SERBEST KÜRSÜ BİLGİNİ PAYLAŞ

ARKADAŞLAR SAYIN BAŞBAKANIMIZA ARTIK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMA ZAMANI GELDİ…


SAYIN BAŞBAKANIMIZ GERÇEKLERİ BİLMELİDİR.EKONOMİK KAYGILARDAN ÖTÜRÜ BİNLERCE İNSAN CEZAEVLERİNE ATILMAKTADIR...........


Abartmadan,sıkıntılarımızı , yasal boşlukları,yaşadıklarımızı özet ve okunabilir bir şekilde bimer,e göndereceğiz.
Konunun hukuki boyutlarına vakıf olan arkadaşlar hukuki boyutunu anlatmalıdır…..
Yaşadıklarını anlatacak arkadaşlarda aşağıda verdiğimiz adres-tel-fax lara ulaşsınlar…


ADRES
Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Merkez Bina
B.Blok
P.K. 06640
Kızılay / Ankara


TELEFON
(0312) 424 16 12
(0312) 424 16 13
(0312) 424 16 18
FAX
(0312) 425 13 75


E - POSTA
bimer@basbakanlik.gov.tr

285 yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 285 / 285   Yeni›   En yeni»
  1. akcan dedi ki...:
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  1. Adsız dedi ki...:

    askerlikte kısalcak diye hala söylenir ben askerdeykende söyleniyodu 15 sene oldu :)af çıkacakmış mış

  1. Adsız dedi ki...:

    ARKADAŞLAR SABAH SYN: NÜKHET HOTARLA TEL. DEN KONUŞTUM. ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYORMUŞ İŞİN UCUNU BIRAKMAYALIM HERKES ARASIN ...
    CAVALLİ..

  1. akcan dedi ki...:

    rumusuz yazan arkadaşım bana askerlik konusunu hatırlatarak önemli bir konuyu dile getirdi bende askere gittiğimde kısalacak demişlerdi 15 ay diye gidipte terhisime 2 ay kala 3 ay daha uzatma kararını yemiş ve 18 ay olarak hizmetimi tamamlamıştım bu yüzden gerçek dışı dedikodulara kulak asmadan baskı yapmaya kendimizi ifade etmeye devam edelim her şey ailemiz için

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    SAYGIDEĞER DAVA ARKADAŞLARIM,HEPİNİZE SAĞLIKLI BİR GÜN DİLERİM.
    BAŞBAKANIMIZIN YAPACAĞI AÇILIŞDA KENDİSİNE ULAŞMA OLANAĞI BULACAĞIMIZ EYLEMİN TARİHİ 04 MART 2011DİR.SAATİ VE BULUŞMA KOŞULLARI YİNE BURDA BİLDİRİLECEKTİR.
    KATILIMDA BULUNACAK ARKADAŞLARIMIZIN CEP TELEFONU NUMARALARI İLE BERABER AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESİNE BİLGİ BIRAKMALRI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.
    basketci_basketci54@hotmail.com
    BASKETÇİ

  1. akcan dedi ki...:

    EYLEME KATILMAK İLERDE GBT KORKUSU YAŞAMAMAK İÇİN
    EYLEME KATILMAK AİLEN İÇİN
    EYLEME KATILMAK ADALETSİZLİĞİ DİLE GETİRMEK İÇİN
    EYLEME KATILMAK ÖZGÜVENİNİ KAZANMAK İÇİN

    GELEMİYORSAN MAZERET DEĞİL VARDIR ELBET EŞİN DOSTUN
    TÜM AİLEN VEYA DOSTLARINDA GBT YE TABİ DEĞİLYA VEYA YURTDIŞINDA DEĞİLYA

    BASKETÇİ ARKADAŞIN MAİL ADRESİNİ EKLEYİN GERİSİ BOŞ GÖRELİM BİZ KAÇ KİŞİYİZ KAÇ YÜREKLİ İNSAN VAR BU EYLEME SAHİP ÇIKACAK EĞER YOKSA MERAK ETMEYİN EVVELALLAH BİZ BUNUNDA ÜSTESİNDEN GELİRİZ BİZ MERAKLANMIYORUZ MERAK EDİYORUZ KÖTÜ GÜNDE KİMLER YANIMIZDA LAFLA EKMEK TEKNESİ YÜRÜMEZ

  1. Adsız dedi ki...:

    "BİZİM ÇOCUKLARIMIZA DA GEMİ AL, 3 DEĞİL 5 ÇOCUK YAPALIM"

    Türkiye’de her şeye tek kişinin karar verdiğini öne süren İnce, konuşmasına şöyle devam etti:
    "Cumhurbaşkanını, milletvekillerini, belediye başkanlarını, valileri ve kaymakamları Başbakan Erdoğan belirliyor. Şimdi de 3’üncü köprüye karar kılıyor. Hatta kaç çocuk yapacağımızı bile Başbakan belirliyor. Başbakan’a Yenişehir’den seslenmek istiyorum; Bizim çocuklarımıza da gemi al, 3 değil 5 çocuk yapalım!"

    TORBA YASA’YA ELEŞTİRİ

    Konuşmasında Torba Yasa’yı da eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce şunları söyledi:
    "Torba Yasa’ya bir bakalım. Çek mağdurlarını, çiftçinin ve esnafın Ziraat Bankası ile Halk Bankası borçlarını kapsıyor mu? Hayır. Bu yasa İngiliz şirketinin 800 trilyon borcuna af getiriyor. Bunları kim söylüyor? Bunları Muharrem İnce söylüyor. Peki, bunları söyleyen Muharrem İnce’nin peşine İngiliz ajanları düşer mi? Elbet düşer. Belden aşağı çakarlar mı? Tabi çakarlar! Çaksınlar, susmayacağız, çok çalışacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız, cesur olacağız. Silivri’den öte hapishane, Ölümden öte köy yok" dedi.

    ’TÜRKİYE PADİŞAHLIĞA GİDİYOR’

  1. basketçi34AN dedi ki...:

    sn.@ByNcdt,

    DUYARLILIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    BASKETÇİ

  1. ekm2510 dedi ki...:

    YÜKSEK MAHKEME BU VAHİM HUKUK İHLALİNİ ÖNLEMELİDİR!

    Ekonomik gerekçelerle hazırlanmış olan ve müteaddit defalar değişikliğe uğrayan Çek Kanunu, “ceza içeren özel nitelikte” bir kanun olmasına rağmen, eski ve yeni haliyle, Türk Ceza Hukuku sistemini altüst etmiş bulunmaktadır.

    1. 01.01.2009 tarihi itibariyle 3167 Sayılı Kanunun 5237 sayılı Türk Ceza Kanununa aykırı olan hükümleri zımnen ilga edilmiş ve söz konusu aykırılıkların giderildiği yeni kanunun (5941 sayılı Çek Kanunu) yürürlüğe girdiği 20.12.2009 tarihine kadar işlenmiş olan bütün karşılıksız çek suçları “kanunilik” ilkesi gereğince konusuz kalmış ve verilen cezalar hükümsüz hale gelmiştir. Benzer durum “Markaların Korunması Hakkında KHK” uyarınca verilen cezalar için de geçerli olup, Yargıtay 7. Ceza Dairesi 23.02.2009 tarihinde verdiği bir kararla bu hususu açıklığa kavuşturmuş ve tartışmayı bitirmiştir. Fakat Yargıtay 10. Ceza Dairesi, sebebi kamuoyunca bilinemeyen bir gerekçeyle, benzer bir karar vermekten bugüne kadar imtina etmiştir.
    2. 2005 yılında kabul edilerek yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ile, ceza sistemimizde önemli değişiklikler yapılmış, bu arada suçun manevi unsuru konusunda da doktrinde ve uygulamada uzun süredir tartışılan “kusursuz” (objektif) sorumluluk anlayışı terk edilerek suçun ancak “kasıt” veya “taksir”le işlenebileceği kabul edilmiştir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun gerekçesinde objektif (kusursuz) sorumluluk esası için “, ortaçağ kanonik hukukunun kalıntısı” sıfatı kullanılarak bu anlayışın terk edildiği Anayasaya da atıf yapılmak suretiyle açık bir dille belirtilmektedir.
    3. 20.12.2009 tarihinde yürülüğe giren 5941 sayılı yeni Çek Kanunu ise, karşılıksız çek suçunun oluşmasında, kanun yapma tekniğine aykırı olarak, “sebebiyet vermek” gibi elâstikî ve müphem bir ifade kullanmış, suçun ancak kasıt veya taksirle işlenebileceğini öngören TCK 21. maddeyi adeta “ıskalamaya” çalışmıştır. Madde gerekçesinde bu suçun “en azından taksirle” işlenebileceğinin yazılmış olmasına rağmen, madde metninde (alelacele bir değişiklik sonucu) yoruma açık bir ifade kullanılması, uygulamada tam bir karmaşa doğurmuştur. Bu durumda iki ihtimal ortaya çıkmaktadır: Şayet söz konusu suçun oluşmasında kasıt veya taksir aranıp aranmayacağı tartışmalı ise, bu durum TCK Genel Hükümlerine açık bir aykırılık teşkil etmiş olacaktır. Bu demektir ki, istenen her özel konuda Türk Ceza Kanununun Genel Hükümlerine aykırı özel ceza kanunları çıkarılabilir ve insanların hürriyeti bağlanabilir. Yahut hakimler kendi takdir haklarını kullanarak kimi zaman TCK Genel Hükümlere uygun olarak kasıt veya taksir arayacak, kimi zaman da “duruma göre” “kusursuz sorumluluk” esasına göre karar verecekler. Yok eğer kasıt veya taksir aranacak ise, bu durumda 20.12.2009 tarihinden bugüne kadar kasıt veya taksir aranmadan verilen kararların tamamının Yargıtay tarafından bozulması gerekecektir. (20.12.2009 tarihine kadar işlenen karşılıksız çek suçları bir önceki maddede belirtildiği üzere, yasal boşluk sebebiyle zaten konusuz kalmıştır.
    4. 5941 sayılı Çek Kanunu ile ilgili problemler bununla sınırlı değildir. Şirket vekili sıfatıyla keşide edilen çekler, sorgu yapılmadan verilen ceza kararları, yasal karşılığı hesaba katılmadan verilen cezalar gibi konularda da her mahkeme farklı karar vermekte, kimi zaman aynı sanık hakkında yan yana iki ayrı mahkemeden mahkumiyet ve beraat kararları çıkabilmektedir. Bir taraftan Yargıtay “yeni kanunda suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan” dolayı açıklayıcı gerekçe belirtmeden “yasa bozması” yapmakta, mahkemelerin bir kısmı dosya üzerinden karar vererek davaları beraatle sonuçlandırırken kimi mahkemeler “yeni kanunda farklı bir düzenleme olmadığı” gerekçesiyle eski ceza kararlarında direnmektedir. Bu durum, hukuk tarihimizde eşine az rastlanan bir “kaos” halidir. Bu durumu “kaos” olarak nitelendirmemizin sebebi, uygulamanın istisnai sonuçlar değil, binlerce insanın hürriyetinin haksız ve hukuksuz yere bağlanması gibi toplumun önemli bir kısmını ilgilendiren sonuçlar doğurmasındandır.

