok şey değişti. O geçmişin bıraktığı kötü cezaevi koşulları imajı çok gerilerde kaldı.

    İstatistikler Türkiye’de cezaevi gerçeğini ortaya koyuyor. Suç oranları dünyaya kıyaslandığında ülkemizde bir hayli düşük olmasına rağmen il başına ortalama 4-5 CTE düşüyor.

    Cezaevi başına düşen ortalama tutuklu ya da hükümlü 328!

    Türkiye’de Cezaevleri

    Türkiye’de 367 ceza ve tevkif evinde 120 bin 360 tutuklu ve hükümlü var. Adalet Bakanlığı’nın bütçesinin yüzde kırkı CTE’lere ayrılıyor.

    Bakanlığa bağlı yaklaşık 40 bin personel görev yapıyor. Aralarında doktorlar, psikologlar var.

    Cezaevlerinin 197’sinde mesleki eğitim veriliyor. Tutuklu ve hükümlüler sigortasız çalıştırılmıyor. Üniversite sınavlarında yüzde 75’lere yaklaşan başarı oranı var.

    Yabancı tutukluların da bulunduğu cezaevlerinde yurt dışından iadesi talep edilen mahkum sayısında ise başarı yüzde 20’ler seviyesinde…

    KAÇ CEZAEVİ VAR?

    Türkiye’de toplan açık ve kapalı olmak üzere 367 cezaevi bulunuyor. 30 Eylül 2010 itibarıyla cezaevlerindeki toplam tutuklu - hükümlü sayısı 120 bin 360 kişi. Bunların 56 bin 427'si tutuklu…
    Türkiye’de halen yapımı devam eden 17 cezaevi bulunuyor. Revirsiz cezaevi yok.

  1. User dedi ki...:

    60 kişilik koğuşlarda 130 kişi yatıyor!!

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    http://www.vatanhukuk.com/site/index.php?option=com_poll&id=16:af
    ARKADAŞLAR BURAYA TIKLAYIP ANKETE OY KULLANALIM.

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE ÖRTÜLÜ AF
    Son günlerde basında adalet bakanlıgına dayandırılarak kamu alacaklarına örtülü af iddiaları gündeme gelmektedir. Adı üzerinde kamu alacagıdır, bizleri yani çek magdurlarını baglayan bir konu degildir. Özellikle adli para cezalarının yapılandırılması gibi bir gelişme yoktur. Çünkü apc 5941 sayılı çek yasası ile taahhüte baglanarak cezalar ertelenmiştir. bu nedenle ilk taksit olan 1/3 lük kısım cezaevlerinden tahliye olan bizler ve o anda taahhütte bulunan arkadaşlar için tarih 12 aydır. bu kadar yakın bir tarih var iken hükümet yeniden bir yapılandırmaya gitmez. bunun için hayale kapılmamaız gerekmektededir. bizler için uygulama aynen devam etmektedir. bu haberlere dayanarak rehavete kapılmamamız gerekmektedir. bu ülkede insan yakan, adam öldüren gasp yapan affedilir, ama apc olan asla . ekonomik kaygılara dayanarak para için bizler feda edilmekteyiz. bizler için en yakın umut anayasa mahkemesidir. ama ne yazıkki burdanda lehimize bir karar çıkacagı umudumuz yoktur.yinede çıkmayan candan umut kesilmez. anayasa mahkemesi ve yeni infaz yasası için 5 yıllık ceza indirimi ve denetimli serbestlik üzerinde yogunlaşmalıyız. bu mercilere telefon, faks, mail ile bastırarak bunaltmalı ve kamuoyu oluşturarak gündemde kalmalıyız. çalışmaya hemen başlanmalı kaybedecek zaman kalmadı. saygı veselamlarımla

  1. Adsız dedi ki...:

    ne yapılacaksa yapalım arkadaşlar benim eşim 4 aydır cezaevinde

  1. Adsız dedi ki...:

    fakat bırakılıyor.hatta borcun çoğunu ödediği halde, insanları cezaevlerine gönderiyorlar.bu haksızlıktır.

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    ÇEK MAGDURU ARKADAŞLARIN DİKKATİNE.. ZULMÜ ALTINDA EZİLDİĞİMİZ 5941 SAYILI ÇEK YASASI İLE İLGİLİ CHP'NİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU NOSU OLAN 2010/6 SAYILI DOSYA HAKKINDA ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMALI VE BİLGİ İSTEMELİYİZ. MUTLU SONUCA YAKLAŞTIGIMIZ ŞU GÜNLERDE YAN GELİP YATMAK YERİNE BEŞ DAKİKAMIZI AYIRARAK FAKS, MA...İL, TELEFON TRAFİĞİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATTIK. AYRICA AKP NİN RESMİ SİTESİ OLAN AKİM'E DURUMUMUZU VE YENİ İNFAZ YASASININ AKİBETİ HAKKINDA BAŞVURMALI VE BURALARI BUNALTMALIYIZ. DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    ÇEK YASASININ GÖRÜŞÜLMESİ 10- 15 YIL SONRAYA KALABİLİR!

    Anayasa Mahkemesi’nde kapağı açılmadan 6-7 yıldır bekleyen dosyalar var.

    İstanbul Barosu Yönetim Kurulu 2008-2010 Yılı Çalışma Raporu’nun 335. sayfasında “ANAYASA MAHKEMESİNDE BEKLEYEN DOSYALAR” başlığını taşıyan bölümde bu mahkemede bekleyen dosyalar dile getiriliyor ve” 6- 7 yıldır kapağı açılmadan bekleyen dosylar var”, deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

    “Yasada bu davaların hangi sürede gündeme alınacağı ile ilgili bir süre yer almamakta ise de geçen süre akla zarar niteliktedir. Hukukun Üstünlüğü İlkesine ve Adil Yargılanma Hakkına aykırı olan bu duruma da yüksek mahkemenin ve kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz.”

    Baronun bu açıklamasına bakarsak ve finans çevrelerinin baskısını da hesaba katarsak 5941 sayılı ÇEK YASASININ ANAYASA MAHKEMESİ’DE sonuçlanması 10- 15 yıl sürebilir!

    DİRENME OLMADAN HAK ELDE EDİLEMEZ

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    Hükümet tarafından açıklanan bu günkü borç yapılandırma taslagı dag fare dogurdu örnrgi oldu. kamu vicdanında büyük yara olan adli para cezaları ile ilgili çalışma yok. burda yapılandırılmasıo yapılan bütün borçlarda hapisle tazyik ve infaz yok. hacizden başka yaptırımı olmayan borcu tahsil için hükümetin kurnazlıgından başkaca bir şey degil. biz çek magdurları taahhüt süremiz olan aralık 2010 yaklaşırken panik halindeyiz. hiç birimiz yeniden cezaevine girmek istemiyoruz. bu haksız uygulama karşısında birlik ve beraberlik zamanıdır. şahsi çekişmeleri, şahsi kinleri bir tarafa bırakarak mücadeleyi hızlandırmalıyız. evet bu ülkede hukuk iki kez daha katledildi 31.12.2008 tarihinde yürürlükten kalkan 3167 sayılı yasayı uygulamaya devam ederek cezaevlerine tıktılar. son alınan duyumlarda anayasa mahkemesi chp nin 5941 sayılı yasa ile ilgili başvursunda iptal yoluna gittiği ancak ekonomi ve hükümet çevrelerinin ekonomi bozulur baskısı ile gerekçeli kararın yazılmaması ve yayınlanmaması magduriyetin devam deceginin sinyalidir. bu hukuk katliamına ancak biz dur diyebiliriz. buda sesimizi dahada yükselterek her ortamda her şartta her şansı kullanmalı ve bizi bu haksızlıga mahkum edenleri bunaltmalıyız. mübarek kurban bayramı vesilesi ile kırgınlık ve küskünlükleri bir yana bırakarak yeniden mücadeleye başlıyoruz. herkesin bayramını kutlar, özgür günler dileriz.

  1. Adsız dedi ki...:

    SAYIN SAMİ KAL 05067534718 ÇEK MAGDURUYUÖ BENİ ARARSANIZ SEVİNİRİM HAKAM YILMAZ

  1. Adsız dedi ki...:

    ceza evınde borcumuzu nasıl odeyeceğız cezayatan kışılerın cezaevınden cıktıktan sonra tıcaret yapma yerıne ılagal ışlere bulaşıyor batıkça daha batıyor tıaretten uzaklaşıyor allah hepımıze yardım etsın oğlum çek mağduru çekmağdurlerını hapse atacaklarına tefecılerı takıp etsınler buçeklerı nıye odeyemedıklerıne baksınlar hukumetten cekmağdurlarıne bır fırsat vermelerını bu esnaf evlatlarımızı tekrar tıcarete teşfık edıp borclarını odemelerıne yardım etmelerını beklıyoruz uzun vadelı kredı vererek bukanayan yaraya bır dur denmelı hukumetımızden acıl önlem beklıyoruz

  1. Adsız dedi ki...:

    Hepimizin derdi bir, birlik zamanı bunu unutmayalım.Lütfen diğer sitelerdeki yazılarıda okuyun bu hafta toplantı ayarlanıyor takip edin.
    Eminimki bu işin içinden çıkacağız bu kadar vicdansız olamazlar.Az aldı hatdiiiii.Zaten bu hukuk katliamı ile ilgili A:İ:H:M müracaatlar da yakında başlıyor.

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    ÇEK MAGDURU ARKADAŞLARIN DİKKATİNE: MÜCADELEDE BAŞARILI OLMANIN ŞARTI SAMİMİYET VE İSTİKRARDIR. BÖYLE HER KAFADAN BİR SES ÇIKTIGI SÜRECE BİR ARPA BOYU YOL ALAMAYIZ.BU SİTEDE İYİ NİYETLİ İNSANLAR ÇOGUNLUKTADIR, AMA UNUTMAYALIMKİ İÇİMİZE SIZAN VE BURAYI TAKİP EDEN ALACAKLI, AVUKAT VE İNFAZ DA VARDIR. YAŞADIGIM BİR OLAYDAN BAHSEDEYİM, İSTANBULDAN BİR ŞAHIS BENİ ARADI BU ŞAHIS BİZİM GRUBADA ÜYE, GRUPTAKİ BİR ARKADAŞIMIZ HAKKINDA BENDEN BİLGİ İSTEDİ, BU ŞAHIS ARKADAŞIMIZDAN ALACAKLI İMİŞ VE BURADAN İZİNİ SÜRMEYE ÇALIŞIYORMUŞ. TABİKİ GEREKEN CEVABI VERDİK VE BU ŞAHSI GRUPTAN ÇIKARDIK.BU NEDENLE HERKESE GÜVENEMEYİZ. MÜCADELEDE İSTİKRAR DEDİK, ZONGULDAKLI KARDEŞİMİZİN CAN SİPERANE ÇABALARINI İZLİYOR VE DESTEKLİYORUZ. NE ZAMANKİ BİR BİRLİK HAVASI OLUŞUYOR, BİR YOL ÇİZİLİYOR SANKİ BİR YERLERDEN DÜĞMEYE BASILIP GÜNDEM DEGİŞTİRME OPERASYONU BAŞLATILIYOR. GEÇENLERDEKİ ANAYASA MAHKEMESİ KONUSU, ŞİMDİDE YENİ MODEL AVUKAT. BU SİTEDE ARTIK BAZI ŞEYLERİ AŞMAMIZ GEREKİYOR. HUKUKİ YARDIMLAR İKİNCİ PLANDA KALMALI YUMURTA KAPIYA DAYANDI. DERDİMİZ ÖZGÜRLÜK. BU NEDENLE ŞU KIOSA ZAMANDA BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE NE YAPILACAKSA YAPILMALI. ÇEK HÜKÜMLÜLERİ DAYANIŞMA GRUBU

  1. Adsız dedi ki...:

    cüneyt özdemir seyhul_islam@hotmail.com diğer adı cüneyt saat, emel yıldız, pınar banu selenoğlu, remzi su, burak haznedar
    bu arkadaş sapık bir şahsiyettir. grubumuza yüklenen videolar bu şahıs tarafından yüklenmektedir. bu şahıslara dikkat edin engelleyin silin...

  1. Adsız dedi ki...:

    neco diğer siteye giriş yapılamıryormu....

  1. User dedi ki...:

    02 Aralık 2010 08:26 Sorun yok hiç bir yerde!

  1. Adsız dedi ki...:

    http://www.cekmagdurlari.com/2010/07/cek-magdurlar-durmak-yok.html

    neco bu sayfa 3 gündür açılmıyor...

  1. Adsız dedi ki...:

    Arkadaslar lutfen elinizden gelen herseyı yapın,yalvarıyorum.Benım erkek arkadasım sadece 880.000 lıralık cek yuzunden 1 aydır cezaevınde,hayat resmen zulum olmaya basladı bana. :( yardım lutfen. :( Abdullah Güzel

  1. Adsız dedi ki...:

    iyi akşamlar ben bu siteye yazı yazıyorum ama kendi yazımı bulamıyorum

  1. User dedi ki...:

    03 Aralık 2010 16:26
    Adsız dedi ki...

    Yorumlar herkese açık yazılarınız yorum olarak çıkar

    Selamlarımla

  1. Adsız dedi ki...:

    arkadaşlar çek mağdurlarına 3 gündür giremiyorum sorun mu var ege

  1. Adsız dedi ki...:

    05 Aralık 2010 22:55

    Sorun yok senin tarayıcından olabilir

  1. uludağ dedi ki...:

    Sevgili Yoldaşlarım ve Kaderdaşlarım,


    Dün bütün gün sizinle idim ancak ne yazıkki sizlere bunu bildiremedik (bazı özel sebeplerden mütevellit). Ben daha çok işin mutfak kısmında olmak durumundayım. Yani kısaca dün yine (daima)burada olduğu gibi orada da yanınızdaydım ve hepte yanınızda olmaya devam edeceğim. Emeği geçen her arkadaşıma, Avukatlarımıza, Milletvekillerimize tek tek teşekkür ediyor ve bu hukuksuzluğu düzeltebilmek için çalışmalarımızı artırarak devam etmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum.