  1. ekm2510 dedi ki...:

    basketçi34AN dedi ki...

    SAYGIDEĞER DAVA ARKADAŞLARIM,HEPİNİZE SAĞLIKLI BİR GÜN DİLERİM.
    BAŞBAKANIMIZIN YAPACAĞI AÇILIŞDA KENDİSİNE ULAŞMA OLANAĞI BULACAĞIMIZ EYLEMİN TARİHİ
    04 MART 2011
    EYLEM İLE İLGİLİ SAAT VE EYLEM PLANI SİZLERE MAİLLERİNİZ VASITASI İLE BİLDİRİLECEKTİR.
    KATILIMDA BULUNACAK ARKADAŞLARIMIZIN CEP TELEFONU NUMARALARI İLE BERABER AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESİNE BİLGİ BIRAKMALRI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.


    basketci_basketci54@hotmail.com


    BASKETÇİ

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Burada gönül birliği yapan arkadaşlar ,
    Bu mücadelenin meclis anlamında sonuna geliniyor gibi.Eğer beklentilerimiz çıkmazsa ki bana göre bişeyler olacak , ama eğer olmazsa mücadelede YARGI - AİHM VE BASIN , a yönelik çabalar hızla devam edecektir.

    Şu önemli ;

    ÇOK OLMAK DEĞİL AZ , AMA KARARLI OLMAK ÖNEMLİDİR...
    SAYILARLA BİR SORUNUMUZ OLMADI VE KAYGIMIZDA YOK..
    Saygılarımla

  1. User dedi ki...:

    Arkadaşlar internet kesik ara ara girebiliyorum wireless yakalarsa mücadeleye devam

  1. Adsız dedi ki...:

    Okula ailesi tarafından gönderilmeyen çocuklarımız 444 83 83 nolu telefonu arasın. 'Beni okula göndermiyor' desin. Onlara biz ulaşacağız."

    BU TELEFON NOYU ARAYIP MAĞDURİYETİMİZDEN DOLAYI ÇOCUKLARIMIZDA MAĞDUR DİYELİM ARKADAŞLAR AMA ÖZELLİKLE ÇOCUKLARA ARATALIM ARAMA BEDAVA



    Başbakan Erdoğan telefon numarasını kime verdi?
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailesi tarafından okula gönderilmeyen çocuklara telefon numarası verdi.

    Ailesi tarafından okula gönderilmeyen çocuklara Başbakan Erdoğan'dan teminat geldi. Erdoğan bizzat telefon numarası vererek çocuklara çağrı yaptı.

    Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
    "Çocuklarımız okullarını bitirdiğinde dünya üniversiteleriyle boy ölçüşebilecek durumda olmalarını istedik. Yoksul, imkanı olmayan öğrencilerimizi, onların ailelerini asla kendi kaderlerine terketmedik. Özürlü kardeşlerimizi, onların ailelerini de yalnız bırakmıyor, eğitimleri için maddi-manevi her imkanı seferber ediyoruz. Geçmişte ve bugün okula gönderilmeyen 350 bin kız çocuğumuzu ve onların annelerini okullarla buluşturduk. Okula ailesi tarafından gönderilmeyen çocuklarımız 444 83 83 nolu telefonu arasın. 'Beni okula göndermiyor' desin. Onlara biz ulaşacağız."

    AHMET

  1. Adsız dedi ki...:

    Vatan yazarı Mustafa Mutlu’nun bugünkü yazısından:

    İktidara göre ülkede yoksul yok...

    Yoksul yok ama Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı resmi verilere göre...

    * 2009 yılında, 70 milyon 542 olarak belirlenen nüfusun 61 milyonu “bir hafta” bile tatil yapamıyormuş!
    * 57 milyon 470 bin kişi, yıpranmış ve eski mobilyalarını değiştiremiyormuş...
    * 43 milyon 750 bin kişinin, zor günlerde kullanmak için bir kenara ayırabildiği üç beş kuruşluk “kefen parası” bile yokmuş...
    * 42 milyon 300 bin kişi parasızlık nedeniyle “iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek” yiyemiyormuş!
    * 30 milyon 730 bin kişi “yeni giysi” alamıyormuş...
    * 29 milyon 540 bin kişinin konutunda çatılardan su akıyormuş, duvarlar nemliymiş, pencere çerçeveleri çürümüş durumdaymış...
    * 26 milyon 460 bin kişi, “yeterince ısıtılamayan evlerde” yaşamak zorunda kalıyormuş!

    İktidara göre ülkede yoksulluk yok...

  1. Adsız dedi ki...:

    Yargıtay Arşivi Sular Altında Kaldı

    Yargıtay'ın ceza ve hukuk daireleri ile başsavcılığa ait yüz binlerce dosyanın bulunduğu arşiv binasının, 28 Haziran 2010 günü Ankara'ya yağan şiddetli yağmur nedeniyle sular altında kaldığı ortaya çıktı.

    Zarar gören dava dosyaları kamuoyundan gizlendi. Bakanlıklar semtindekiYargıtayEk Binası'nda meydana gelen olaya, yağmur sularını yeraltından sevk eden kanalizasyon borularının yarattığı basınçla tali boruların patlamasının sebep olduğu belirlendi.

    4 gün sonra tutanak hazırlandı

    Arşivi teslim alan su baskınını Yargıtay görevlileri ve itfaiye ekipleri motopompalarla tahliye etti. Su tahliyesinin ardından yapılan incelemede Yargıtay'da incelenmeyi bekleyen birçok dosyanın zarar gördüğü anla şıl dı. Olay dan 4 gün son ra 2 Tem muz 2010'da Yargıtay Yazı İşleri Müdürü Adnan Öztaş ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Serdar Kütahya tarafından su baskınıyla ilgili tutanak hazırlandı. Hangi dosyaların zarar gördüğünün anlaşılamadığı, sel sularıyla parçalanan dosyaların ise ne ölçüde zarar gördüğünün tespit edilemediği vurgulandı.

    Dosyaların güvenliği tartışması

    Hukukçular, bu durumun kötü niyetli kişilerin ekmeğine yağ sürebileceğine değinerek “Ortadan kaldırılmak istenen dosyaların, zarar gören dosyalardan olduğu ileri sürülüp dosyalar ortadan kaldırılabilir” uyarısında bulundu. Bakanlıklar bölgesinde Yargıtay dışında başka kamu kurumlarının da bulunduğuna dikkati çeken hukukçular, su baskınından bu kadar zarar gören Yargıtay'daki dosyaların güvenliğinin de tartışılır olduğunu kaydetti. Şiddetli bir yağmurdan zarar gören dosyaların daha büyük bir afet karşısında nasıl korunacağı sorusu akıllara gelirken acil önlem alınması gerektiğinin altı çizildi.

    Zaman aşımından 15 bin dava dosyası düştü

    Bir yılda 15 bin dosyanın zaman aşımından düştüğü yüksek yargıda biriken dosya sayısı 1.8 milyonu aştı. Meclis'in, görüşülmeyi bekleyen dosyaları koyacak yer bulmakta zorlanan yüksek yargının iş yükünü hafifletmek için kabul ettiği yargı reformuna Köşk'ten de onay geldi. Yargıtay'a 6, Danıştay'a 2 yeni daire kurulması kararlaştırıldı. HSYK, Yargıtay ve Danıştay'ın üye sayısının artırılmasına ilişkin kanun kapsamında boş üyelikler için kesin aday listelerini açıkladı. Buna göre, Yargıtay için 4 bin 984 aday arasından 137,Danıştayiçin 544 aday arasından 61 üye seçileceği belirtildi.
    Kaynak: Bugün

  1. Adsız dedi ki...:

    T.C. İZMİR 18. SULH CEZA MAHKEMESİ

    TÜRK MİLLETİ ADINA

    KARAR DÜŞME

    DOSYA NO : 2010/

    KARAR NO : 2011/

    [C.SAVCILIĞI ESAS NO] :

    HAKİM :

    KATİP :

    DAVACI : K.H.

    KATILAN :

    SANIK : ……

    MÜDAFİİ : :))

    SUÇ,: 5941 Sayılı Çek Yasasına Muhalefet

    SUÇ TARİHİ / SAATİ : 08/02/2010

    SUÇ YERİ : İZMİR

    KARAR TARİHİ : 26/01/2011

    Yukarıda açık kimliği yazılı sanık hakkında mahkememizde yapılan duruşma sonunda:

    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

    İzmir C. Başsavcılığının 2010/39212 Esas sayılı ve 30/07/2010 tarihli iddianamesiyle, çek hesabı sahibi tüzel kişilik şirketin yetkili temsilcisi olan sanığın, tüzel kişiliğin Türk Ekonomi Bankası Alsancak Şubesinde bulunan hesabından ödenmek üzere keşide ettiği, 07/02/2010 keşide tarihli ve 21.850 TL tutarlı suça konu çeki keşide ederek müştekiye verdiği, müştekinin yasal süresi içinde çeki tahsili amacıyla bankaya ibraz ettiğinde, banka hesabında yeterli karşılığının bulunmadığının tespit edildiğinden bahisle müsnet suçtan sanık hakkında eylemine uyan 5941 sayılı Yasanın 5/1, 5/2 ve 5/4 maddeleri gereğince cezalandırılması istemiyle mahkememize kamu davası açılmış olup, sanık mahkememizdeki savunmasında ; TEB. Alsancak Şubesine ait 07/02/2010 keşide tarihli 21.850 TL tutarlı çek ve çek altındaki imzanın kendisine ait olduğunu , Teos xxxŞti.nin eşi ile kendisinin sahibi ve ortağı olduklarını , 2010 yılı Ocak ayına kadar şirketin faal olarak çalıştığını , dava konusu çek dışında da pek çok çekinin bulunduğunu , ancak müşteki firma ile ticari alışverişi kendisinin yapmadığını , ne alındığını bilmediğini, sadece kendisini dolandıran kişilerin imzalı çeklerini bu firmadan aldıkları mal karşılığında kullandıklarını, buna yönelik olarak olarak dolandırıcılık suçundan İzmir C. Başsavcılığına şikayette bulunduğunu ifade ettiği görülmekle , müşteki vekilinin mahkememizde davaya katılma talebinde bulunarak çek bedelinin ödenmediğini ifade ettiği görülmüştür. Mahkememiz dava dosyası incelendiğinde , katılanın çekteki cirantalardan olduğu , çeki bankaya ibraz eden hamil olmadığı, sanığın üzerine atılı suçun şikayete bağlı suçlardan olup katılanın şikayet hakkının bulunmadığı anlaşılmakla , atılı suçun soruşturma ve kovuşturma koşulu gerçekleşmemekle sanık hakkında açılan kamu davasının düşürülmesine dair aşağıdaki hüküm kurulmuştur.

    H Ü K Ü M – Gerekçesi Yukarıda Açıklandığı Üzere;

    Sanık hakkında 5941 sayılı Çek Yasasının 5/1-4 maddesi gereğince cezalandırılması istemiyle açılan kamu davasında katılanın çekteki cirantalardan olup, çeki bankaya ibraz eden hamil olmadığı , şikayet hakkının bulunmadığı, atılı suçun soruşturma ve kovuşturma koşulu gerçekleşmemekle sanık hakkında açılan kamu davasının 5941 sayılı Çek Yasasının 5/1 maddesi gereğince ve 5271 sayılı CMK.nun 223/8 maddesi gereğince DÜŞÜRÜLMESİNE,

    Yapılan yargılama giderlerinin kamu üzerinde bırakılmasına,

    Dair, sanık, sanık müdafiinin yokluğunda, Katılan Vekilinin yüzüne karşı, katılanın yokluğunda, verilen karara karşı hükmün tebliğ ve tefhiminden itibaren 7 günlük süre içinde mahkememize dilekçe vermek veya zabıt katibine beyanda bulunmak suretiyle Yargıtay’da temyiz yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı. 26/01/2011

  1. Adsız dedi ki...:

    Sonunda ayar yapabildim buradayım....

    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    ARKADAŞLAR SAYIN BAŞBAKANIMIZA ARTIK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMA ZAMANI GELDİ…

    SAYIN BAŞBAKANIMIZ GERÇEKLERİ BİLMELİDİR.EKONOMİK KAYGILARDAN ÖTÜRÜ BİNLERCE İNSAN CEZAEVLERİNE ATILMAKTADIR...........

    Abartmadan,sıkıntılarımızı , yasal boşlukları,yaşadıklarımızı özet ve okunabilir bir şekilde bimer,e göndereceğiz.
    Konunun hukuki boyutlarına vakıf olan arkadaşlar hukuki boyutunu anlatmalıdır…..
    Yaşadıklarını anlatacak arkadaşlarda aşağıda verdiğimiz adres-tel-fax lara ulaşsınlar…

    ADRES
    Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Merkez Bina
    B.Blok
    P.K. 06640
    Kızılay / Ankara

    TELEFON
    (0312) 424 16 12
    (0312) 424 16 13
    (0312) 424 16 18

    FAX
    (0312) 425 13 75

    E - POSTA
    bimer@basbakanlik.gov.tr

    ekm2510

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Eline sağlık , böyle daha iyi olmuş

  1. akcan dedi ki...:

    HARİKA BİR GÖRÜNÜM EN AZINDAN BENİM GİBİ TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANAMAYAN BİRİ İÇİN ELLERİNE SAĞLIK SONUNDA AYAR DENEN ŞEYİ YAPTIM DOSTLARIN YANINDA OLMAK GİBİSİ YOK GÜZEL GÜNLERE ULAŞMAK DİLEĞİYLE MÜCADELEYE HER CEPHEDE DEVAM SAYIN EKM2510 SLOGANINI BENİMSEDİĞİMDEN YAZDIM

    SAYGILAR

  1. akcan dedi ki...:

    POSTA GAZETESİ HABERİ BUGÜN YENİLEDİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ AYRICA GÜNDEM TAZELENMİŞKEN ARAMALARA DEVAM ETMELİYİZKİ SÜREÇ HIZ KAZANSIN

    http://www.posta.com.tr/ekonomi/HaberDetay/Esnafa_buyuk_kolaylik.htm?ArticleID=643

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Çek mağduru arkadaşlarımız, Anayasa mahkemesinin kararını bir an önce açıklaması için:
    •0312/4637310
    •0312/4637311
    •0312/4637312
    •0312/4637313
    •0312/4637314
    •0312/4637315
    •0312/4637316

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Uzun bir zamandır dinlendik arkadaşlar.Meclisin kapanmasına az bir süre kala son bir umut diyelim....AKP İL BAŞKANLIKLARINI ARAYALIM...
    Zaten bundan başka birde adalet komisyonu kaldı.....

    Lütfen polemik yaratmadan yarın sabahtan itibaren kendi illerimizde olan AKP il başkanlıklarını arayalım.Bizler İSTANBULDA 10 kişilik gurup kurduk ve İL BAŞKANLIKLARI DIŞINDA - İLÇE BAŞKANLIKLARINIDA ARAMAK NİYETİNDEYİZ...HERKESE KOLAY GELSİN......

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ekrem levent [Moderator] 2 dakika önce cevap olarak ekm2510
    DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    ÖNCELİKLE HERKESE İYİ GECELER VE MUTLU YARINLAR DİLERİM.