    Saygılarımla...

  1. aydınefe dedi ki...:

    artık herkez onuru için kendini ve ailesini koruyup ne istediğimizi bilmemiz

  1. Adsız dedi ki...:

    sayın yetkililer bizlere yardımcı olupta hapis cezasını kaldıracaksanız geç kalmayın daha kaç aile yok olacak hapis cezası psikolojisinden dolayı, çocuklarımızın dengesi bozuldu geç kalsak acaba babamı aldılarımı endişesi hergün yaşanıyor yeter artık bir çözüm üretin geçmişimiz dürüst sayfalarla dolu.bizi de duyun artık bir açıklama yapın lütfen dayanamıyoruz artık

  1. Adsız dedi ki...:

    Adli para cezalarının , idari para cezalarına dönüştürülmesi için durmadan sayın vekillerimize mail atmalıyız , tel etmeliyiz...Birlik beraberlik içinde bizlerin başaramayacağı hiç bir şey yoktur...
    Anayasamıza ve insan haklarına aykırı olan 3167 - 5941 sayılı yasalara hayır diyoruz.
    İnsanlık onuruna yakışmayan adli paracezalarına hapis uygulamasına son verilmesi kesin talebimizdir. ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    ekm2510 çekmağdurları.com kapandımı siteye ulaşamıyorum...ata52

  1. Adsız dedi ki...:

    Sayın ata52
    www.çekmagdurlari.com kapanmadı şu anda arkadaşlar faaliyet içinde.
    Eğer siz bu şekilde yazdıysanız ulaşamazsınız çünkü yazım hatalı.
    Dost2011

  1. ekm2510 dedi ki...:

    GERÇEK ÇEK MAĞDURLARINA SON ÇAĞRI............

    Arkadaşlar cüneyt beyin yazdığı yorumlara paralel olarak...........

    ARKADAŞLAR SAYIN BAŞBAKANIMIZA ARTIK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMA ZAMANI GELDİ...
    abartmadan,sıkıntılarımızı , yasal boşlukları,yaşadıklarımızı özet ve okunabilir bir şekilde bimer,e göndereceğiz.
    Konunun hukuki boyutlarına vakıf olan arkadaşlar hukuki boyutunu anlatmalıdır.....
    Yaşadıklarını anlatacak arkadaşlarda aşağıda verdiğimiz adres-tel-fax lara ulaşsınlar...

    ADRES
    Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Merkez Bina
    B.Blok
    P.K. 06640
    Kızılay / Ankara


    TELEFON
    (0312) 424 16 12
    (0312) 424 16 13
    (0312) 424 16 18

    FAX
    (0312) 425 13 75

    E - POSTA
    bimer@basbakanlik.gov.tr

    -------------------------------------------
    ADALET VE KALKINMA PARTiSi GENEL MERKEZİ
    Adres : Söğütözü Caddesi No: 6 Söğütözü / ANKARA
    Tel : 0312 204 50 00 (Pbx)
    Faks : 0312 204 50 00/6002
    E-Mail : Tıklayınız..
    WEB : www.akparti.org.tr

  1. ekm2510 dedi ki...:

    HAYDİ SON Bİ GAYRET DOLDURALIM ŞU 2. OTOBÜSÜ


    KESİN BİLGİDİR..........

    1. OTOBÜS 45 KİŞİ İLE TAMAMDIR...
    2. OTOBÜS 14 KİŞİLİK YER VAR

    İstanbul -Ankara yolculuğumuz Mercedes 403 otobüsü ile yapılacak olup kişi başı ücret 35 tl ,dir.....
    Birlik , beraberlik içinde hareket edilmesi ve ekonomik olması sebebiyle böyle bir yol uygun görülmüştür.

    Ücretler otobüs firması tarafından tahsil edilecektir.

    Katılım sağlayacak arkadaşların...........

    behramkale_2005@msn.com

    ULUSAL KANAL SN AYHAN BEY VE KAMERAMAN,DA ÇEK MAĞDURLARI ANKARA YOLUNDA DİYE HABER YAPMAK İÇİN OTOBÜSTE OLACAKLAR.KENDİLERİNE İLGİ VE ALAKALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ....

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ARKADAŞLAR TÜM SİTEYE VE BİZİ DIŞARDAN İZLEYEN HERKESE EYLEM DOLU HAFTA SONLARI.

    GRUP BAŞKANVEKİLLERİMİZİ ARIYALIM,

    AMA SIKMADAN,KISA VE ÖZ.............

    BEKİR BOZDAĞ 0(505)7776601 – 0(542)6474087 AKP
    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI 0(532)3354253 AKP
    Mustafa ELİTAŞ 0(532)2320792 AKP
    Nurettin CANİKLİ 0(533)7774444 AKP
    Suat KILIÇ 0(532)7886920 AKP
    Bülent ARINÇ 0(532)2416255 AKP
    LOKMAN AYVA 5325597967
    Kemal KILIÇDAROĞLU 0(532)5149394 CHP
    K.Kemal ANADOL 0(532)6177069 CHP
    M.Akif HAMZAÇEBİ 0(533)7476161 CHP
    M.Şevki KULKULOĞLU 0(533)2838856 CHP
    SUHEYL BATUM 0(542)3444792 CHP
    GÜRSEL TEKİN 0(532)2111059 CHP
    UMUT ORAN 0(212)6520705 CHP
    Oktay VURAL 0(532)2419954 – 0(532)7769133 MHP
    Mehmet ŞANDIR 0(532) 235 79 65 MHP

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ÇEK MAĞDURLARI PLATFORMU KOMİTE TOPLANTISI VE HUKUKİ YARDIM ÇAĞRISIDIR …
    11.02.2011 tarihinde aşağıdaki gündem maddelerin görüşülmesi için İstanbul’da toplanılacaktır.
    Toplantı gündemi aşağıdaki gibidir.
    -Hukuki yardım
    Toplantı öncesinde çek mağdurları arkadaşlardan dosyaları ile birlikte gelenlere, avukat arkadaşlar tarafından dosya incelemesi yapılacak, izlenilmesi gereken yol konusunda bilgi verilecektir
    Dosya getirecek arkadaşların hak kaybına uğramamak için, adliyeden alacakları dosyalarını mümkünse gayri resmi biçimde almaları (dosyaya resmi işlem yapıldığında itiraz için zaman kısıtlaması başlamaktadır) gerekmektedir.
    -Komite toplantısı
    --Barolar Birliğine başvuru ve destek talebi
    Barolar birliğine başvurularımızda mahkemelerin farklı kararlarına örnek teşkil edecek dosyaların elimizde bulunması gerekmektedir, bu yüzden erken ibraz, vekile ceza,tüzel kişiye ceza,ara cirantaya ceza almış ve mahkemelerce itirazları reddedilmiş,ağır cezaların reddi onayladığı dosyaların toplantıya ulaştırılması gerekmektedir
    Bu dosyalarla Barolar Birliğine başvurulacak ve yargı birliğinin sağlanması için yardım talep edilecektir
    --Yargıtay ve Adalet Bakanlığına başvuru
    Yargıtay ve Adalet Bakanlığına başvuru için örnek kararlar gerekmektedir. Örnek kararların gıyapta yargılanma, savunma alınmadan karar, temyiz yolunun gösterilmesindeki eksikleri içeren kararlar olması gerekmektedir. Elinde bu türden karar bulunan arkadaşlarda kararları toplantıya ulaştırmalıdır.
    İLGİLİLERİN DİKKATİNE! Önemli!
    5941 Sayılı Yeni Çek Yasasının yürürlük tarihinden önce 3167 Sayılı eski çek yasasına göre verilmiş olan hükümlerden yeni yasanın lehe uygulanmasından yararlanacak durumda olup da esas mahkemesince ret edilen ve itiraz sonucu Ağır Cezalarca da onaylanan ve yasa yolları tükenmiş olan karar örneklerinin birer suretlerini bize ulaştırılmasını rica ediyoruz. Lehe hükümleri şöyle sıralayabiliriz;
    • Erken ibraz,
    • Gerçek kişi vekilince tanzim ve imzalanan çekler,
    • Tüzel kişi vekilince tanzim ve imzalanan çekler,
    • Şirket ortağı olmayan şirket müdürü tarafından tanzim ve imzalanan çekler,
    • İbraz tarihi olmayan çekler,
    • İbraz eden mağdurdan başka hamillerin şikayeti ile verilen hükümler,
    • Gerekçeli kararda temyiz yolu ve şekli açıkça belirtilmeyen hükümler,
    • Yoklukta yargılama ile oluşan hükümler,
    Bu kararlar Türkiye Barolar Birliği ve Barolara yapılan başvurularda ve Adalet Bakanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılacak başvurularda dosyalara eklenecektir.
    --Çek mağdurluğu ile ilgili diğer konuların tartışılması
    Karşılıksız Çek Adli Para Cezası Mağdurları
    YÜRÜTME KOMİTESİ
    -----------------------------------------------

    Arkadaşlar toplantı yeri ve saati bilahare açıklanacaktır.Sitemizde bu toplantı ile ilgili soru ve katılım bilgilerini verdiğimiz mail adreslerinden öğrenebilirsiniz...

    Bilhassa ellerinde mahkemelerin verdiği değişik emsal karar olan arkadaşlar muhakkak bunları bize ulaştırsınlar.

    behramkale_2005@msn.com

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    çek magdurları.com sitesi hakkında
    başından beri söylüyoruz. her alanı dolduracagız her taşın altından çıkacagız.siz ense yapın, mücadeleyi bir kaç kişi götürsün sonrada dalga geçer gibi yazılar yazın. ayıptır günahtır. tek soru soracagım. yargıtaya kaç mektup gönderdiniz. burda sallamak, eleştirmek çok kolay.sizin kesin sonuca götürecek fikriniz vardıda bizlermi uymadık.
    ben bu magdurları anlamakta zorluk çekiyorum, bazılarının magdur ve masum degil dolandırıcı olduguna inanmaya başladım.
    ne zaman bir eylem ortaya konsa sanki gizli bir el provake ediyor. anında alternatif eylem, asparagas haberler dikkatler dagıtılıyor millet uyuşturuluyor. durmadan her alanda mektup faks, mail, telefon yaptınızda sizi engelleyenmi var.
    magdur arkadaşlar bir 15 mart tutturmuş gidiyor. ben böyle tarihlere inanmıyorum. en son böyle haberlere inandım tedbiri elden bıraktım bedelini 200 gün yatarak ödedim.
    hak verilmez alınır. söke söke alınır.aglamazsan, meme yok. mücadele etmezsen senin için kimse mücadele etmez.
    şahsen ben çekle ilgili mart 2012 sonun kadar bir gelişme olacagına inanmıyorum. bu demek degildir ki mücadele yok. mantıklı düşünmek lazım 5941 yeni yasa artı ve eksileri uygulanarak ortaya çıkacak. gerçi artı tarafı ne ise hala anlayamadım. taahhüt vererek içerden çıkanlar, yada yakalanmadan kurtulanlar azınlıkta olsada ödeyenler var. siz hükümetin yerinde olsanız bu gün bu yasayı çözermisiniz. hükümetin ve alacaklınında haklı yönleri var. ben çok kişi tanıyorum parası var zihniyeti bozuk. son ana kadar yakalanıncaya kadar borcunu ödemiyor. ne zaman yakalandı ödeyip çıkıyor. apc devletin geliri ne kadar biliyormususnuz. milyarlarca dolar. siz bu altın yumurtlayan tavugu kesermisiniz.bedelli askerlik çıktı, neden devlete para gelecek. polislere askerlik kalktı neden askere karşı silahlı bir güç lazım. torba yasada bir sürü cezaya af çıktı neden aydın dogan gibilerin 6 katrilyonluk cezasını 450 milyara indirip hükümetin diyet borcunu ödemesi ve basındaki muhalif sesin kesilmesi.
    soruyorum size devlete böyle avanta para getirecek ne özelliğiniz var. yok sadece yüküz. o zaman kimsenin umrunda olmayız.
    biz hala burada gerçekleri yazmamızdan dolayı particilikle suçlanıyoruz. kardeşim canım yandı bu adaletsizliği babam yapsa karşısında olurum. siz hala akp den medet umun. seçimde gidin iktidara oy verin. belki bu yazım yayınlanmayacak. benim için fark etmez. facebooktan ve msn den gerekli yerlere ulaşırım. biz bu kafayla gittiğimiz sürece daha çook ceza yatar eziliriz. zorunuzua gitmesin. hala içimizde birliktelik saglayabilmiş degiliz. karıştıranlar fitne çıkaranlar tuzu kuru olanlar vesselam.

  1. ekm2510 dedi ki...:

    İSTANBUL BAROSU AVUKATLARININ ORGANİZE ETTİĞİ ,KARŞILIKSIZ ÇEKLERDE ADLİ PARA CEZALARI KONULU TOPLANTININ 2. BÖLÜM PROGRAMI BELİRTİLDİĞİ GİBİ ,TAKSİM CİTY CENTER OTEL,DE YAPILACAKTIR ....

    FİKİRLERİ OLAN,ÖNERİSİ OLAN HERKES,HUKUKSAL YARDIM İSTEYEN ARKADAŞLAR,YANLARINDA DOSYALARINI VE VARSA KARAR METİNLERİNİ GETİRMELERİ ÖNEMLE DUYURULUR.

    ÇEK MAĞDURLARI PLATFORMU KOMİTE TOPLANTISIDA AYNI YERDE YAPILACAKTIR....



    OTEL : TAKSİM CİTY CENTER

    Tarih : 11.ŞUBAT 2011 CUMA

    Saat : 13:00 -17:00 ARASI

    Adres : Katip Çelebi Mahallesi Billurcu Sokak No : 1 Sıraselviler Taksim - İSTANBUL

    İLETİŞİM :
    -----------------------

    behramkale_2005@msn.com
    altaylargrup@hotmail.com
    ntipon@hotmail.com
    basketci_basketci_88@hotmail.com

    Tel:

    0212 292 27 71 PBX
    Fax:

    0212 292 27 74
    E-posta:

    info@citycenterhotel.com.tr

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar ,

    Dün çok değerli dört hanım arkadaşımızın girişimleri neticesinde ve çok değerli dostumuz Rıdvan beyinde katılımları neticesinde , Sayın Emine hanımla bir görüşme yapılmış ve sıkıntılarımız , dertlerimiz sayelerinde anlatılmıştır.

    Daha sonrasında Sayın Emine hanım , siz değerli hanım arkadaşlarımız başta olmak üzere , sıkıntılarımızı , yaşadıklarımızı ve isteklerimizi dile getiren mektuplarınızın kendisine iletilmesini istemişlerdir.

    Daha sonrasında sizlerden gelen bu mektupların kendilerine iletilmesi için tekrar randevu verileceği belirtilmiştir.

    Başta Sayın Emine hanım olmak üzre , Değerli mücadele arkadaşlarım AYŞE HNM - SEVİM HNM - SEVGİ HNM - ENGİN HNM ve RIDVAN beye bu vesile ile tekrar tşk ederim.....

    Arkadaşlar , Hazırlayacağınız bu mektupları , internet ortamında aşağıda verilen mail adresine göndermeniz gerekmektedir.

    sevgiercan2009@hotmail.com

    mektupların 14-02 pazartesi akşamına kadar gönderilmesi gerekmektedir....

    BAĞIMSIZ " KADIN HAREKETİ "

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ÇEK MAĞDURLARI HER CEPHEDE MÜCADELE VERMEKTEDİR....

    ÇEK MAĞDURLARI ARKASINA ALDIĞI BU RÜZGARLA HAKSIZLIĞIN - ADALETSİZLİĞİN - SERMAYENİN ACIMASIZ PLANINI BOZACAK VE TARİHE GÖMECEKTİR...

    KAYBEDECEK HİÇ BİR ŞEYİMİZ KALMADI , ONURUMUZDAN BAŞKA...HİÇ DEĞİLSE SONU KÖTÜ BİLE OLSA..ADAM GİBİ MÜCADELE ETTİLER DENSİN ARKAMIZDAN....ÇOCUKLARIMIZ BİZİMLE GURUR DUYSUN...

    KARŞILIKSIZ ÇEKLERDE HAPİS CEZASI YOKTUR.ADLİ PARA CEZALARI YOKTUR....HUKUKSAL OLARAK YOKTUR..BU CEZA TÜRKİYEDE 01.01.2009 GÜNÜ BİTMİŞTİR....TCK 5

    KEYFİ HAPİS CEZALARINA , DOLANDIRICI DAMGASI YEMEDEN SON VERMELİYİZ TCK 21..YA BU SUÇLA TAŞ DUVARLARA GİDECEĞİZ YADA ADAM GİBİ MÜCADELE EDECEĞİZ....
    ANAYASAL HAKKIMIZI İSTEYECEĞİZ ( madde38 )ULUSLARARASI ANLAŞMALARA UYUN , UYGULAYIN DİYECEĞİZ....

    saygılarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ek mağdurları tayakkuzdadır....

    Her cephede verilen mücadele taktirle karşılanmalıdır.Ancak elini taşın altına koyan bu arkadaşların çalışmalarına verilen destek çok yetersizdir...

    MECLİS DENDİ , İşte meclise çok önemli bir ziyaret gerçekleştirilecek...Arkadaşlarımız şu an hazırlık içindeler...Hiç değilse masa başında sizden istenen sıkıntı , istek ve dileklerinizi yazın gönderin.....

    onbes_onbes@hotmail.com

    ------------------------------------------

    Uzun zamandır , Sayın başbakan ve değerli eşi Emine hanımefendi dediniz.....Arkadaşlar olmaz denileni başardı...
    Hiç değilse mektuplarınızı yazın gönderin.Elden teslim edilecek bu mektuplar için yarın akşama kadar vaktimiz var...

    BAĞIMSIZ " KADIN HAREKETİ "
    sevgiercan2009@hotmail.com

    sevgiercan2009@hotmail.com

    -----------------------------------------

    CAN-MERT ARKADAŞIMIZIN SIK SIK VERDİĞİ VEKİLLERİMİZE SIKINTILARIMIZI ANLATAN TELEFONLARIMIZI SAYGI ÇERÇEVESİNDE YAPALIM....

    -------------------------------------------

    İSTANBUL BAROSUNA YAPILACAK VE BASININDA DAVET EDİLECEĞİ TOPLANTI İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİ HAZIR TUTALIM ARKADAŞLAR.....

    basın ile ilişkiler son hız devam etmektedir.yeri ve sırası gelince sizlere bu gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi verilecektir......

    saygılarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ARKADAŞLAR ÇEKTE HAPİS CEZASININ KALKMASINA KANIMCA ARTIK BANKALARIN KARŞI ÇIKMASI MANTIKSIZDIR VE SN.BABACAN IN ESKİ BEYANATLARINIDA HATIRLARSANIZ EKONOMİK ALT YAPININ HAZIRLANDIĞINI GÖREBİLİRİZ.BANKALARIN UZANCA BİR SÜREDİR TİCARİ KREDİLERİ İPOTEK VEYA TEMİNAT MEKTUBU ALMADAN VERMEMELERİ VE YENİ ÇIKACAK OLAN MERKEZ BANKASINDAN ALINARAK BANKALAR BİRLİĞİNE DEVREDİLEN ÇEK GEÇMİŞİ İLE BERABER YENİ ÇIKACAK OLAN ÇEKE SİGORTA BENDE BU İLLET YASADAN KURTULMAMIZ İÇİN ÇOK AZ YOLUMUZUN KALDIĞI İNANCINI UYANDIRIYOR.SN.BEKİR BOZDAĞ IN BEYAZ TV DE SÖYLEDİKLERİNİDE HATIRLARSAK BU SAATTEN SONRA BİZİM BASKILARIMIZIN BU YASANIN SEÇİM ÖNCESİ VEYA SONRASI ÇIKACAĞINA YÖN VERECEĞİDİR.LÜTFEN ARKADAŞLAR BU BASKIYI İKTİDARIN ÜZERİNDEN HİÇ EKSİK ETMEYELİM.BASKIMIZ YETERLİ OLURSA BENİM GÖRDÜĞÜM KADARIYLA SEÇİM ÖNCESİ BİZLER İÇİN BİR DÜZENLEME YAPILACAĞIDIR ( SEÇİM ÖNCESİ MECLİSİN KAPANMASI DEMEK OLUYOR BUDA EN GEÇ MART SONU DEMEKTİR ).SN.BOZDAĞ IN SÖYLEDİKLERİDE BİZLERİN YA MYK DA YADA BAKANLAR KURULUNDA KONUŞULDUĞUMUZU GÖSTERMEKTEDİR.ZATEN BU KONUYU KONUŞMAMIŞ OLSALAR SN.BOZDAĞ BUNU TELEVİZYONLARA ÇIKIP AÇIKLAMAZ,AÇIKLAYAMAZ.BENİM KONUŞMASINDAN ANLADIĞIM KENDİLERİNİN ÇEK MAĞDURLARI İÇİN BİR HAZIRLIK YAPTIĞI VE BUNUNDA OLUŞACAK KAMUOYUNA GÖRE DEVREYE SOKUP SOKMAYACAKLARIDIR.BU KAMUOYUNU OLUŞTURMAKTA BİZLERİN YAPACAĞI BASKILARDIR.SAKIN VEKİLLERİ ARAMAYLA KAMUOYU OLUŞURMU DİYE DÜŞÜNMEYİN,BU GÜN MUHALEFET PARTİSİNİN MECLİSTE BAS BAS BAĞIRMASIDA BASININ BU KONUYA İLGİ GÖSTERMESİDE EMİN OLUNKİ BİZLERİN ARAMALARI DAHİL UĞRAŞILARIMIZLA OLMAKTADIR.NASILKİ SN.VEKİLLER BİZİM ARAMALARIMIZ SONUCU KENDİ ARALARINDA KONUŞUYORSA EMİN OLUN KENDİLERİNE YAKIN BASIN MENSUPLARIYLADA BUNU KONUŞUYORLARDIR.SONUÇ OLARAK ARAMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM ETMEMİZ VE YÖNLENDİRMELERE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK VERMEMİZ GEREKTİĞİ İNANCIYLA SAYGILAR SUNARIM.


    CAN MERT


    HADİ ARKADAŞLAR TAMDA TORBA YASA GEÇMİŞKEN VE GÜNDEMDE BAŞKA KANUN KALMAMIŞKEN ARAMALARIMIZLA FAX LARIMIZLA BASTIRALIM.SEÇİM ÖNCESİ HER OYA İHTİYAÇLARI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM.ONLARIN İLACI BİZDE,BİZİMKİDE ONLARDA.BENİM İNANCIM BU İŞ BİTECEK..........................SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    Ali Babacan Makam: 0(312)2047400
    Sadullah ERGİN Makam : 0(312)4194670 – (312)4194669
    Anayasa Mahkemesi Makam: 0(312) 4637313


    Ahmet İyimaya 0 532 274 59 20 AKP ADALET KOMİSYONU
    HASAN ANGI 0533 527 58 01 AKP
    MUSTAFA ATAŞ AKP 0(532) 217-4083 0(505) 777-3408
    CEMİL ÇİÇEK 0532 636 91 21 – 0532 761 28 37
    HAYATİ YAZICI 0532 242 19 86
    Bülent ARINÇ 0(532)2416255 AKP
    ZAFER ÇAĞLAYAN 0(532)6080606 – 0(530)5149650 AKP
    AYSEL KAVAS 0(533)3736447 AKP
    ABDÜLKADİR AKSU 0(505)4660000 AKP
    NİMET ÇUBUKÇU 0(532)3372940 AKP
    BEKİR BOZDAĞ 0(505)7776601 – 0(542)6474087 AKP
    Ayşe Nur BAHÇEKAPILI 0(532)3354253 AKP
    Mustafa ELİTAŞ 0(532)2320792 AKP
    Nurettin CANİKLİ 0(533)7774444 AKP
    Ömer ÇELİK 0(532)4133007 – 0(505)7770103 AKP
    Sadullah ERGİN 0(505)7773110 – 0(532)2815770 AKP
    Salih KAPUSUZ 0(505)7770614 AKP
    Suat KILIÇ 0(532)7886920 AKP

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    sevgili magdur arkadaşlar, gün boyu siteyi takip edemedim ama telefonla güvendiğim arkadaşlarla iletişim halinde olup gelişmelerden haberdar oldum. evet vezir ve my wayın isyanları haklıdır.kafalardaki soruları bir nebzede olsa aydınlatabilmek için yazmak zorunda kaldım
    devamlı yazıp söylüyoruz ne zaman bir olumlu gelişme olsa birileri fitne çarkını çevirmeye başlıyor. kafa karıştırma ve provake etme taktikleri anında uygulamaya konuyor. beyler güneş balçıkla sıvanmaz, magdurlar enayi degil kimin ne oldugunu, kimin dogru kimin yanlış oldugunu çok iyi biliyor.herkes edebiyle oturmalıki bunlara saygımız olsun.
    başından beri söylüyoruz kim ne derse desin bu mücadeleye kim katkıda bulunursa bizler için bir şeyler yaparsa onun destekçisi olur teşekkür etmesinide biliriz. kimse babamızın oglu degil derdimiz mücadelemiz özgürlüğümüzdür. o site bu site ayrımı yapmıyoruz dedikki bölünme olmasın. birlik beraberlik olsun. giden arkadaşlara saygımız sonsuz. onlara bu gelişmelerden sonra hak vermemekte olmuyor.
    bayan arkadaşlarımız bir eylem ortaya koymuşlar allah razı olsun. burda ilk agızdan duymadan sadece duyumlarla eleştirmek günah keçisi yapmak aymazlıktır.
    eyleme katılan arkadaşlarla görüştüm. sayın kılıçdaroglu ile olan görüşmeler ve haberler dogrudur. sayın iyimaya ile yapılan görüşmeler dogrudur, onun aagzından aktarılanlar tas tamam gerçektir. erteleme ile ilgili iyimayanın söylediklerine ilk itiraz arkadaşlarımızdan ve sayın ofluoglundan olmuştur. iyi güzel söylemi asla olmamıştır.buradaki anlayamadıgım sanki bize erteleme verilmişte begenmemişiz.
    arkadaşlar, emege saygı göstermemek vefasızlıktır. dedikodu asla bize yakışmaz. bu sitedeki en ufak olumsuzluk magdurlara fırtına olarak dönüyor. bu nedenle buraya olumsuz yazanların iyi niyetinden şüpheliyim. bu kadar rahatsız olmanın altında başka nedenler arıyorum ilk aklıma gelen dernekleşme ve teşkilatlanma çalışmalarından duyulan rahatsızlık oldugu kanaatindeyim. örgütlü mücadele her zaman iyidir. bu nedenle şuna inanıyorum konyada bir söylem var. ne kızı ver, nede dünürü küstür. hükümet herkese mavi boncuk dagıtıyor. siz olsanız ne yapardınız. bir oyun bile degeri oldugu seçimde hükümet şark kurnazlıgı ile iki tarafıda idare ediyor. cezayı iptal etse alacaklılar saldıracak, etmese bizler rahat vermeyecegiz. bu uyuşturma ve sorunu zamana yayarak unutturma taktiğidir. yine söylüyoruz adaleti adaletten bekleyecegiz. eger ankarada hakimler varsa, akp ye diyet borçları yoksa bu hukuksuzluga dur diyecekler. hükümetin taktiği bu işi yargıya bitirtmek ve son dakka golüyle yapacagı bir düzenlemeyle işi oya çevirmektir.
    bunu biliyoruz ama derdimiz özgürlük, haydi erteleme oldu, taahhüt vermeyenler ne olacak, 5941 den ceza alıp yargıtay sürecini kaçıranlar ne olacak. bunu iktidar bilmiyormu yavaş yavaş işi halletmeye çalışacaklar. bizim cezamız ertelendi diyelim 6 aylık süre neye merhem olacak. hiç bir şeye. amacımız kesintisiz, koşulsuz özgürlük. mücadelemize bu yönde devam edecegiz. ama fakiri oldugumuz konu zaman. iddia ediyorum yarın erteleme olsun sitede 5 ay kimseyi bulamayız. herkes geçici bir rahatlıkla köşesine çekilecek.
    bu nedenle her ortamda, her şartta her yerde mücadeleye devam, mücadele edenlere saygı. haydi arkadaşlar işin bir ucundanda siz tutun. ne demiş atalarımız;
    eşek ölür kalır semeri ,insan ölür kalır eseri