    SN.EKİM 2510 ,BASKETÇİ,CAN MERT İSMİNİ ŞU AN HATIRLAYAMADIĞIM ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZIN DA ISRARLA İFADE ETTİĞİ GİBİ, BİR HAFTA ON GÜN GİBİ ÇOK AZ ZAMANIMIZ KALMIŞTIR.
    BU SINIRLI SÜRE İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN VE UYGULAMADA KATKI SAĞLAYAMAYACAĞINIZ ÖNERİLER DE BULUNUP -ENSON TAKSİM ÖRNEĞİ- , KARŞILIKLI KIRICI TARTIŞMALAR İÇİNE GİRMEK YERİNE ;

    AŞADIDA İFADE ETTİĞİM HEDEFLERİ ARAYARAK HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİNİ VE BEKLENTİLERİMİZİ İFADE EDELİM.YİNE USULÜNE UYGUN ÖLÇÜLÜ BİR ŞEKİLDE MİLYONLARI BULAN SEÇMEN SAYIMIZI HATIRLATARAK VARLIĞIMIZI HİSSETTİRELİM.

    1-BİMER E SORUNUMUZU HAKLILIĞIMIZI VE BEKLENTİMİZİ ANLATAN SEVİYELİ ÖLÇÜLÜ TALEPLERİMİZİ İLETELİM (ben hergün değişik isimlerle yazmaya devam ediyorum)
    2-ADALET KOMİSYONU UYELERİNE VE İKTİDAR -MUHALEFET AYRIMI YAPMADAN ULAŞABİLDİĞİMİZ VEKİLLERE TEL FAX MAİL YOLU İLE ULAŞARAK DURUMUMUZU TEKRAR TERRAR ANLATALIM(ben hergün ortalama 8-10 vekili telefonla araamaktayım)
    3-YİNE İKTİDAR İL BAŞKANLIKLARINI ARAYARAK DURUMUMUZU VE BEKLENTİLERİMİZİ ANLATALIM.(ben İSTANBUL,YALOVA BURSA KOCAELİ ADAPAZARI KONYA İZMİR il başkanlıklarını aradım.ayrıca istanbulda tanıdığım dört ilçe başkanına da durumu anlattım.yaklaşımları çok olumlu)

    TEKRAR HERKESE BAŞARILAR ÖZGÜR YARINLAR DİLERİM.
    SAYGILARIMLA,
    REALİST34

  1. Adsız dedi ki...:

    diğer blog sayfasındaki sorunile ilgili bilgisi olan varmı kapandımı noldu?
    ASLI 66

  1. Adsız dedi ki...:

    benim yiğenim 22 yaşında 3 yıl önce babası bu çocuk adına çek alıyor işler iyi iken ödemeleri sorunsuz yaptılar krizde battılar. babası geçen ay öldü 350.000 bin tl çek borcu çocuğun üstüne kaldı. dün itibarıyla çekin bir tanesinden hapse girdi diğerleri de yolda. bbu çocuk ne kadar yatar. yatıp çıkınca durum ne oluyor tekrar içeri alırlarmı?
    Ayrıca annesine intihar edeceğini söylüyormuş çünkü ödenmesi için hiç umut yok.

  1. User dedi ki...:

    Adsız dedi ki...:
    27 Mart 2011 00:16 Arkadaş önncelikle geçmiş olsun cezanın üst sınırı 5 yıldır katile teröriste verilmeyen ceza maalesefki çek'e veriliyor.Ceza yatıncada borç bitmiyor alacaklı icra takibine devam ediyor

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    tusiad@tusiad.org.tr
    TÜSİAD, MÜSİAD YADA ESNAF ODALARI, DERNEKLERİ NE İŞE YARAR, SADECE AİDAT VE SEÇİMLERDEMİ HATIRLANIRIZ. BİZLER İFLAS ETMİŞ, ÖDEYEMEDİĞİ ÇEKLERİNDEN DOLAYI CEZAEVLERİNDE MAHKEMELERDE SÜRÜNEN ESNAF, TÜCCAR, İŞ ADAMI VE SANAYİCİLERİZ. BEYLER SIRÇA KÖŞKLERİNİZDEN İNİN ARTIK. AŞAGI BAKIN ESNAF YANIYOR, BATIYOR. HÜKÜMET HERKESE HERŞEYE AF YADA YAPILANDIRMA ÇIKARDI. BİZLERİ YOK SAYDI GÖRMEZDEN GELDİ. SEÇİMLER YAKLAŞTI BİZLERDE SİZLERİ YOK SAYACAGIZ. SESİMİZ OLUN BU ZULME DUR DEYİN.

  1. Adsız dedi ki...:

    HAYDİ 5 NİSAN ANKARAYA MECLİSE

    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    arkadaşlara allah yardım etsın..hepımıze yardımcı olsun da bu içler acısı durumdan hepimiz kurtulalım ve eskı durumumuza dönup borclarımızı ödeyelım ailemize cocuklarımıza bakalım ... yarabbim.... bize bugun safak olsun yarabbim.... izmirli ziratcı

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar ,
    AKP Grup başkanvekili sayın Ayşenur Bahçekapılı arkadaşlarımıza dönüp özellikle yurdanur hanıma , BAŞBAKANIMIZ SİZE CEVABINI ZATEN VERMİŞTİ DER (Bizlere siz mağdur değilsiniz demişti hatırlarsanız.
    Seçimlerden sonra görüşürüz diyen bir arkadaşımıza , BİZİ TEHDİTMİ EDİYORSUNUZ diye yanıt vermişlerdir…

    -------------------------------------------

    Değerli Arkadaşlar ,

    AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ SAYIN MUSTAFA ELİTAŞ ,

    —- ARKADAŞLARIMIZI DİNLEMİŞLER VE BU YÖNDE BİR ÇALIŞMA OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA OLUP OLMADIĞINI BİLMEDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİR..

  1. ekm2510 dedi ki...:

    UĞUR 26 MECLİSTEN BİLDİRİYOR ;

    AKP TBMM GRUP AMİRİ SN HALİL ERGEN MECLİSİN 7 NİSANDA KAPANACAĞINI VE APC ÇEK MAĞDURLARI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMANIN OLMADIĞINI BEYAN ETMİŞLERDİR..

  1. mustafa dedi ki...:

    bu iktidardan bişey olmaz.biz elimizden geleni yapalım.bizim durumumuzdaki arkadaşlardan ve yakınlarında bir oy cıkmasın şunlara.buda bizim yeni mücadelemiz olsun sag sol ayrımı yapmadan birlik olup calışma yapalım....yada gidelim toplu halde teslim olup yatalımmm...

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Sayın Mustafa elbette mücadele her cephede devam edecektir.Her türlü düşünce -fikir eyleme dönüşsün yeterki.
    Bizim en büyük sıkıntımız , fikirlerimizin eyleme dönüşmemesidir.

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli arkadaşlar uyap sisteminde kapalı dosyalar şikayet yada benzeri bir şekilde açıldığı anda sistemde bu dosyalar görünmez ve o arada bu dosyalara müdahale edemezseniz başımız ağrır.
    Yineliyorum ;
    Sistemde bazı dosyalar doğru – yanlış
    AÇIK -KAPALI olarak görünüyordu .İşte burada daha önceden kapalı olanlar yenileme çalışmalarında silindi.Sakıncalı bir durumdur.Mağduriyetler çok olur.
    Sizlerde biliyorsunuz .İnfaz çıkmış ve buna taahhüt verilmişse mahkemeler dosya kapalı der.
    Ancak mahkeme karar verir ve infaza düşmeden taahhüt verilmişse bu dosyalar AÇIK görünür.
    İşte silinen dosyalar bunlardır.
    Mahkeme dosyaları bugün genel af bile çıksa , sanırım 2-3 ay daha bu sistemlerde görünür.Meseleye buradan bakarsak yanılmayız. ekm2510

  1. ekm2510 dedi ki...:

    edevlet uygulamalarında infazda olan dosyalarda verilen taahhütler neticesinde infaz olduğundan dosyalar kapalı gözükmekte ve uyap ta bunları kapalı olduğundan silmektedir.Ancak bir mahkeme sonucunda ceza alınmış ancak infaza gitmemişse yani yakalanma çıkmadıysa bu dosyalar açık gözükmekte ve uyap sisteminde gözükmektedir.
    Bazı dosyaların görünmeme sebebi budur ve çok sakıncalıdır .Çünkü kapalı görünen ve uyap tarafından silinen bu dosyalar hakkında yeni taze bilgiler sisteme düşmemektedir ve alınacak bilgiler görülemeyecektir.Çok sakıncalı bir durumdur.
    Bu konuda uyap tarafımızca bilgilendirilmiştir.Ancak geri dönüş yapılmamıştır.
    Daha önceden sisteme girildiğinde bazı dosyalar açık – bazılarıda kapalı olarak yazılıyordu.İşte bundan dolayı KAPALI olanlar silindi oysa bunların kapatılmadığını hepimiz biliyoruz.Lütfen bu dosyaları takip ediniz.
    Bir yargı kararı yada yasal düzenleme olmadan nasıl böyle bir kanıya varılıyor bilinmez ama bu konu bilinmezse çok mağduriyetler olacaktır.
    Aynı şekilde diğer dosyalarda böyledir.KAPALI yazanlar silinmiştir.Durum bundan ibarettir..Bilgilerinize ekm2510

  1. mustafa dedi ki...:

    bilgi için tesekkurler syn ekim2510.benımde bı sorum olacak bende bazı karar cıkmıs dosyalara tahahüt verdım 3 de 1 lık kısmını 25 11 2010 olarak verdım.tabiki ödeyemedım .sonucundanda bilgim yok teblıgat adresımde yok.bunun ıcın tekrar bı dava acılıyormu ödemedıgım ıcın.e devlet sifresıyle bakıyorum .bu tarıhten sonrada acılan yenı bı dava görunmuyo.yakalamam cıkmısmıdır.karara 7 gun ıcınde ıtırazdan falan bahsedılıyo.bu sure gecmısmıdır.gecmedıyse ıtıraz etme hakkımız varmıdır.bılgısı olan varsa yardımcı olursa sevınırım..