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    İSYAN EDİYORUM
    Adını anmaya ve muhatap olmaya bile degmeyecek bayagı insanla ugraşmaktan gına geldi. önce gazamı geldik diye düşündüm. araştırdım böyle bir şahıs var bana anlatılanlarla bu şahsın yazdıkları taban tabana zıt.karekter zaafiyeti olanlarla muhatap olunmaz. bizim bu mücadelede başından beri tavrımız belli, yalpalamak yok, yalakalık yok, ukalalık yok, çok bilmişlik yok, insanlara tepeden bakmak yok. efendilik, saygı var. yardımlaşma var. bu siteyi bu hale getirene lanet olsun.okudugunu anlayamayacak kadar aciz ve peşin hükümlü insanla asla işimiz olmaz.
    bu kargaşaya çanak tutanlar, teteikçilik yaptıranları çok iyi tanıyoruz. kendileri agır abi modunda buluyor tetikçi karıştır babam karıştır.
    sayın beyefendi ile karşı karşıya geldiğimizden itibaren telefonumu yazdım, burayı meşgul etmeyelim. derdin neyse özelde görüşelim. maalesef şu ana kadar dönmediler.
    ne mi oldu. akşama kadar telefon yagdı. aba altından sopa göstermeler, tehditler, evden almalar, yataktan götürmeler, adice küfürler. soruyorum beyler siz kimsiniz. mafyamısınız, aşiretmisiniz kaç kedi bogazladınızda kuyrugu bogazınızda kaldı.arkadaşlar çok güçlüymüş, aşiretmiş, elleri uzunmuş, alırmış vururmuş. miş muş. beyler bırakın sanal kabadayılıgı icraat görelim. demirden korksak trene binmezdik.
    kimse beni eleştirmeye kalkmasın bu saatten sonra efendilik bitti anlayana anladıgı dilden konuşacagız.
    saldıran karıştıran belli, biz günah keçisi olduk. karşı karşıya kaldıgımız muamele en azından vefasızlıktır.
    bu gün bazı arkadaşlarımızla görüştük ilerleyen saatlerde bir araya gelip bir karar alacagız. bu kararıda burada gerekli görürsek yayınlayacagız.
    benim kitabımda kaçmak, yılmak mücadeleyi bırakmak yok. ama insanların duyarsızlıgı, vefasızlıgı bıktırdı artık.
    bu mücadelede hep veren taraf olduk, asla bir şeyler almadık ve menfaat gözetmedik. eger bu site dagılırsa buradan nemalananlar düşünsün. ekmekleri kesilecek. benim düşüncem bir daha buraya yazmamak, burdan ayrılmak gerekirse tek başıma mücadeleye devam etmek. vefalı arkadaşlarımın yalnız bırakacagını sanmıyorum. alınacak karara uyacagım. belki mücadele öteki iki sitede sürecek. burası olmazsa hayatın sonu degil. yeni dünya kurulur bizde orda yerimizi alırız.isyanımı anlayışla karşılayacagınızı umuyorum. şimdilik hoşça kalın. bzizm yoklugumuzda menfaat çetesine ve amacına ulaşan fitnecilere mücadelelerinde başarılar diliyorum. kendiniz yazın kendiniz okuyun,

  1. User dedi ki...:

    Sami kardeşim sen bildiğimiz tanıdığımız insansın takma bunları.

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Necdet merhaba,

    Sürgün yedik baba.....

    Nereye gidersen git , zulüm bitmiyor......

    Misafir kabul edermisin...........

  1. User dedi ki...:

    ekm2510 kardeş lafı mı olur istek göndereyim blog senin istediğini yaz çiz

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Arkadaşlar ,

    Onurlu mücadelemize burada konuk olarak devam ediyoruz.Cumartesi İstanbul baro toplantısına katılıyoruz.
    Kısmet olursa pazartesi metris cezaevinin önünde kaldığımız yerden devam edeceğiz...

    Abuk sabuk yazışmadan
    Gerçekten bu mücadelede bende varım diyen herkese burası açıktır.

    Burada sansür yok - siyasi açılım yok - dini inanç sömürüsü yok...
    Küfür yok - saygısızlık yok--

    Gerisi herşey serbest...

    Çok kişi olmak değil , öz olmak önemlidir...

    saygılarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Sansür olmadan yazabilirsiniz arkadaşlar

  1. Adsız dedi ki...:

    bilinçli ne istediğini bilen kişilerle hertürlü mücadelede yer almaya devam edicem site yöneticisine şimdiden teşekkür ederim.

    AKCAN

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    sn.necdet,bende basketçi,izniniz olursa bende zaman zaman dilim döndüğünce haklı davamıza bir tuğla koymaya çalışırım.benim arkadaşlarıma yapılan yada söylenen banada yapılmış yada söylenmiştir.ben eski bir sporcuyum,biz böyle gördük,bir arkadaşımıza söylenen yanlış bir yakıştırma ile ben bütün takım arkadaşlarımı bir günde başka bir kulübe götürdüm.

    ben burdayım.kendimden başka kimseye zararım olmaz.kabul ederseniz aranızdayım.

    saygılarımla

    basketçi

  1. Adsız dedi ki...:

    slm dostlar
    cancan

  1. User dedi ki...:

    Arkadaşlar blog hepimizin amacımız sesimizi duyurmak birbirimize yardımcı olmaktır

  1. Adsız dedi ki...:

    benide bu sitede kabul ederseniz sevinirim
    CANCAN

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Bu site kimseyi yada başkalarını eleştireceğimiz bir site değildir.Bu bizim ilk prensibimizdir.
    Bu garabet yasalar için kim elini taşın altına koyuyorsa bizim dostumuzdur..

    Ayırımcılık yok..
    Hizipçilik yok...
    Partiler asla yok ...
    Varsa yoksa çek mağdurları var...

    saygılarımla

  1. User dedi ki...:

    Rica ederim arkadaşlar derdimiz ortak ,mücadelemiz ortak herkes elinden geleni yapıyor

  1. Adsız dedi ki...:

    arkadaşlar herkese hayrlı geceler, bu haklı davamızda aynı gemideyiz. ama ben gemiden çıktım çünkü gemi rotayı şaşırdı. bu umut gemisinde bilet almak istiyorum izninizle.. beni de kabul ederseniz tabi..

    saygılarımla

    mavi27

  1. User dedi ki...:

    Selam mavi27 sizlerede hayırlı geceler

  1. Adsız dedi ki...:

    MERHABA ARKADAŞLAR............democrat

  1. User dedi ki...:

    Sn ekm2510 bu panel katılıyorsunuz sanırım .Panel herkese açık mı ?

  1. User dedi ki...:

    İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen Çek Kanunu paneli 19 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 10.00 14.30 arasında Orhan Apaydın Konferans Salonunda yapılacak.

  1. ekm2510 dedi ki...:



    Her konuda birbirimize yardımcı olacağız.

    ÇIKARSIZ , UMARSIZ

    Çok değil , öz olmak önemlidir...
    Dayanışma içinde olmak önemlidir.Birbirimizi anlamak önemlidir.

  1. ekm2510 dedi ki...:


    İstanbul baro toplantısına 30 kişi gidiyoruz.Sonra sırada metris programımız var.Ayrıntılar açıklanacak..........

  1. ayaydın61 dedi ki...:

    değerli arkadaşlarım EKIM2510 VE BASKETCI KARDEŞİMİN BULUNDUĞU HER ORTAMDA BULUNMAKTAN
    ONUR DUYARIM BU NEDENLE ARANIZDA OLMAK İSTERIM
    KABUL EDERSENIZ SAYGILARIMLA

  1. Adsız dedi ki...:

    uygun görülürse baro toplantısından sonra hazır bir araya gelmişken gündemdeki konumuzu tekrar gözden geçirelim.

    AKCAN

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Valla arkadaş hoşgeldin.
    Ben nacizane düşüncelerini yazan biriyim sadece...Kendimizi anlatacak halimiz yok.Elbette sizin yaptıklarınızı da....
    Dedim ya ayrılıklar illaki kötü sonuçlar doğurmamalı diye...
    Belki yanlış mücadele ettik , kimseye yaranamadık..

    Küfürün , acımasızca eleştirilerin olmadığı bir ortam istiyoruz sadece..

    ÇOKMU ŞEY İSTEDİK..............

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Elbette toplantı öncesi ve sonrası bir değerlendirme yaparız.....

    Zaten sayın başkanla toplantı öncesi bir görüşme yapılacak...Bunları konuşmamız gerek , işimiz bu olmalı.........

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    bensiz olurmu, necdet, ekm2510 nerde ben ordayım

  1. User dedi ki...:

    Selam Sami kardeş

  1. Adsız dedi ki...:

    sayın palandökenin yapmış olduğu bu adımdan sonra bizde eş anlamlı gelebilecek bir planla bunu yarınki gündemde tartışalım ve ortak bir kararla hızla uygulamya koyalım.şu an için bir fikim yok ancak arkadaşlarla bir araya geldiğimizde ortak bir kararın çıkacağına inanıyorum.

    AKCAN

  1. Adsız dedi ki...:

    LÜTFEN YARINKİ TOPLANTI BANA GÖRE DİĞERLERİNDEN DAHA ÇOK ÖNEMLİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BİRLİK İÇİNDE OLALIM HERKEZ GELMEYE GAYRET GÖSTERSİN TEŞEKKÜRLER (YANLIŞA MEHAL VERMEYİM SANKİ ÖNCEKİLER ÖNEMSİZ ANLAMINDA DEĞİL ŞU AN İÇİN SÜRENİN DARALMIŞ OLMASINDAN)

    AKCAN

  1. User dedi ki...:

    behramkale_2005@msn.com

    Sn ekm2510 mail adresi irtibat kuralım arkadaşlar panel konusunda yardımcı olur

  1. Adsız dedi ki...:

    SİTE YÖNETİMİ UYGUN GÖRÜRÜSE BU YORUMLAR BÖLÜMDE TARTIŞMA KONUSU AÇMAK İSTERİM ARKADAŞLARIMIZ BİR GAZETE REKLAMI KONUSUNDA BEN BU FİKRE SICAK BAKMIYORUM HAZIR GELİŞMELER İYİ YÖNDE YOL ALIRKEN BUNU İSTEMEYEN KESİM BİRDENBİRE HAREKETE GEÇİRMİŞ OLUCAZ BEN SESİMİZİ BİZE YARDIMCI OLUCAK BU İŞİN NEKADAR AB UYUM YASALARINA AYKIRI OLDUĞUNU DÜŞÜNEN İNSANLARA ULAŞMASI TARFINDAYIM YANİ BİTMEK ÜZERE OLAN BU GUDUBET YASA UZATMAYA NEDEN OLABİLİR BANA GÖRE ATEŞLENİYOR FİTİL SİZLERİNDE FİKRİNE SAYGI DUYARIM????

    AKCAN

  1. User dedi ki...:

    Sayın Akcan yorum kuralları açık

    Yorum Kuralları:
    Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
    kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

    “Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

    Blog bizlerin hepimizin

  1. User dedi ki...:

    Ayrıca facebook

    http://tr-tr.facebook.com/people/Cek-Magdurlarina-Hapis-Kalksin/100000095058621

    buradanda konu açabilirsiniz

  1. Adsız dedi ki...:

    BÖYLE BİR YAZIM OLMAZ OLAMAZDA İLGİNİZE TEŞŞEKÜR EDİYORUM SADECE BU KONUN TARTIŞILMASIDIR AMACIM SONUÇTA AYNI GEMİDEYİZ SAYGILARIMLA

    AKCAN

  1. User dedi ki...:

    Mutlaka sayın Akcan blog sizin bizlerin onu demek istedim duyurun sesinizi sesimizi

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    SN.BYNECDET,SN,EKİM,SN.AKCAN,YARINKİ PANEL BENİM DUYUMLARIMA GÖRE BİZ ÇEK MAĞDURLARINI İLGİLENDİREN BÖLÜMÜ İKİNCİ BÖLÜM OLAN 12-14:00 SAATLERİ ARASINDA İMİŞ.EĞER BÖYLE İSE SABAH PANELDEN ÖNCE YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ TOPLANTIYI 9:00 GİBİ TELAFUZ ETMİŞTİK.İSTANBUL YOL VE ULAŞIM ŞARTLARINIDA DÜŞÜNEREK BUNU TEKRAR REVİZE ETSEK DERİM.AMA YİNEDE ERKEN GELİRİZ,GELEMEYENLER OLURSA DİYE..
    BU ARADA MSN DE BUNU DUYURACAKMIYIZ.?

    BASKETÇİ

  1. Adsız dedi ki...:

    buluşma saati olarak 9 uygun gibi görünüyor bu saate ek olarak 30 dak bir opsiyon koyar tartışmaya başlayabiliriz.msn de bu şekilde duyuralım yani 9.30 başlama saati çünkü saaati daha geç yazdıkça insanlar daha geç kalabilir

    AKCAN

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Merhaba arkadaşlar ,
    Bugün İstanbul barosundan sayın ALİ YILDIZ BEY aradı , herkese açık davet verilen toplantıya attığım maille ilgili her kes davetlidir dedi.Ancak yinede bizler çek mağdurlarıyız ve yaklaşık 20-25 kişi ile katılmak istiyoruz dememiz sanırım ayrı bir renk ve hava verir..

    Zaman konusundaki hassasiyeti anlıyorum.ilerleyen saatlerde bakarız çaresine..

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Sayın arkadaşlar

    YÜCE YARGIDAN BİZLERE AYRICA BİR İLTİMAS GEÇMESİNİ DEĞİL , 5941 SAYILI YASA İLE - 3167 SAYILI YASA ARASINDAKİ UYUŞMAZLIKLARIN BİR AN EVVEL İÇTİHAT HALİNDE BİR AN EVVEL YAYIMLANMASIDIR.
    TCK 21 KAST UNSURUNUN HAYATA GEÇİRİLMESİ BİR AN EVVEL SAĞLAMALI VE TOPLUMUN ADALETE OLAN İNANCI SARSILMAMALIDIR..ELİMİZDE BİR TEK GÜVENMEK ZORUNDA OLDUĞUMUZ ADALET MEKANİZMASI KALMIŞTIR.

    GECİKEN İÇTİHATLAR NEDENİYLE ESNAFLAR ZOR DURUMA DÜŞMEKTE , AİLELER PARÇALANMAKTA ,İNFİAL DUYGUSU GÜÇLENMEKTEDİR.
    YARGITAY BİR AN EVVEL MAHKEMELERİN 5941 SAYILI YASANIN UYGULANMA KONUSUNDAKİ HATA VE EKSİKLERİ DEĞERLENDİRİCİ İCTİHATLARI AÇIKLAMALIDIR.
    SAYIN HÜKÜMETİMİZİN SIĞINDIĞI EKONOMİK NEDENLER , YÜCE YARGININ DÜŞÜNCESİ OLMAMALIDIR VE BİZLER BUNLARA İHTİMAL VERMİYORUZ.

    Saygılarımla

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    sn.ekim2510,söylediklerinde çok haklısın,evet kesinlikle savunmamız gereken ana başlıklar bunlar.

    basketçi

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    ardaşlar,baro ziyareti sn.kocasakalın rahatsızlığı nedeni ile iptal edilmiş.

    arkadaşların bilgisine,

    basketçi

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    PARDON, S.RAHMİ OFLUOĞLUNUN DUYURUNDAN ALINTIDIR.

    BASKETÇİ

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    ANLAMADIĞIM BİRŞEY ,ŞU ANDA SN.KOCASAKAL HABERTÜRK DE CANLI YAYINDA YENİ YARGI REFORMUNU TARTIŞIYOR.yarınki hastalığını nasıl saptadılar?

    türkiye'nin nabzi.

    basketçi

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    ŞİMDİ DÜZELTİLMİŞ.SADECE KATILAMIYOR DENİYOR.

    BARO ZİYARETİ İPTAL OLMUŞ.

    BİLGİNİZE.

    BASKETÇİ

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Arkadaşlar ,

    İstanbul baro toplantısına biz gidiyoruz.Biz kimsenin kal yada git demesine bağlı değiliz.Kendi inisiyatifimizle gidiyoruz.Kaldı ki resmi yazı yazılmış ve barodan sayın Ali YILDIZ bizzat herkes davetlidir , buyrun gelin demiştir...
    Daha öncede değindiğim gibi , en azından çek mağdurları olarak 25-30 kişi geliyoruz dememiz , sanırım önem taşıyacaktır..

  1. Adsız dedi ki...:

    BEN ANLAMIYORUM BUGÜN SAYIN OFLUOĞLU NEKADAR HAREKETLİ NEYSE ABİLERİM BU İŞİN UZMANI İSMİNİ BİLDİĞİM SAYIN EKM2510 VE BASKETÇİ YARIN ORDAYIZ DİYORSANIZ ORDAYIM

    AKCAN

  1. Adsız dedi ki...:

    tüm arkadaşlara selamlar öncelikle bu sitede yönetici arkadaşımız izin verirse bende BODRUM dan yazıp çizmek isterim. Öncelikle yarınki panele gelmeyi ve sizleri görmeyi çok isterdim ama ekim2510 ağbime anlattığım sebepten gelemiyorum ama yüreğim sizlerle olucak. Herkese özgür yarınlar diliyorum. BEYAZ BODRUM

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Sayın beyaz bodrum ,
    hoşgeldiniz..saygılar kardeşim....

    Bölünmüşlük - dağılmışlık yok..Sayın necdet arkadaştan rica ettik , kırmadı , sağolsun....

    Kafamızın yoğun olduğu bu günlerde , bu davaya emek veren herkese borçluyuz..minnettarız..

    Burada amacımız kavga , gürültü olmadan az ve öz dertleşmek..Yapılacak her türlü aklı selim eyleme destek vermek , yıkmadan , yapıcı eleştirilerle bu davaya hizmet etmek...

    Heryerde yazacağız , her yer bizim ....

    Saygılarımla

  1. Adsız dedi ki...:

    şafak 11
    Herkeze selam ben arnavutluktan sıtenıze yazıyorum,kabul edersenız aranızda olmak elımden geldınce katkıda bulunmak ısterım sızlerı ozelıkle ekım 2510 yakınen takıp edıyorum
    allah hepınızden razı olsun .saygı ve selamlarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:

    metin kardeşim hoşgeldin...

  1. Adsız dedi ki...:

    merhaba arkadaşlar..ara ara yazabilirim...bu mücadelede hep beraber her yerde her zaman beraberiz..BU KELAYNAKLARLA DÜNYADA VE EVRENSEL HUKUKTA TEK OLAN EŞİ OLMAYAN İNSANLIĞA..VİCDANA..HUKUĞA AYKIRI YASA KALKANA KADAR NE SÖZÜMÜZ BİTER NEDE BİZ...haydar

  1. Adsız dedi ki...:

    EVRENSEL HUKUKTA OLMAYAN..SADECE ÜLKEMİZDE OLAN ODA KENDİ YASASINA AYKIRI OLAN BİNLERCE İNSANIN YAŞAMSAL NEFESİNİ OLANAKLARINI ELİNDEN ALAN HER TÜRLÜ MAĞDURİYETİ BİZE YAŞATAN İNSANLIĞA AYKIRI KOŞULLARI YAŞATAN 5941 SAYILI ÇEK KANUNU ORTADAN KALKANA KADAR BİZ HERYERDEYİZ......ELELEYİZ OMUZ OMUZAYIZ...haydar

  1. Adsız dedi ki...:

    sitemizin dürüst müdavmleri ve gerçek mağdurları buradaysa ,ki onlardan çk şey öğrendm ben de bradaym saygılarmla.SYMRNA

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    hepiniz hoşgeldiniz,aslında hep buradaydık.ama bize burda bu imkanı veren sn.@yncdt e sizin nezdinizde teşekkür ederim.
    davamız tek ve sonuna kadar ,gücümüz yettiği kadar gideceğiz.bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

    sn.ekim2510 yarın 9:00 mu 9:30 mu buluşuyoruz bir mesaj atarsanız sevinirim.

    saygılar

    basketçi

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli arkadaşlarım ,

    Bugün istanbul baro toplantısına gelen herkese canı gönülden tşk ederim......
    Bir avuç çek mağdurunun , garabet yasalara karşı nasıl dirençli olduğunun bir kanıtıdır...

  1. User dedi ki...:

    Emeğinize sağlık arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler

  1. Adsız dedi ki...:

    arnavutluk
    emegı gecen herkezese selam ve saygılarımla
    ıyıkı varsınız allah razı olsun hepınızden

  1. Adsız dedi ki...:

    bugünkü baro toplantısında bulunan tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür etmek isterim sesimizin daha gür çıkması birlikten doğan kuvvet sayesinde olmuştur bu haklı davamızda bir adım daha attığımıza inanıyorum ve sayılı günler kala gerçekleştireceğimiz pazartesi günkü davamıza destek vermenizi temenni ederim saygılarımla

    AKCAN

  1. ekm2510 dedi ki...:

    acil demokrasi says:
    19 Şubat 2011, 22:32

    İstanbul Barosu çek paneline arkadaşlarımız katıldı
    panelde sorular bölümünde söz istendi
    ekm2510 arkadaşımız kürsüye çıkarak tüm mağdurlar adına vadeli çek te ceza uygulamasının hukuksuzluğunu vurgulayan soru sordu
    ayrıntılar aktarılacaktır
    katılan ve bizleri temsil eden arkadaşlara teşekkür ediyorum....
    ben tşk ederim sayın acil demokrasi..ekm2510

  1. ekm2510 dedi ki...:

    acil demokrasi says:
    19 Şubat 2011, 22:33

    Nihayet, Büyük destek ….
    İstanbul Barosu Başkanı, Sayın Doç.Ümit Kocasakal,
    Habertürk Tv’de “Karşılıksız çek cezaları Kaldırılmalı” dedi…
    Bu beyanat İstanbul Barosunun resmi beyanatı sayılır…
    Emekler karşılığını bulmaya başladı….

    tşk ederim sayın acil demokrasi..

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Başta sayın sibel hanım olmak üzere , bizlere desteklerini esirgemeyen bütün hukukçularımıza ve dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunarım....

    ekm2510

    ------------------------------------------

    acil demokrasi says:
    19 Şubat 2011, 22:33

    Nihayet, Büyük destek ….
    İstanbul Barosu Başkanı, Sayın Doç.Ümit Kocasakal,
    Habertürk Tv’de “Karşılıksız çek cezaları Kaldırılmalı” dedi…
    Bu beyanat İstanbul Barosunun resmi beyanatı sayılır…
    Emekler karşılığını bulmaya başladı….


    ultraa79

  1. ekm2510 dedi ki...:


    İstanbul Barosu’nun düzenlediği çek panelinin tamamını Radyo Adaleletin Sesi banttan yayınlıyor. Dinlemek için www.radyoadaletinsesi.com adresine gidiniz..Yayının tamamı 260 dakikadır.

    Çek panelinde ayrıca çek mağduru ekim2510 ve Av. Sibel Sevinç ve sn ofluoğlu birer konuşma yaptılar. Av. Muhittin Köylüoğlu çek mağdurlarından yana sert bir konuşma yapınca salonda gergin bir hava oluştu..İzlemek için www.radyoadaletinsesi.com Yanın sürekli olacak ve yarın akşama kadar kesintisiz sürecektir. Yayın daha sonra istek olunca tekrarlanacaktır.


    ultraa79

  1. ekm2510 dedi ki...:


    İç çekişmeler bizi ilgilendirmemeli , iç hesaplaşmalar bizi ilgilendirmemeli...az ama öz şunu sorun kendinize...........

    ELİMİZDEN GELENİMİ....YOKSA
    GEREKENLERİMİ YAPTIK...DEYİN........
    KENDİNİZE.........
    VİCDANINIZ RAHAT OLSUN........

  1. User dedi ki...:

    Çekişme - OUT-

    Mücadele - IN
    -

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    evet sn.@ByNcdt,kesinlikle katılıyorum.şurda sayılı günlerimiz kaldı.
    ayrıca izninizle dilim döndüğünce sitenizde bugünün kısa bir özetini birebir yaşamış bir kişi olarak vereyim.

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,BU YORUMU KENDİM İÇİN DEĞİL,SİTEDE YAZMADANDA EYLEM YAPILDIĞINI GÖSTEREN ,ASLANLAR GİBİ BU SİTEDEKİ ARKADAŞLARIN DAVASI İÇİN ORDA CANLA BAŞLA MÜCADELE VEREN ARKADAŞLARIM ADINADIR. YAZMASAM KENDİME OLAN SAYGIMI YİTİRİR,ONLARA HAKSIZLIK ETMİŞ OLURDUM.

    KISACA;

    SABAH HERKES ERKENDEN ADA CAFEDE BULUŞTU.BİR AVUÇTUK AMA ARKAMIZDAKİ SİTE ARKADAŞLARIMIZI TEMSİL EDİYORDUK.
    TIKLIM TIKLIM DOLU SALONDA SAAT 10:00DAN 16:00 YA KADAR AYAKTA PANELİ İZLEDİK.BİZ BİR AVUÇ ,BİZE KARŞI OLANLAR ENAZ 200 KİŞİ İDİ.İLK BÖLÜMDE EKİM2510ASLANLAR GİBİ SÖZ ALDI VE SORUSUNU YÖNELTTİ.PANELDEKİ BİR AVUKATIN "BENİM BİLDİĞİM ÇEKMAĞDURU ALACAKLIDIR ,BORÇLU OLANLAR NİYE ÇEK MAĞDURU OLSUNKİ"DEDİĞİNDE PANELDE BİR ALKIŞ TUFANI KOPTU.İŞTE EKİM2510 ARKADAŞIMIZ BÖYLE BİR ORTAMDA BİZLERİ TEMSİL ETMİŞTİR.
    SAYIN SİBEL HANIM VE RAHMİ BEYDE PANELDE BİZLER LEHİNE KONUŞMUŞTUR.KENDİLERİNE BURDA KATKILARINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
    ORDA BULUNAN ALPER,REALİST,RIDVAN,SEVİM HNM,ENGİN HNM,TANER BEY VE EŞİ,ZİYA BEY(KENDİSİ ORDAYKEN YEĞENİ VEFAT ETMİŞ VE APAR ,TOPAR PANELİ TERK ETMİŞTİR,KENDİSİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM),MERVE HNM,CAN MERT(39 DERECE ATEŞLE GELMİŞTİR),BELKİ UNUTTUKLARIM VARDIR BAĞIŞLASINLAR.
    PANEL SONUNDA TÜM ARKADAŞLARLA BERABER BİR MİNİ TOPLANTI İLE DURUM DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILMIŞ,PAZARTESİ METRİS CEZAEVİ ZİYARETİ,PERŞEMBE GÜNÜ ANKARA'DA MECLİS ZİYARETİ PLANLANMIŞTIR.GELİŞMELERİ ARKADAŞLARIMIZ BİLDİRECEKLERDİR.