  1. User dedi ki...:

    Sayın mustafa taahhüt süresi bittikten sonra karşı tarafın şikayeti üzerine infaz devam eder.

  1. ekm2510 dedi ki...:

    ŞİŞLİ 11. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    DOSYA NO 2010/686
    KARAR NO 2011/167
    C.SAV ESAS 2006/12615
    SUÇ TAR 28/08/2006

    GEREKÇELİ KARAR

    Sanığın karşılıksız çek keşide ettiğinden bahisle hakkında kamu davası açılmış ve 3167 sayılı yasanın 16/1 maddesi gereğince çek sayısınca cezalanrılması talep edilmiştir.
    Öncelikle 5237 sayılı yeni TCK nın özel kanunlarca ilişkisini düzenleyen 5. maddesinde bu kanun genel hükümlerinin , özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlardaki suçlar hakkında da uygulanacağı hükme bağlanmıştır.
    TCK nın uygulama ve yürürlülük şekli hakkındaki 5252 sayılı yasanın 5560 sayılı yasayla değişik geçici1. maddesinde ise , diğer kanunların , 5237 sayılı TCK , nın birinci kitabında (Genel hükümler )yer alan düzenlemelere aykırı hükümlerinin ilgili kanunlarda değişiklik yapılıncaya ve en geç 31.12.2008 tarihine kadar uygulamasına devam edileceği belirtilmek suretiyle 3167 sayılı yasanın , TCK , nın genel hükümlerine aykırılık içeren kısımları süreye tabi tutularak bu tarihten sonra aykırı düzenlemelerin artık UYGULANAMAYACAĞI açıkca ifade edilmiştir.
    Yasama organı tarafından bir çok yasada TCK , nın genel hükümlerine uygun düzenleme yapıldığı halde , 31 . 12. 2008 tarihine kadar 3167 sayılı çek yasası bakımından böyle bir düzenleme yapılmamıştır.
    3167 Sayılı yasa bakımından da 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı yasanın genel hükümleri içerisinde nisbi adli para cezası bulunmamaktadır.Oysa 3167 sayılı yasanın 16/1 maddesinde karşılıksız çek keşide etmek suçu için öngörülen ceza ise nisbi nitelikte adli para cezasıdır.Dolayısıyla söz konusu yaptırım TCK . nın genel hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.
    ……………………………………………………………………….
    ………………………………………….
    Anayasanın 38. maddesinde ifadesini bulan ” suçta ve cezada kanunilik ” ilkesinin doğal sonucu olarak …………………………………….
    …………………………………………………………………………………………………………….
    …………………………………………………………………………………………………………….
    Sonuç olarak karşılıksız çek keşide etmeksuçu için 3167 sayılı yasada öngörülen yaptırımda , 31.12.2008 tarihine kadar TCK,nın genel hükümlerine uygun bir düzenleme yapılmadığından 3167 sayılı sayılı yasadaki mevcut yaptırımı fiilen uygulama imkanının kalmadığı , ayrıca ceza miktarını TCK,nın 52. maddesine göre tayin imkanıda olmadığı , dolayısıyla çek yasasındaki mevcut yaptırımın zımmen yürürlükten kalktığı sonucuna varılmıştır.

    HÜKÜM
    Sanık Ö…. Z atılı olan karşılıksız çek keşide etme suçunun yasal unsurlar bakımından oluşmadığı anlaşılmakla SANIĞIN BERAATİNE ,
    11.02.2011 30825

    ekm2510

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    2008 yılından bu yana, amatörce organize olarak ilk önce yeni anayasa madde 33, sonrada çek magdurlarıblogspot, çek yasası magdurları, çek magdurları, facebook çek hükümlüleri dayanışma grubu, çek magdurlarına hapis kalksın grubu olarak vermiş oldugumuz organize mücadelenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. İlk önceleri sessiz ve cılız çıkan sesimiz 2o aralık 2009 yılında yeni çek yasası 5941 sayılı yasayı baskılarımız sonunda çıkarttırarak bir ilki başardık. ne kadar başarılı olduk bu tartışılabilir ama bazı beyinlere çek denince dolandırıcı olarak oluşan kanaati çek magduru olarak degiştirebildik.

    AKP'nin ayak sürümeleri, şark kurnazlıgı muhalefetin özellikle CHP! nin mecliste ve basında destekleri unutulamaz. MHP her ne kadar sessiz kalsada Rıdvan Ylçın denen ucube vekile ragmen en azından köstek olmadı. bizi destekleyenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

    Başından beri inandıgım husus bizlerin haklılıgı idi. dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan ödenemeyen borca yani sadece karşılıksız çeke hapis cezasını uygulayan tc. üçüncü dünya ülkelerinin bile yapamadıgı zulme ortak olmuş, gelişmiş degil geri kalmış ülke oldugunu teyit etmiştir.senede, kredi kartına, banka hortumcularına hapis yok biz çek magdurlarına var. utanmasalar bizler için müebbet yada idam cezası isteyecekler.

    AKP nin yandaşlaştırdıgı medya ve yargıda karşımızda.hukuk bitmiştir ve bu zulme ortaktır. tck 2 ve 7 açıktır, lehe gelişen bir madde geriye yürür. ama gel görki şimdi yargı bir esas, usul keşfetti, cezaya geldimi uygula, beraate geldimi usulden lehe mazeretine sıgın. kardeşim hakimseniz adaletli olun adaleti uygulayın. eger bir ülkede hukuk bitmmişse tuz kokmuştur.

    Unutulmasınki adalet bir gün herkese lazım olur.

    Elimizdeki tek güç oyumuz, ilk önce biz bu gücümüzün farkında olmalıyız. aylardır yazdık AKP bizi adam yerine koymuyor, binlerce magdur bir ersin özince etmiyor diye. İçimizdeki bazı AKP sempatizanlarının zoruna gitti, şahsımı bölücülük ve provakatörlükle suçladılar. ama zaman haklı oldugumu gösterdi. Artık akp lafına bile tahammülüm yok. zor günümde kim yanımdaysa seçimdede ben onun yanındayım. bu kadar zulümden sonra akp afda çıkarsa benden oy alamaz. çünkü zaman geriye işlemiyor, ruhumda derin izler var. artık akp ye düşmanlık ve muhalefet yaşam kaynagım.

    Son sözüm bu saatten sonra domuzdan bir kıl koparmak kardır düsturu ile agresif muhalefet yapıyoruz. akp demek akp den umutlu olmak en hafif tabirle ahmaklıktır. akp ye oy vermek çek magdurlarına yapılacak en büyük kötülük ve hıyanettir. haydi arkadaşlar deniz bitti kara göründü, çek magdurlarının gemisi karaya oturdu ve kurtuluş ümidi kalmadı. bunun için son bir gayret , bize bu zulmü reva gören akp ye haddini bildirmek için seçime kadar mücadeleye devam. saygılarımla. intikam zamanı, çek magdurlarının intikamı sandıkta ve agır olacaktır

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    2008 yılından bu yana, amatörce organize olarak ilk önce yeni anayasa madde 33, sonrada çek magdurlarıblogspot, çek yasası magdurları, çek magdurları, facebook çek hükümlüleri dayanışma grubu, çek magdurlarına hapis kalksın grubu olarak vermiş oldugumuz organize mücadelenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. İlk önceleri sessiz ve cılız çıkan sesimiz 2o aralık 2009 yılında yeni çek yasası 5941 sayılı yasayı baskılarımız sonunda çıkarttırarak bir ilki başardık. ne kadar başarılı olduk bu tartışılabilir ama bazı beyinlere çek denince dolandırıcı olarak oluşan kanaati çek magduru olarak degiştirebildik.