    KİMİ ARKADAŞLARIMIZIN KÜSTÜNÜZ,DAVAYA İHANET ETTİNİZ,NASIL İNSANLARSINIZ SÖYLEMLERİNE BELKİ KISA BİR CEVAP OLMUŞTUR.BİZLER BU SİTE İÇİN VE KENDMİZ İÇİN VARIZ,YAZMASAKDA BURDAYIZ,İCRAATLERİMİZ HEPİMİZ İÇİN.PEKİ ŞİMDİ ARKAMIZDAN YORUM YAPARKEN "KÜSMEK GİBİ LÜKSÜNÜZ YOK"DEMEK YERİNE " BU ADAMLAR YAZMIYORSA BİR SORUN VAR BİR BİLDİKLERİ VAR"DİYEMEDİNİZ.AMA HİÇ MERAK ETMEYİN BİZİ KOVSALARDA BİZ BURDAYIZ.BİZ KALLEŞ DAMGASI YİYECEK İNSANLAR DEĞİLİZ.ANLIMIZ AÇIK ASLANLAR GİBİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN, ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN SAVAŞIYORUZ ,SAVAŞACAĞIZ.

    YÜREĞİNE SAĞLIK EKİM2510,OKADAR FACTORİNGÇİYE KARŞI ASLANLAR GİBİ KONUŞTUN,HELAL OLSUN ALPER,CAN-MERT,ENGİN HANIM OKADAR FACTORİNGÇİYE ,AVUKATLARA KARŞI ORDA BAĞIRARAK TEPKİ GÖSTERDİNİZ,HELAL OLSUN REALİST,MERVE,ZİYA,RIDVAN,SEVİM HNM.İYİKİ ORDAYDINIZ..

    İŞTE BİZ BUYUZ.

    DAHA SÖZE GEREK VARMI?

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    not:bu yazım çek mağdurları sitesinden kopyala yapıştır olarak eklenmiştir.bazı cümlelerin burası ile ilgisi yoktur.sadece site farkı gözetmeksizin yazdığımı bilmeniz açısından değişiklik yapılmadan aktarılmıştır.

  1. User dedi ki...:

    Teşekkürler Sn Basketçi emeğinize sağlık varolun

  1. Adsız dedi ki...:

    teşekkürler sayın basketçi, 2510 ve panele bizlerin adına katılan diğer arkadaşlar emeklerinize sağlık.Allah hepinizden razı olsn.Hakkınızı helal edin.saygılarımla.SMYRNA

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Sayın SMYRNA ,

    Güzel düşünceleriniz için teşekkürler , huzurlu bir ortama hoşgeldiniz....
    Yapılan her şey ortak fikirdir ve ortak eserdir..

    saygılarımla

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    SN.@ByNcdt,

    Ne demek,sizler varolun,sitenize buyur ettiniz..Hep beraber Güzel günler için,özgürlüğümüz için.

    basketçi

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    sn.smyrna,
    siz ve sizler gibi düzeyli insanlara yorum yapmak ,kabul görmek bizleri daha da kamçılıyor.

    izin verirseniz bizleri anlatan şu güzel sözü yazmadan edemiyeceğim;

    Arkamdan yürüme,ben öncün olmayabilirim.Önümde yürüme,takipçin olmayabilirim.Yanımda yürü,böylece ikimiz eşit oluruz.

    anlayan anlamıştır.

    özgür günlerimize çok yaklaştığımız şu günlerde birlik ve beraberliğin ,karşılıklı anlayışın en üst düzeyde olması gerektiğini düşünüyorum.

    saygılarımla

    basketçi

  1. Adsız dedi ki...:

    çok degerli ekm2510 ve basketci abilerim sizler bu dava da gerçekten cankla ve başla çalıştınız bizlere çok hakkınız geçti haklarınızı helal edin allah sizlerden razı olsun o panele katılmayı ve aranızda olmayı çok isterdim bazı durumlardan dolayı olamadım tekrar bu dava ugruna kim bir çivi çakmışssa ellerinden öperim herkese hayırlı günler inşallah güzel günler çok yakın dır VEZİR38

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    SN.@ByNcdt,

    benim yorumlarımda satır aralarının çok açık olduğunu görüyorum.sayfada gereksiz yere çok yer kapldığını düşünüyorum.acaba yanlış birşeymi yapıyorum.

    saygılar

    basketçi

  1. User dedi ki...:

    Sn Basketçi bu sayfa biterse diğer sayfaya geçeriz sayfa çok siz rahat olun

  1. Adsız dedi ki...:

    AHDE VEFA

    Hz. Ömer arkadaşlarıyla sohbet ederken, huzura üç genç girerler. Derler ki :
    - Ey halife, bu aramızdaki arkadaş bizim babamızı öldürdü. Ne gerekiyorsa lütfen yerine getirin.
    Bu söz üzerine Hz. Ömer suçlanan gence dönerek :
    - Söyledikleri doğru mu diye sorar.

    Suçlanan genç der ki :

    - Evet doğru.

    Bu söz üzerine Hz Ömer anlat bakalım nasıl oldu diye sorar. Genç anlatmaya başlar:

    - - Ben bulunduğum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanım. Ailemle beraber gezmeye çıktık, kader bizi arkadaşların bulunduğu yere getirdi. Affedersiniz hayvanlarımın arasında bir güzel atım var ki dönen bir defa daha bakıyor. Hayvana ne yaptıysam bu arkadaşların bahçesinden meyve koparmasına engel olamadım. Arkadaşların babası içerden hışımla çıktı atıma bir taş att ı, atım oracıkta öldü. Nefsime bu durum ağır geldi, ben de bir taş attım, babası
    öldü. Kaçmak istedim fakat arkadaşlar beni yakaladı, durum bundan ibaret, dedi. Hz Ömer:

    - Söyleyecek bir şey yok, bu suçun cezası idam. Madem suçunu da kabul ettin, dedi. Bu sözden sonra delikanlı söz alarak:

    - Efendim bir özrüm var, diyerek konuşmaya başladı:

    - Ben memleketinde zengin bir insanım, babam, rahmetli olmadan bana epey bir altın bıraktı. Gelirken kardeşim küçük olduğu için saklamak zorunda kaldım. Şimdi siz bu cezayı infaz ederseniz yetimin hakkını zayi ettiğiniz için Allah(cc) indinde sorumlu olursunuz, bana üç gün izin verirseniz ben emaneti kardeşime teslim eder gelirim, bu üç gün içinde yerime birini bulurum, der.

    Hz. Ömer der ki:

    - Bu topluluğa yabancı birisin, senin yerine kim kalır ki?

    Sözün burasında genç adam ortama bir göz atar, der ki:
    - Bu zat benim yerime kalır. O zat Hz. Peygamber Efendimizin (sav) en iyi arkadaşlarından, daha yaşarken cennetle müjdelenen Amr Ibni As' dan başkası değildir. Hz. Ömer Amr'a dönerek:

    - Ey Amr, delikanlıyı duydun, der. O yüce sahabe:

    - Evet, ben kefilim, der ve genç adam serbest bırakılır. Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten bir haber yoktur. Medine'nin ileri gelenleri Hz. Ömer'e çıkarak gencin gelmeyeceği, dolayısıyla Amr Ibni As'a verilecek idam yerine maktulün diyetini vermeyi teklif ederler, fakat gençler razı olmaz ve babamızın kanı yerde kalsın istemiyoruz derler. Hz. Ömer kendinden beklenen cevabı verir de r ki:
    - Bu kefil babam olsa fark etmez cezayı infaz ederim. Hz Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki:

    - Biz de sözümün arkasındayız. Bu arada kalabalıkta bir dalgalanma olur ve insanların arasından genç görünür. Hz. Ömer gence dönerek derki:

    - Evladım gelmeme gibi önemli bir nedenin vardı neden geldin?

    Genç vakurla başını kaldırır ve (günümüz insani için pek de önemli olmayan):

    - 'AHDE VEFASIZLIK ETTI' demeyesiniz diye geldim der. Hz. Ömer başını bu defa çevirir ve Amr Ibni As'a der ki:

    - Ey Amr, sen bu delikanlıyı tanımıyorsun, nasıl oldu onun yerine kefil oldun?. Amr Ibni As Allah kendisinden ebediyyen razı olsun, vakurla kanımızı donduracak bir cevap verir:

    - Bu kadar insanın içerisinden beni seçti.'İNSANLIK ÖLDÜ 'dedirtmemek için kabul ettim, der. Sıra gençlere gelir, derler ki:

    - Biz bu davadan vazgeçiyoruz.

    Bu sözün üzerine Hz Ömer:
    - Biraz evvel babamızın kani yerde kalmasın diyordunuz ne oldu da vazgeçiyorsunuz, der. Gençlerin cevabı da dehşetlidir:

    - MERHAMETLİ İNSAN KALMADI' DEMEYESİZ DİYE

  1. Adsız dedi ki...:

    ARAMIZDA MERHAMETLİ İNSAN DA VAR PARA KAZAN MA HIRSI OLANDA VAR MAGDURLARIN ÜZERİNDEN YUKARUDA YAZIYI PAYLAŞMAK İSTEDİM VEZİR38

  1. Adsız dedi ki...:

    sayın ekm2510 yazıdır ayrıca paylaşmak istedim fedakarlıkla yapılan hepimizin ortak mücadelesinde hanımların göstermiş olduğu bu cesaret karşısında saygılarımı iletirim.
    AKCAN

    Uzun zamandır sayın başbakanımızla görüşmek isteyen hanım arkadaşlar , bugün bir fırsatını bularak çek mağdurlarının sıkıntılarını , yaşadıklarını istek ve dileklerimizi sayın başbakanımıza anlatma fırsatını bulmuşlardır.
    Yaklaşık 1 milyon çek mağdurunun bu durumda olduğunu dile getiren sayın AYŞE hanıma , başbakanımız , sayınız dediğiniz gibi milyonlar değil ancak binlerle ifade edilebilir , abartılı buldum demiştir..


    Ayşe hanımın bunlara kanıt rakamlar vermesi üzerinede , kurmaylarıma ileteceğim , ilgilenecekler demiştir..

    saygılarımla..

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ederim.Yüreklerine sağlık....

    ANCAK BİR KONUYU ES GEÇMEYELİM.....

    Sayın başbakanımızın dediği çok düşündürücüdür,Kendilerinede bu konuda hiç bir sitemde bulunmayacağım , bulunma hakkımda yok zaten..

    ÇÜNKÜ BİZ KENDİ MESELEMİZE SAHİP ÇIKAMADIK...
    AYLARCA ANKARA DEDİK..GELEN SAYISI 80 - 100 OLDU..
    İTO - İST. BAROSU DEDİK....15 KİŞİ - GELDİ
    ULUSAL KANAL DEDİK ..CANLI DEDİK..BİR İLK DEDİK..15 KİŞİ ZOR BULDUK...
    TELEFON EDİN DEDİK..TEK,TÜK
    Sayın Emine hanım mektuplarınızı bekliyor dedik , saolsunlar her zaman mücadele içinde olan arkadaşlardan 70-80 mektup geldi

    vs vs vs

    ŞİMDİ KENDİ KENDİMİZİ SORGULAYALIM

    saygılarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Sayın arkadaşlar ,
    Hanım arkadaşlarımız sayın , AYŞE HNM - SEVİM HNM - SEVGİ HNM ve RIDVAN bey bugün bir ilki başararak , Sayın Başbakanımız R.Tayyip ERDOĞANLA İstanbulda bir görüşme yapmışlardır.Sayın AYŞE HNM bizzat başbakanımızla görüşmüştür..

    Bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerine tşk ederiz..

    Uzun zamandır sayın başbakanımızla görüşmek isteyen hanım arkadaşlar , bugün bir fırsatını bularak çek mağdurlarının sıkıntılarını , yaşadıklarını istek ve dileklerimizi sayın başbakanımıza anlatma fırsatını bulmuşlardır.
    Yaklaşık 1 milyon çek mağdurunun bu durumda olduğunu dile getiren sayın AYŞE hanıma , başbakanımız , sayınız dediğiniz gibi milyonlar değil ancak binlerle ifade edilebilir , abartılı buldum demiştir..
    Ayşe hanımın bunlara kanıt rakamlar vermesi üzerinede , kurmaylarıma ileteceğim , ilgilenecekler demiştir..

    Arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ederim.Yüreklerine sağlık....

    ANCAK BİR KONUYU ES GEÇMEYELİM.....

    Sayın başbakanımızın dediği çok düşündürücüdür,Kendilerinede bu konuda hiç bir sitemde bulunmayacağım , bulunma hakkımda yok zaten..

    ÇÜNKÜ BİZ KENDİ MESELEMİZE SAHİP ÇIKAMADIK...
    AYLARCA ANKARA DEDİK..GELEN SAYISI 80 - 100 OLDU..
    İTO - İST. BAROSU DEDİK....15 KİŞİ - GELDİ
    ULUSAL KANAL DEDİK ..CANLI DEDİK..BİR İLK DEDİK..15 KİŞİ ZOR BULDUK...
    TELEFON EDİN DEDİK..TEK,TÜK
    Sayın Emine hanım mektuplarınızı bekliyor dedik , saolsunlar her zaman mücadele içinde olan arkadaşlardan 70-80 mektup geldi

    vs vs vs

    ŞİMDİ KENDİ KENDİMİZİ SORGULAYALIM

  1. Adsız dedi ki...:

    artık sona gelinmektedir bu iş ya bitecek yada uzun bir süre rafa kaldırılmak zorunda kalıcaktır şimdi arkadaşlarıma tekrar seslenmek istiyorum yarın yapılacak olan eyleme lütfen sahip çıkalım yoksa hepimiz sıramız geldikçe metris te ellerimiz kelepçeli buluşucaz özgürlüğümüzü bazılarını tatmin edecek diye vermeyelim içerdeki kaderdaşlarımızı yanımıza alalım eşlerimizi çocuklarımızı yaşarken ölmüş biri gibi yalnız bırakmayalım bizler yuva kurarken tüm namusumuzla şerefimizle iyi günde kötü günde diye imza attık kimse acı çekmesin az bir zaman kala hadi desteğini eksik etme bir daha böyle fırsat belkdide ele geçmeyecek

    AKCAN

  1. Adsız dedi ki...:

    benim yanımda istersen durma dilersen benden nefret et ama ailen için gel omuz omuza mücedele verelim.

    AKCAN

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    AKILLARA ZİYAN TESPİT;BUNU BARİ BİZE SÖYLEMESİNLER.dünkü panelde şişli 6.asliye ceza hakimi sn.yaşar temiz elinde ciddi ve gerçek araştırmalar sonucu elde edilen veriler ışığında bizlere ve ordaki basına bilgi vermiştir."2009 verileri olarak şu anda 3000.000dan fazla sanık dosyası vardır bunun 650.000 ni çek dosyası bununda &25 i marmara bölgesi".hangi abartı anlamak mümkün değil.2010 bunlara dahil değil artı dava aşamasına gelmemiş dosyalar hariç.abartı bunun neresinde?

    BEN TÜM ARKADAŞLARIMIZIN ÇABALARININ KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINA ADIM GİBİ EMİNİM.ELİNİZE,YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

    basketçi

  1. Adsız dedi ki...:

    Eşim tek pazartesileri evden arayabiliyor yarın aranızda olamıyacağım için özürlerimi kabul edin yüreğim sizlerle
    Sayın Erdoğanla görüşen arkadaşlarıma çok teşekkürler

  1. Adsız dedi ki...:

    yukarıdaki yorum da bana ait Ziya beyin telefonu bende yok bilen varsa yazsın lütfen buradan da ziya beye acınızı yürekten paylaştığımızı bildirmek istiyorum
    CANCAN

  1. Adsız dedi ki...:

    syn cancan sizin verdiğiniz destek herkeze örnek olucak şekildeydi VEDE ÖYLE DEVAM EDİYOR gelemiyor diye sakın üzülmeyin bizler bunu hepimiz için yapıyoruz dua larınızı eksik etmeyin yeter.

    AKCAN

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar ,

    YARIN METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SAAT 10.00 DA BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR.
    TOPLANTIMIZA GÖRÜŞTEN ÇIKAN MAHKUM YAKINI ARKADAŞLARDA KATILIM SAĞLAYACAKLARDIR..

    GELİRSENİZ SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ...
    GELEMEZSENİZ , BUNA İMKAN YOKSA ..GELMİŞ GİBİ KABUL EDERİZ....

    İMKAN OLUPTA GELMEYENLERİDE ALLAHA HAVALE EDERİZ...

    Saygılarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR
    BUGUN BAŞBAKANLA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

    AYŞE HANIM,SEVGİ HANIM, SEVİM HANIM, SEMİH BEY VE BEN HAZIR KITA ORADAYDIK.

    BAŞBAKANINIMIZIN KONUŞMASI BİTTİKTEN SONRA AYŞE HANIMIN ONCA İZDİHAMA RAGMEN DEMİR KORKULUKLAR UZERİNDEN ATLAYARAK BAŞBAKANA ULAŞMA ÇABASI TAKDİRE ŞAYANDI. NİHAYETİNDE AYŞE HANIM VE BEN ULAŞMAYI BAŞARABİLDİK. ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ DURUMUMUZU BİLDİREN BİR BİLDİRİ VE GENEL MEKTUBUMUZU SAYIN BAŞBAKANA TESLİM ETTİK. AYŞE HANIMIN BAŞBAKANLA BİREBİR KONUŞMASI SONUCU; BAŞBAKANIMIZIN SAYINIZIN BELİRTTİĞİNİZ GİBİ BİR MİLYON OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. ANCAK DURUMU KURMAYLARIMLA BİR GÖRÜŞMEM LAZIM ONDAN SONRA BAKALIM DURUMA. SON SÖZLERİ OLDU. BU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME. AYRICA AYŞE HANIM DOSYA HAZIRLADIĞIMIZI BU DOSYANIN EMİNE HANIMA İLETİLDİĞİNİ VE O DOSYAYIDA İNCELEMELERİ KONUSUNDA RİCA DA BULUNDU.DAHA SONRA TV VE GAZETE MUHABİRLERİ YANIMIZA GELEREK KONUNUN DETAYLARINI PAYLAŞMAMIZI İSTEDİLER. BEN KONUMUZU AÇIK DİLLE İFADE ETTİKTEN SONRA SABAH GAZETESİ MUHABİRLERİ BU KONUDA HABER YAPMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEYEREK BENİM TELEFON NUMARAMI ALDILAR.

    ARKADAŞLAR BUNDAN ŞU SONUCU ÇIKARMALIYIZ.
    GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR. KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU İKTİDAR MENSUPLARINA GÖSTERMELİYİZ. SON HAFTAMIZI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ Kİ;
    BAŞBAKANIN DEDİĞİ SAYINIZIN BU KADAR OLDUĞUNU TAHMİN ETMİYORUM SÖZLERİNİ ÇÜRÜTMELİYİZ.

    ELBETTE BAHSETTİĞİ KURMAYLARI BİZİM HERZAMAN ARAMAMIZI YAZAN ARKADAŞLARIN BELİRTTİĞİ İSİMLERDEN BAŞKASI DEĞİLDİR. BU KONU BAŞBAKAN TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLDİĞİNDE KURMAYLARININ DA EVET EFENDİM BİZE BU KONUDA ÇOK MAĞDUR BAŞVURUYOR DEMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ.

    YARIN SABAH METRİS TE BULUŞMAK UMUDUYLA

    SAYGILARIMI SUNARIM..

    SEVGİLİ RIDVAN ARKADAŞIMIN YAZISI

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    HEPİNİZE GÜNAYDIN,

    BU SABAH METRİS CEZAEVİNDE HÜKÜMLÜ ARKADAŞLARININ YAKINLARININ DA KATILIMIYLA GEREÇKLEŞECEK EYLEME KATILAN ARKADAŞLARIMIZI VE AYRICA BUGÜN ANKARA'DA AKP GENEL MERKEZİN DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI İLE YAPACAKLARI ZİYARETİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYOR VE KATKILARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

  1. Adsız dedi ki...:

    Metris önünde basın açıklaması yapıldı

    30 – 35 kişinin katılımıyla Metris Cezaevi önünde yapılan basın açıklaması 40 dakika civarında sürdü.

    Basın açıklaması başladıktan sonra güvenlik kuvvetleri geldi. Buna rağmen basın açıklamasına devam edildi.

    Çıkış kapısında yapılan açıklamaya görüşmeden çıkan ve görüşmeye giren mahkum yakınları da ilgi gösterdi.

    Açıklama sonrasında katılan arkadaşlar kendi aralarında bir toplantı yaptılar.

    Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

  1. Adsız dedi ki...:

    Bu son haftalarda son dönemeçteyiz ya varız yada yokuz.
    Bugünden itibaren Akp genel başkan yardımcılarını arayıp varlığımızı hissettirmek zorundayız.

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

  1. akcan dedi ki...:

    metris ten eve yeni döndüm arkadaşlarımızla beraber sabahtan hazırladığımız pankartlar ile cezaevinin kapısında sesimizi duyurduk ayrıca bir haber ajansı bilgi ve görüntü almıştır cezaevine yakınlarını ziyerete gelen yaklaşık 10 kişide destek vermiştir.desteklerini eksik etmeyen arkadaşlarıma teşşekkür ederim.

  1. Adsız dedi ki...:

    SEVGİLİ KADER ARKADAŞLARIM BEN ANTALYADAN CAVALLİ
    CEZA EVİNDEN YENİ ÇIKTIM.. TEKRAR GİRCEM ARANMALARIM BAŞLADI SON 1. HAFTADIR TÜRKİYENİN TÜM BASIN VE GÖRSEL YAYIN YAPAN KURULUŞLARI BEN VE ARKADAŞLARIM MEİL BOMBASINA TUTTUK ANCA SİZLERE BU KADAR KATILABİLİYORUZ . DAVADA TÜM EMEGİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ KATILAMIYORUZ SİZE AMA ELİMİZDEN GELEN TÜM ÇABALARIMIZI BASIN KURULUŞLARINA PARTİLERE TV. KANALLARINI BUNALTTIK LÜTFEN SİZLERDE 5. DAKİKANIZI AYIRIP EN AZINDAN 1. MEİL ATIN.
    ARANIZDA OLMAKTAN MUTLUYUZ.. SAYGILARIMIZLAA..

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    METRİS EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN DAVA ARKADAŞLARIMIZI, BAŞTA EKİM2510 OLMAK ÜZERE TÜM ARKADAŞLARIMIZI AYAKTA ALIKŞLIYORUM.
    ANKARA'DA AKP GENEL MERKEZİNDE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINA YAPILAN ZİYARET İLE İLGİLİ ŞU ANA KADAR BİR DEĞERLENDİRME GELMEMEKLE BERABER HEPİMİZ ADINA BU SON GÜNLERDE GERÇEKLEŞTİRİLEN NOKTA VURUŞ NİTELİĞİNDEKİ BU ANLAMLI ZİYARET BİZLERİ ÇOK UMUTLANDIRMIŞTIR.YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Eylemlerin can damarı , adına nice türküler yazılmış , metris cezaevi önünde bugün gerçekleşen eyleme katılan bütün arkadaşlara selam olsun..

  1. Adsız dedi ki...:

    MÜFLİSLER KOĞUŞU

    Tarih 22 Şubat 2011,

    ALANYA'DA geçen yıl turizm ve inşaat sektöründeki durgunluğun körüklediği ekonomik kriz nedeniyle cezaevindeki işadamı, otelci ve esnaf sayısı hızla artıyor.

    ÖZEL HABER/KERİM TOKSÖZ

    Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, aralarında işadamı, otelci ve esnafların bulunduğu toplam 97 kişi, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nin koğuşlarını doldurmuş durumda.

    ÇOĞUNLUĞU 'TAAHHÜDÜ İHLAL'

    BORCA karşılık verilen çekin ödenememesi sonucu oluşan “Çek Kanunu'na Muhalefet" suçundan 11 kişi cezaevinin kapalı, 12 kişi ise açık bölümünde yatıyor. Çek borcunu ödeyemedikten sonra bir tarihte ödeyeceğinin sözünü verip, tanınan zamanın ardından borcun yine ödenememesi sonucu oluşan “Taahhüdü İhlal” suçundan ise 47 kişi kapalı, 27 kişi açık bölümde kalıyor.



    ALANYA'DA geçen yıl turizm ve inşaat sektöründeki durgunluğun körüklediği ekonomik kriz nedeniyle cezaevindeki işadamı, otelci ve esnaf sayısı hızla artıyor.
    Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, aralarında işadamı, otelci ve esnafların bulunduğu toplam 98 kişi “Çek Kanunu'na Muhalefet ve “Taahhüdü İhlal” suçlarından dolayı Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunuyor. 11 kişinin “Çek Kanunu'na Muhalefet”, 47 kişinin ise “Taahhüdü İhlal” suçundan cezaevinin kapalı bölümünde yattığı bildirilirken, 12 kişinin “Çek Kanunu'na Muhalefet”, 27 kişinin de “Taahhüdü İhlal” suçundan cezaevinin açık bölümünde kaldıkları açıklandı.
    "EKONOMİK TABLO ÇOK KÖTÜ"
    Alanya Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Darı, Alanya'da ekonomik tablonun iç açıcı olmadığını söyledi. Esnafın borcunu borçla ödemeye çalıştığını hatırlatan Darı, "Sadece dün bana kredi talebiyle 14 esnaf müracaat etti. Bu esnaflarımızdan birisi taksisini yenilemek, birisi de daire almak için kredi istedi. Geri kalan 12 esnafımız, bankalara olan kredi kartı borçları nedeniyle kredi talebinde bulunduklarını beyan ettiler. Bir esnaf borcunu çalışarak ödeyemezse, kredi alarak öderse esnafın borcu azalmaz, tam aksine çoğalır. Bizden kredi isteyen esnafların borcu da azalmıyor, tam aksine çoğalıyor" dedi.
    "AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT"
    Alanya'daki işadamları, otelciler ve esnaflara bazı uyarılarda bulunan Darı, şöyle konuştu:
    "Artık devir az çalışma, çok harcama devri değil. Artık herkes tasarruf yapmalı. 'Ayağını yorganına göre uzat' diye bir atasözü var. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Herkes bu atasözünden ders çıkarmalı. Artık ekmek aslanın ağzında değil, aslanın midesinde. Kısacası ekonomik durum iç açıcı değil. Herkes önlemini alsın."