    AKP'nin ayak sürümeleri, şark kurnazlıgı muhalefetin özellikle CHP! nin mecliste ve basında destekleri unutulamaz. MHP her ne kadar sessiz kalsada Rıdvan Ylçın denen ucube vekile ragmen en azından köstek olmadı. bizi destekleyenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

    Başından beri inandıgım husus bizlerin haklılıgı idi. dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan ödenemeyen borca yani sadece karşılıksız çeke hapis cezasını uygulayan tc. üçüncü dünya ülkelerinin bile yapamadıgı zulme ortak olmuş, gelişmiş degil geri kalmış ülke oldugunu teyit etmiştir.senede, kredi kartına, banka hortumcularına hapis yok biz çek magdurlarına var. utanmasalar bizler için müebbet yada idam cezası isteyecekler.

    AKP nin yandaşlaştırdıgı medya ve yargıda karşımızda.hukuk bitmiştir ve bu zulme ortaktır. tck 2 ve 7 açıktır, lehe gelişen bir madde geriye yürür. ama gel görki şimdi yargı bir esas, usul keşfetti, cezaya geldimi uygula, beraate geldimi usulden lehe mazeretine sıgın. kardeşim hakimseniz adaletli olun adaleti uygulayın. eger bir ülkede hukuk bitmmişse tuz kokmuştur.

    Unutulmasınki adalet bir gün herkese lazım olur.

    Elimizdeki tek güç oyumuz, ilk önce biz bu gücümüzün farkında olmalıyız. aylardır yazdık AKP bizi adam yerine koymuyor, binlerce magdur bir ersin özince etmiyor diye. İçimizdeki bazı AKP sempatizanlarının zoruna gitti, şahsımı bölücülük ve provakatörlükle suçladılar. ama zaman haklı oldugumu gösterdi. Artık akp lafına bile tahammülüm yok. zor günümde kim yanımdaysa seçimdede ben onun yanındayım. bu kadar zulümden sonra akp afda çıkarsa benden oy alamaz. çünkü zaman geriye işlemiyor, ruhumda derin izler var. artık akp ye düşmanlık ve muhalefet yaşam kaynagım.

    Son sözüm bu saatten sonra domuzdan bir kıl koparmak kardır düsturu ile agresif muhalefet yapıyoruz. akp demek akp den umutlu olmak en hafif tabirle ahmaklıktır. akp ye oy vermek çek magdurlarına yapılacak en büyük kötülük ve hıyanettir. haydi arkadaşlar deniz bitti kara göründü, çek magdurlarının gemisi karaya oturdu ve kurtuluş ümidi kalmadı. bunun için son bir gayret , bize bu zulmü reva gören akp ye haddini bildirmek için seçime kadar mücadeleye devam. saygılarımla. intikam zamanı, çek magdurlarının intikamı sandıkta ve agır olacaktır

  1. Adsız dedi ki...:

    sevgili arkadaşlar af çıkması mümkün değil çünkü yönetimdeki arkadaşlarının bizim durumda akraba ve arkadaşları yok izliyorum yıllardır bir gecede ötv yi kaldıran bazı kanunları 1 dAKİKADA ÇIKARAN HÜKÜMET ŞİMDİ ÇOK ZORMUŞ GİBİ gösteriyor yazıklar olsun ALLAHIN ismini zikredip mahsunların hakkını yeğenlere katil bile 3 veya beş sene yatıyor biz beş sene yatacaz bırakmıyorlarki insan gibi borcumuzu ödiyelim sanki borcum devlete ilk önce devlet kdv mi ödesin bende borcumu ödiyeyim arkadaşlar öyle kesin gözüküyor gidip yatacaz ondan sonra bir ALLAHIN kulu gelip borcunu istesinde göreyim ben borcumu devlete ödedim git devletten al diyeceğim saygılar akp diyeceğim yok ALLAH büyük onlarda düşerler

  1. Adsız dedi ki...:

    benim borcum devlete yada akp ye değil şahıslara unutma akp yazıklar olsun sizlere saygılar

  1. Adsız dedi ki...:

    alma mahzunun ahını çıkar aheste aheste unutmayın yöneticiler

  1. Adsız dedi ki...:

    libyayı suriyeyi degil ülkeni düzelt esnafına sahip çık yoksa bu dünyanın ö bür tarafıda var akp

  1. Adsız dedi ki...:

    birdnem milletvekili ol bizim verdiğimiz vergilerle ye iç bizim sorunlarımızla ilgilenmeyin burda değil ama ahrette görüşürüs hakkımı kendi adıma helal etmiyorum hükümette bulunan başkan ve millet vekillerine

  1. Adsız dedi ki...:

    sıkıldık tesk çıkıyor çek düzenlemesi var diyor bakanlar ekonomi suca ekonomi ceza olur diyorlar çözüm yok ya yapın yada yiğit olup yapmıyoruz değin inanıyorumki başbakanın bizlerden tam manasıyla haberi yok sacma sapan bilgiler verildiğine eminim yoksa bu kadar görmezlikten geleceğini zannetmiyorum sayın babacan çok sevdiğim insan ona bile iletilseydi sorunlar ilgilenecegini düşünüyorum artık bir çözüm bekliyoruz saygılar

  1. User dedi ki...:

    Sayın Av Rahmi Ofluoğlu 8 NİSAN 2011 cuma günü saat 17.30 da ÜLKE TV de"ÇEK KANUNU" ile ilgili canlı yayına katılacaktır arkadaşların dikkatine

  1. Adsız dedi ki...:

    sevgili bakanlarım bizlerin çek mağdurlarının sesine kulak verin ALLAH aşkına birileri bizimle ilgilensin artık sevdiklerinizin değer verdiklerinizin hatırına hapis cezasını kaldırın bizlerde borçlarımızı ödeyelim saygılar

  1. Adsız dedi ki...:

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR TÜM İÇTİHATLAR TOPLANARAK AYRICA EK BİLGİLERDE

    İLAVE EDİLEREK YAKLAŞIK 6 SAYFADAN OLUŞAN BİR DİLEKÇE HAZIRLADIK

    BU DİLEKÇEYI DOSYA AYRIMI YAPMADAN BÜTÜN DOSYALARINIZA GÖNDEREBİLİRSİNİZ

    BOŞLUK BIRAKILAN YERLER DOSYALARA GÖRE DOLDURULACAKTIR BUNU SİZ

    YAPACAKSINIZ HEPINIZE SONUÇ GETİRMESİNİ DİLİYORUM

    ayaydın61 SAYGILAR
    TEMEL AYAYDIN

  1. Adsız dedi ki...:

    ESNAF VE İŞADAMLARININ DERDİ KREDİ DEĞİL , ÖZGÜRLÜK !!!

    Ülkemizin demokratik seçime gittiği süreç içerisinde , Son zamanlarda özellikle esnafımız için her görüşten siyasi açıklama sürecinde , seçimlerden sonra verilecek maddi destek konusunda açıklamalar yapılmaktadır.
    ESNAFIN BİRİNCİ SORUNU BU DEĞİLDİR !!!
    SORUN , ESNAFIN CEZAEVLERİNDE YADA KISKACINDA OLMASIDIR ….
    Günümüz de esnafların en büyük sıkıntısı , APC karşılıksız çeklerden dolayı yaklaşık 3.000 kişinin şu an cezaevlerinde olmaları ve sayılarının hızla artması , 1 milyonun üzerinde halen görülmekte olan yerel mahkemelerdeki davalar ve yargıtay,da yüz binleri bulan temyiz dosyaları esnafın elini – kolunu bağlamakta ve gelecekle ilgili ticari ve ailevi belirsizlikler yaşatmaktadır…
    Ülkemizin kesin gerçeği olan bu rakamlar , Uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu gibi , Anayasamıza , İç hukuk kanunlarımıza , Modern hukuk kurallarına ve İnsanlık onuruna yakışmamaktadır.
    Biz alın teri ile çalışan , üreten , istihdam sağlayan , vergi veren , ülkemizin kalkınması için varını yoğunu ortaya koyan esnaflar olarak 3-5 çekimizi global ekonomik sıkıntılardan dolayı ödeyemedik ve bir ödül gibide mahkeme mahkeme sürünüyoruz.
    Aileleriyle birlikte yaklaşık sayıları 1,5 milyon üzerine olan APC Karşılıksız çek mağdurları cezaevlerinde – mahkemelerde hatırlanmak istiyor , dertlerine çözüm bekliyor..
    ÖZGÜRLÜK OLMADAN , VERGİ – SSK – APC – BANKA ve ŞAHIŞ BORÇLARI ÖDEMEZ..YAPILANDIRMALAR SONUÇ VERMEZ …ÇOCUKLARIN GÖZ YAŞI – ESNAFIN SIKINTISI BİTMEZ ….

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli Arkadaşlar ,

    CİN ŞİŞEDEN ÇIKMIŞTIR ARTIK !!!!!!

    APC KARŞILIKSIZ ÇEK MAĞDURLARI , Gündeme gelen yeni anayasada , Sayın Nihat ERGÜN bakanımızın yaptığı açıklamada olduğu gibi ANAYASA,mızda var olan ekonomik suçlardaki yaptırımların AİHS uygun bir şekilde düzenlenmesi konusunda yada ekonomik suçlarda devletin parlementoda çoğunluk sağlanması koşulu ile AF gündeme getirebilir durumda olduğunu beyan etmesi bizler için hem sevindirici hemde düşündürücüdür…
    Sayın bakan , Bu konuyu gündeme taşımış ve son sözü bizlere bırakmıştır.
    Bu açıklamaların ardından bizler bir yol haritası belirlemeliyiz , yasal eylemler , ziyaretler gündeme getirmeli ve gerek bilgi gerekse belgelerimizle yeni ANAYASA , da yerimizi almalıyız.ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ TAMAMEN KAZANMALIYIZ…
    Bu süreç daha önceleride belirttiğimiz gibi öncelikle kısa vadede YARGI birimlerine yapılacak , içi dolu görüşmelerle başlayacaktır.
    Orta vadeli programda ise ; başta sayın hükümet ve sayın muhalet partileri ile yapılacak görüşmelerin , basınlada desteklenmesi gerekmektedir…
    UZUN VADELİ PROGRAM YOKTUR , BUNA DAYANACAK GÜÇTE YOKTUR …BUNA GEREKTE YOKTUR…
    ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN ORTAK AKIL VE EYLEM BİRLİĞİNE İHTİYAÇ VARDIR ….
    Bu çalışmalar başlamıştır . Geçmişi bir kenara bırakıp , yeni süreçte mutlaka bizlerde direnmeli ve mücadele etmeliyiz..Elbette fikirlere ihtiyaç olacak – elbette yapıcı eleştirilere ihtiyaç olacak ancak az sayıda yapılan bu mücadelede ön saflarda bulunması gereken arkadaşlarada ihtiyaç vardır.

    KATILIM BEKLİYORUZ ….. DESTEK BEKLİYORUZ — İRTİBAT İÇİNDE OLALIM , HEP BİRLİKTE ALALIM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ….

    behramkale_2005@msn.com

  1. Adsız dedi ki...:

    Değerli arkadaşlarım ,
    İstanbulda muhtelif zamanlarda yaptığımız gibi olağan toplantılardan birini saygı ve toplantı usullerine göre ve çok başarılı bir şekilde gerçekleştırmiş bulunmaktayız ..Sayın Orhan (İzmir ) — Sayın , Serap – Ömer – Tahsin – İsmail – Volkan – Murat – Basketçi – Suat – Aras – Ziya – Erdal

    Arkadaşlarımızla yaptığımız bu toplantının ilk gündem maddesinde toplantıya öneri gönderen , SN.BARIŞÇI ,SN.SÜRGÜN,SN.SERKAN,SN.İHTİYARBEN_İHTİYAR,SN.SAYGIYA DAVET rumuzlu arkadaşlarımızın önerileri gündeme getirilmiş ve kabul edilmiştir.
    Ayrıca İstanbul ve Anadoludan arayan yaklaşık 60 kadar arkadaşın destek ve öneri telefonları alınmış , istekler bir bütün halinde kabul edilmiştir.
    Bu toplantı kararının en önemli konularından biri ; Site ayırımı yapılmaksızın her bireyin yazdıklarına dikkkat etmeleri gerekliliği ve mücadeleye zarar verecek yazı ve yorumlardan kaçınılması .
    Buna göre ; Mücadeleye zarar verecek SİYASİ – DİNİ – ETNİK – BÖLÜCÜ yazılara cevap verilmeyerek tepki konulacaktır.
    Sayın BARIŞCI ve bir çok arkadaşımız tarafından gündeme gelen mücadele bütçesinden sayın ARAS sorumlu olarak seçilmiş bu konuda sayın ARAS gerekli çalışmaları başlatacaktır.Denetleme görevi İstanbul toplantısına katılan üyeler tarafından sağlanacak , Kayıt tutulacak şeffaf olacaktır.

    Özellikle ANKARA çalışmalarının bir bütünlük halinde ANKARA ,daki Sayın , YURDANUR – SERPİL – TÜLİN – AYHAN ve diğer belirlenen arkadaşlarla koordine edilerek icra edilmesi sağlanacaktır…
    Öncelikle YARGITAY daha sonra HÜKÜMET – MUHALEFET – STK larla başlayacak ve YENİ ANAYASA – YENİ BİR KISIM TCK değişikliklerinde yer alabilmek adına , önceliği ziyaretlere veren , randevu alabilen , bilgi ve belgelerle gerçekleri anlatabilen ve bunu BASIN ile yoğuran bir anlayışın hukuksal anlamda ve yasal zeminde olmasını sağlayacak örgütlü bir mücadele anlayışı belirlenmiştir.
    15 CD henüz dosyaları teslim almamıştır ancak önümüzdeki günlerde teslim alma süreci tamamlanacaktır.İlk çalışma hükümet kurulma çalışmalarına kadar YARGITAY ve YARGI BİRİMLERİNİ ZİYARETLER ile olacaktır.
    Hükümet kurulur kurulmaz , Yapılacak BÜYÜK İSTANBUL TOPLANTISI İLE , BİRİM KOMİTELERİ KURULACAK ve GÖREV BÜLÜMLERİ YAPILACAK , İST – ANADOLU AYIRIMI OLMADAN GÖREVLER VERİLECEKTİR …
    Gelen , Gelemeyen , arayan , arayamayan — desteklerini bildiren başta HASAN BARIŞÇI olmak üzere herkese sonsuz şükranlarımı sunarım.
    Gün darılma – ayrılma – bölünme değil , BİRLİK – BERABERLİK GÜNÜDÜR…..
    Gün küskünlerin , bayrağı devraldığımız öncülerin , mücadeleye omuz verme günü , destek verme günüdür….
    Gün cezaevlerinde hasret çekenleri anlama , mahkeme kapılarında adalet arayanları anlama günüdür…
    GÜN ÖZGÜRLÜK VE EKMEK MÜCADELESİ VEREN , ADALETE İNANAN APC ÇEK MAĞDURLARININ AYRILMA – AYRIŞMA DEĞİL — BİRLİK VE MÜCADELE GÜNÜDÜR…

    Saygılarımızla EKM2510 — BASKETÇİ

  1. Adsız dedi ki...:

    25/06/2011 – 20:13:52 Batum: Genel af zemini arıyorlar

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, mahkemenin Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’ı serbest bırakmaması ve YSK’nın Hatip Dicle kararının altında, bir süredir Abdullah Öcalan’la görüşmeler yürüten AKP’nin, ABD desteğiyle “genel affa zemin hazırlama” planının yattığını söyledi. CHP’nin “asla” bu oyunun parçası olmayacağına dikkat çeken Batum, “Bu oyunun parçası olmamak için gerekli bütün mücadele yöntemlerini kullanacağız” dedi.

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yg/habergoster.php?haber=52390

    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    2010 kasım ayında başladığımız birlik – beraberlik hareketi kendisini göstermeye başladı.Çeşitli illerden yaklaşık 200 kadar arkadaş artık birbirleriyle haberleşiyor – hal – hatır soruyor gerekirsede bir araya gelebiliyor.Sitelerde yazan , bunlardan haberi olmayan ve samimi fikirde olan arkadaşların artık bu birlikteliğe katılması gerekir.
    Sitelerde birlik çağrısı yapılması güzel ama bir sonuç alınamıyor.Bunun nedeni samimi olmamaktan yada endişeden kaynaklanıyor.
    Sanılanın aksine 200 faal – 300 de yarı faal arkadaş var ve gün geçtikçe bu birlik dahada pekişmektedir.Hareket gelişimini sürdürmekte , her gün dahada güçlenmektedir.
    Birbirinizi arayın , hal-hatır sorun , bölgesel olarak yakın olanlar yüz yüze görüşsünler .İnternet ve tel ile haberleşin , Bu mücadeleyi dahada güçlendirecek ve kimse mücadele etmiyor düşüncesinden çıkmamızı sağlayacaktır.
    Özellikle hanımların daha hızlı örgütlendiği görülmekte ve daha aktif oldukları gözlenmektedir.Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere kadın hareketleri daha örgütlü ve bilinçli hareket etmektedir.
    Sitelerdeki yazılara ve yazanlara bakıp neden birlik olamıyoruz sorularına verilecek cevap şudur ;
    Aylardır birbirlerine yazı yazan , haydi birlik içinde olalım diyenler daha kendi içlerinde bile haberleşemiyorlar , birbirlerinin telefonlarını bilmiyorlar.Yaklaşık 200 kişilik faal mücadele edenlere katılım sağlamak isteyenler illaki sınıfa girebilirler , onun dışında yaz – dur anlamı yok….
    Bıkmadınızmı hep aynı kişiler birbirinize birlik olalım demekten , birlik olmak isteyen illaki mücadele içinde olan aktif yada yarı aktif 500 kişilik grubun içine girebilir.Aynı ilden olanlar birbirleriyle bir minibüs mesafesinde bir araya gelebilirler.
    Örnek İZMİR de 15 arkadaş var ama kimse birbirini tanımıyor.Bu bir felakettir.En kısa zamanda illere yapılacak ziyaretlerle bu sorunu çözmeliyiz…
    Artık şu hastalığı bırakın ;
    Hep ; yapın – yapılmalı – şöyle olursa iyi olur – böyle olmaz – bu yanlış – vsvs gibi yazışmalar yapılıyor ..Yazmayın , birileri ile konuşun – münazara yapın – karşılıklı gelin toplanın konuşun – hal, hatır sorun ..
    ARTIK SÖYLEMLER DEĞİŞTİ ; GÜN !!!!!
    NE YAPTIM – NE YAPMALIYIM DEME VE KENDİMİZİ SORGULAMA ZAMANIDIR.
    HAYDİ HEMEN BİR ARKADAŞINIZA ULAŞIN , MERHABA DEYİN ,