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    magdur arkadaşlar; öncelikle firari hakan kardeşim. gurbette olmak , özellikle vatandan uzak kalmak çok zor, seni anlıyoruz. ama lütfen olumsuz yazılar yazmayalım. kimseye bu iş bitti çözüldü falan demedik. özellikle son dakka golü yememek için özellikle rica ediyorum ay sonuna kadar dişimizi sıkalım. özellikle perşembe gününe kadar seferberlik ilan ediyorum. alınan haberler asparagas degil, tam teyit edilmediğinden vede bizler kadar bu siteyi düşman cepheninde takip ettiğini düşünürsek burada paylaşamıyoruz.
    hiç soru sormadan, fikir yürütmeden mücadeleye devam. şurda ne kaldıki ay sonuna kadar bir şeyler oldu oldu, olmadı aglayacak sızlayacak çok vaktimiz olacak.
    bu günkü gelişmeler çok güzel, sanmayinki magdurlar uyuyor, sanmayın ki yan gelip yatıyor. şuna emin olunki sayın başbakanda dahil konuya tam vakıf oldu. şer cephesinin inadını yavaş yavaş kırıyoruz. inanın burda magdurların gelişme ve çalışmalardan haberdar oldugu kadar milletvekillerin haberi yok. yarın bir gurup arkadaşımız yine mecliste olacak. tam saha pres devam ediyor. adam adama markaj devam ediyor. lütfen kondisyonumuzu lüzumsuz sataşmalarla boşa harcamayın.
    olumsuz ve moral bozucu yazıları bırakalım.buna ayıracak vaktimizi mücadeleye sarf edelim. güzel günler çok yakın. en büyük rakibimiz yine kendimiziz bu şekilde gidersek yarın cezaevinde kafamızı taşlara çok vuracagız. durmak yok çalışmaya devam

  1. Adsız dedi ki...:

    HAFTA SONUNA KADAR ARANACAK TELEFONLAR

    Sadullah ERGİN-Adalet Bakanı
    cep.......................0.505.7773110 – 0.532.2815770
    makam.................0.312.4194670 – 0.312.4194669
    telefax..................0.312.4177113

    -Ahmet İyimaya-----------------0.532. 2745920
    -Bülent Arınç-------------------0.532.2416255
    -Bekir Bozdağ------------------0.505.7776601 – 0.542.6474087

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı (fax:0.312.2150684)
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    -Abdulkadir AKSU------0.505.4660000-0.312.2045000/1200-1210
    -Hüseyin TANRIVERDİ---0.532.6138765-05057774506
    -Ekrem ERDEM--------0.532.3123620
    -Nükhet HOTAR-------0.532.4319323
    -Salih KAPUSUZ--------0.505.7770614
    -İdris Naim Şahin-------0.532.2757697

  1. Adsız dedi ki...:

    ARKADAŞLAR EMEKLERİNİZ İÇİN ÖNCE ÇOK TEŞEKKÜRLER VE ALLAH RAZI OLSUN ŞİMDİ BANKALR BİRLİGİ VE FAKTORİNGLERİN EN CİDDİ RAKİBİMİZ VE BANKALR BİRLİGİNİN BAŞINDA KİM VAR İŞBANKASININ BAŞI İŞ BANKASININ BAŞINI KİM BELİRLİYOR TABİKİ 12 ÜYE BU 12 ÜYENİN 4 KİMDEN CHP DEN BANKALAR BİRLİGİ BAŞKANINI BU ANAYASAYA AYKIRI BİR APC ETKİLEYEMEZ Mİ BEN CE ETKİLER EGER BUNU YAPARSA OYLAR ... CHP EVET OKADAR ÖNERGE VERDİLER RET EDİLDİ AMA BANKALAR BİRLİGİ BAŞKANI İŞBANKASI BAŞI 4 OY BELİRLİYOR BUNU BASKI YAPAMAZ MI YAPAR HEMDE İYİ YAPAR HADİ BAKALIM CHP İLE GÖRÜŞEN ARKADAŞLAR ,TALEP EDİN,EDELİM

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Arkadaşlar
    Meclisin kapanmasına az bir zaman kala , arkadaşların açıkladığı telefon nuralarından , sayın vekillerimizi saygı kuralları içinde arayalım...
    Sıkıntı ve istemlerimizi kendilerine arz edelim..

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Sözleşmenin 35 md.1. paragrafı Mahkemeye ancak iç hukuk yollarının tüketilmesinden ve nihai karar tarihinden itibaren 6 ay içinde başvuru yapılabilineceğini belirtmektedir.
    Bu nedenle AİHM sine başvurmadan önce , ilgili sözleşmeye taraf olan ülke hukuk sisteminin bütün yollarının denemiş ve kapanmış olması gerekmektedir...

    Mahkemeye yapılacak başvurular kesinlikle posta yolu ile yapılmalıdır.Mahkemenin resmi dili ingilizce yada fransızca olmalıdır..Gönderilecek mektupların şekli , dizaynı önem kazanmaktadır.Her sayfası ayrı ayrı olmalı , numaralandırılmalı ve kesinlikle birbirine zımbalanmamalıdır.
    Daha sonra istenen belgeler zamanında gitmeli ve aslına uygun gönderilmelidir.

    İÇ HUKUK 47 md. göre ;

    1-Mahkemeye sunulacak konu ,
    2-AİHM ile güvence altına alınan maddelerden , ihlal edilenler ,
    3-Taraf ülkenin iç hukuk yollarının tükendiğine dair belge ve bilgiler ,
    4-Taraf ülkenin hukuk mercilerince verilen kararların fotokopileri ,
    5-Başvuru mektubunun ilgili taraf yada temsilcisi tarafından imza altına alınması ,
    6-Başvuru sahibi zorunluluk içinde kimliğini saklı tutmak istiyorsa , bunun sebeplerinin belirtilmesi ,
    7-Mahkeme aşamasında sizi temsil edecek bir av. olması istenecek ve ing. yada fransızca bilmesi istenecektir.İlerleyen safhalarda maddi imkansızlıklardan dolayı bu hak kullanılamıyorsa size bu konuda destek sağlanması ,

    gibi konulara dikkat edilir ve uygulanır..

  1. Adsız dedi ki...:

    arkadaşlar telefonlarımı ediyor ve...ozelkalem@basbakanlik,bilgiedinme@adalet,cigm@adalet,iletisim@yargıtay,info@adalet bol bol mail gönderiyorum....
    CANCAN

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,

    BUGÜN ÜMİT EDİYORUMKİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ,ONURURUMUZ İÇİN YENİ BİR GÜN ,YENİ BİR BEYAZ SAYFA OLACAKTIR.
    İNSANLAR ÜMİTLERİ VE HEDEFLERİ OLDUKÇA YAŞARLAR.
    BİZ BUGÜNE,
    ÜMİTLE,
    SABIRLA,
    EYLEMLERİMİZLE,
    BİR AİLE OLARAK KARARLILIĞIMIZI KOYARAK GELDİK.
    HAKLI DAVAMIZDA HİÇ BİR ZAMAN YILMADIK.

    DAVA ARKADAŞLARIMIZ EKİM2510,CAN MERT,ZONGULDAKLI ÇEKZEDE,UTKU,BARIŞÇI-MERSİN,İSKENDER,M.ALİ ÖZTÜRK,İHTİYAR,REALİST,RIDVAN34,TİPONE NURİ, ANKARA'DAKİ GİZLİ KAHRAMANLAR SEVİM,SEVGİ,AYŞE,YURDANUR HANIMLAR,EYLEMLERE KATILAN VE BURDA İSİMLERİNİ SAYAMIYACAĞIM ARKADAŞLAR BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE İMKANSIZLIKLARLA BU EYLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRMİŞLERDİR.HEPSİNE YÜREKTEN VE KALPTEN TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.

    İYİKİ VARSINIZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

  1. Adsız dedi ki...:

    Av.Şevval



    Varsayılan
    Karşılıksız çekin suç olması tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelere ve anayasaya aykırıdır.
    Çek ve bono ikiside kıymetli evrak olmasına rağmen çek ticari yaşamda daha çok tercih ediliyor.Bunun sebebi çeke hapis cezası olması değil.Çek karşılıksız çıktığında tahsilat hapis cezasına kalmışsa sonucun kendisini tatmin etmeyeceğini alacaklı da biliyor.Bu noktaya gelinmişse zaten o ticarette bir kar kalmıyor.
    Çekin tercih edilmesi muhatap bankadan kaynaklanıyor.Bonoyu kırtasiye satarken çek bankaca kredibilitesi olan müşteriye veriliyor.(verilemesi gerekiyor)
    Banka kişiye çek vermişse piyasada kişinin bu çeki ödeme gücü varsayılıyor.Demekki iş bankalarda düğümleniyor.Banka 20.000tl kredi vermek için kılı kırk yararken 12 yapraklı çek koçanını düşünmeden verebiliyor.Bu koçanla milyonlar borçlanılabilir.
    Karşılıksız çekin suç olmakta devam etmesi bankalar ve faktöring firmalarının faaliyetleri gereğidir.

    Ben kesinleşen dosyalarımda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine itirazda bulunuyorum.Uzun sürecek biliyorum ama mutlaka tazminatla sonuçlanacak.
    Çekini ödeyemeyerek hapse düşen bu insanlar dolandırıcı değiller.Böyle olsa çek kullanmazlar.Ticaret yapan herkes bu risk ile karşı karşıyadır.
    Malesef, gelişmiş ülkelerde vatandaşın yaşam hakkı haczedilemez iken ülkemizde her şey haczedilebiliyor.Yasalar maaşın 1/4 ünü haczine müsade ederken serbest çalışan ve ya ticaret yapanın her şeyi haczedilebiliyor.Yaşam hakkı haczediliyor.Bu kişilerinde çocukları var.
    Hasılı borçtan dolayı hapis cezası uygulaması insan haklarına aykırıdır.Umarım yakın zamanda kaldırılır.

    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=57333

  1. ekm2510 dedi ki...:



    Sayın av. Şevval hnm ,
    Öncelikle bizleri ziyaret edip bilgilendirdiğiniz için sizlere tşk ederiz.Saygılar sunarız.

    Sözleşmenin 6.mad .3(c) bendinde , avukatlık hizmeti yani savunma hakkı olanağı bulamayan sanığa , yardımcı olmayı hedeflerken,Gelin görünki bizde 3167 md.35 göre alel acele savunma hakkı verilmeden cezalar veriliyor ve infazlar yapılıyordu.
    5941 , 3167 YE BU KONUDA ATIFTA BULUNMASINA RAĞMEN HALEN UYARLAMA YARGILAMARINA ÇOĞUNLUKLA RED GELİYOR.AĞIR CEZALARDA BUNA UYUYOR..

    Ayrıca siz daha iyi bilirsiniz , AİHS ek 4 nolu protokol , Bırakın gıyapta yargılanmayı , kısa süreli tutuklama , göz altını bile uygun görmüyor.

    İç hukuk yollarının tükendiği bu günlerde AİHM müracaatlar sanırım hızlanacak ve yaşanan bu hukuk ihlaileri neticesinde devletimiz ağır maddi kayıplara uğrayacaktır.

    Saygılarımla behramkale_2005@msn.com

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Değerli arkadaşlar ,
    Mecliste özveri ile mücadele eden arkadaşlara en derin saygılarımı sunarım.Verdikleri emek için haklarını helal etsinler..

    Şu anda kısa vadede yapılacak ilk iş meclisi ve basını aramaktan başka bir çıkış yolu gözükmemektedir..
    Zaman daralmaktadır.

    Arkadaşların verdiği tel numaralarına , saygılı bir biçimde görüşmeye davet ediyorum herkesi...

    Şunu unutmayın ;

    Yapacağınız bir telefon konuşması , SON DAMLA OLABİLİR..........

    Saygılarımla

  1. ekm2510 dedi ki...:


    Bu son haftalarda son dönemeçteyiz ya varız yada yokuz.
    Bugünden itibaren AKP genel başkan yardımcılarını arayıp varlığımızı hissettirmek zorundayız.

    Sayın ,

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    -Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.212876

  1. akcan dedi ki...:

    AF ÇIKACAKMIŞ HAPİS BİTİYORMUŞ BUNLARI 5941 NOLU KANUN ÇIKARKENDE DUYDUK İNŞALLAH BU SEFER DOĞRUDUR ANCAK GELEN GİDENİ ARATMASA BARİ DİYE BİR SÖZ VARDIR BU YÜZDEN HÜKÜMET RESMİ AÇIKLAMAYI YAPMADAN YELKENLERİ SUYA İNDİRMEYELİM İSTEDİĞİMİZİ ALANA KADAR DEVAM EDELİM BİZLER MAĞDUR EZİK DEĞİLİZ TİCARET YAPTIK ELİMİZDE OLMAYAN SEBEBLERDEN BATTIK MALIMIZI ZATEN İCRA DAİRELİRİNE SEVE SEVE VERDİK KISACA EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA GÖRDÜK BU YÜZDEN HAK ARAMAYA DEVAM NEDENMİ KATİL HIRSIZ VEYA GASP ÇI DEĞİLİZ OZAMAN MAĞDUR HİÇ DEĞİLİZ ADALET İSTİYORUZ

  1. akcan dedi ki...:

    ARTIK SON VİRAJDAYIZ MECLİS KAPANACAK YA ŞİMDİ YADA YIL SONUNA KADAR BU KONUYU MECLİS KANADINDAN UNUTMAK ZORUNDA KALACAZ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRELİM TELEFON VE FAKSLARA AİLEMİZ İÇİN ARAMALARA HIZ VERELİM

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 285   Yeni› En yeni»

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Karşılıksız çek mağdurları © 2010 | ByNcdt