    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    https://rahmiofluoglu.wordpress.com/tag/rahmi-of/

    KARŞILIKSIZ ÇEK KİTABI ÇIKIYOR
    26 Temmuz 2009 Pazar — rahmiofluoglu

    KİTAP 20 AĞUSTOSA KADAR BASKIYA HAZIR HALE GETİRİLECEK, EYLÜL BAŞINDA İSE PİYASAYA ÇIKACAKTIR. KİTAP, BİR AVUKAT TARAFINDAN DERLENİYOR, ÜZERİ FİYATI 5(BEŞ) TL OLACAK, ÇEK MAĞDURLARI KİTABI 2.5(İKİBUCUK) TL YE SATIN ALABİLECEK.

    KİTABIN İÇERİĞİ:

    KARŞILIKSIZ ÇEK KONUSUNDA ÇIKAN MAKALELER,

    KARŞILIKSIZ ÇEK KONUSUNDA ÖNEMLİ KİŞİLERİN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR; PROF. DR.ADEM SÜZÜER, YARGITAY BAŞKANI HASAN

    GERÇEKER, AHMET İYİMAYA GİBİ ..

    MAHKEME KARARLARI (BERAAT)

    MAĞDUR ÖYKÜLERİ

    3167 SAYILI KANUN METNİ

    ÇEK KANUNU TASARISI METNİ

    SİZDEN NE BAKLİYORUZ?

    YAYINLANMASINI İSTEDİĞİNİZ MAKALE, HABER, BİLGİ VE BELGE, ÇEK MAĞDURLARINA İLİŞKİN ÖYKÜLERİ 20 AĞUSTOSA KADAR BİZE ULAŞTIRMANIZI İSTİYORUZ.

    KİTABIN BASILIP BASILMAMASI KONUSUNDA BİR BEKLENTİ YOK ÇÜNKÜ SİZLERİN KİTABIN FİNANSMANINA KATILMANIZ BEKLENMİYOR.

    ASLİYE CEZA HAKİM VE SAVCILARININ KİTABA İLGİ GÖSTERECEĞİNİ VE MUTLAKA OKUYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ, ÇÜNKÜ DOĞRUDAN ONLARI İLGİLENDİREN BİR KONU.

  1. Adsız dedi ki...:

    CNN yayınına çıkan sayın Av Osman OY beyfendiye ziyaret yapabilmek için ofisini aradık.Toplantıda olduğu söylendi.Telefonumuzu verdik.Umarım bize dönerler ve kendisiyle şu taslak hakkında sohbet ederiz.
    Ben şimdi Sn Osman OY ,cu oldum :) )
    ————————————————————————–
    Sayın arkadaşlar randevu talebi kabul edilmiştir.Telefonda görüştüğüm değerli zaata ve sayın Av. Osman beye teşekkür ederiz.Bir heyetle ziyaretimiz gerçekleştirilecektir.ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:


    KOSİAD Ankara Şubesi açıldı

    KOSİAD Ankara şubesi başkanlığına Yurdanur Hanım, Şube Başkan vekilliği ve Sekreterliğe Orhan44 ,Şube Saymanlığına Tülin hanım, Denetim Kuruluna Yüksel AYLAK atandılar.

    07 Eylül 2011 bugün Ankara da yapılan Ankara Şubesi Yürütme Kurulu toplantısına Yurdanur Hanım, orhan44, Ekm2510, Samsunlu (MT), Muhterem Hanım, Murat, Yüksel Aylak, Tülin Hanım, Ayşe Hanım, Haşim, Niğdeli Mustafa, Mühendis07 ve Katip katıldılar.

    Yürütme kurulu toplantısında aşağıdaki kararlar alındı.

    Ankara’nın Türkiye’nin Başkenti olması, Hükümetin, Yüksek Yargı Organlarının Ankara da bulunması nedeniyle Ankara’ya ayrı bir önem verilecektir. Bu doğrultuda Kızılay da Yargıtay’ın tam karşısındaki KOSİAD Ankara şubesi sürekli olarak açık tutulacak. Türkiye deki bütün mağdurlara buradan hizmet verilecektir. Özellikle mağdurların Yargıtay’daki dosyaları yakından takip edilecek Yüksek Yargı Organlarıyla ve Hükümetle yakın temaslar kurulacaktır.

    Ankara Şubesi önümüzdeki günlerde bir deklarasyon yayınlayacak ve amaçları doğrultusunda bütün Türkiye’den destek isteyecektir.

    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/kosiad-ankara-subesi-acildi/

    http://www.kosiadbiz.com/

    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    KOSİAD-ANKARA RESMİ İLK İCRAAT
    KOSİAD AİHM’ DE

    07.09.2011 Tarihinde kurulması kararlaştırılan KOSİAD-ANKARA
    08.09.2011 Tarihinde KIZILAY,da şubesini açmıştır ve resmi olarak ilk icraatını hayata geçirme kararı almıştır.
    KOSİAD-ANKARA yaklaşık 20-25 kişilik AİHM müracaatını ,Sayın Av Rahmi OFLUOĞLU nezaretinde ücretsiz olarak Strasbourg,a götürme kararı almıştır.
    Sn Av Rahmi OFLUOĞLU EYLÜL ayı içerinde KOSİAD – ANKARA adına hazırlanan ve ücretsiz olarak düzenlenecek olan bu dosyaları bizzat AİHM sine kendi götürecek ve bire bir temaslarda bulunacaktır. AİHM TÜRKİYE HAKİMİ ve diğer yetkili ve temsilcilerle de görüşecek olan sayın OFLUOĞLU , izlenimleri ve detaylı bilgileri bizlere canlı ve görüntülerle ulaştıracaktır.
    Basın da bu konuda duyarsız kalmayacaktır.
    Siyasi kanatta , yargı birimlerinde ve özellikle basın tarafında yankılar uyandıracak bu girişim K.çeklerde , aihs 6. Madde ve ek 4 nolu protokol çerçevesinde yapılacaktır.
    T.C yasalarına uygun , legal ve dernekler yasasına uygun olarak kurulan şubemizin farkı işte budur.

    YAŞASIN ÇEK YASASI MAĞDURLARININ ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ
    KOSİAD K.ÇEKLERDE “ APC “ HAPİS CEZALARININ KALDIRILMASINI SAVUNAN İLK VE TEK YASAL , T.C KANUN VE NİZAMLARINA UYGUN SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR.

    KOSİAD –ANKARA ŞB. BAŞKANI
    Yurdanur GÖDEK

    Cevapla

  1. Adsız dedi ki...:

    TBMM’İNDE ÇEK CEZALARININ KALKMASI İÇİN ÇALIŞMA

    Etkin bir milletvekili çek cezalarının kalkması için yoğun bir çalışma içerisinde. Bize ulaşan milletvekili MHP ile anlaştıklarını, AKP de girişimlerinin sürdüğünü belirterek bizden yapılacak yasa değişikliği önerisine katkı vermemiz istendi ve hazırlanan yasa değişikliği teklifi bize iletildi. KOSİAD Hukuk Komisyonu yasa değişikliği üzerindeki çalışmalarını sürdürmektedir. Burada önemli olan AKP’den sağlanacak destektir. Bu desteğin sağlanması için de çalışmalar yapılmaktadır. AKP yetkililerinin mail veya mesajlarla taciz edilmesi bu çalışmaya zarar verecektir. Son günlerde çek mağdurlarının geliştirdiği Twitter, sitelerde yorum yazma yöntemlerini olumlu buluyoruz. Mail, faks ve mesajları artık zararlı hale gelmiş ve bu dava açısından modası geçmiştir. AKP ile birebir ilişki
    ise son derece önemlidir. Biz KOSİAD olarak bu yönde çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.

    IŞIK GÖRÜNDÜ MÜ?

    ALINTIDIR

    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/

  1. Adsız dedi ki...:

    BUGÜN AKP İST İL BAŞKANLIĞINA YAPILAN ZİYARETTEN SONRA 19 EYLÜL YAPILACAK ZİYARET

    Sayın Av. Şefik KARAKIŞ , eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tetkik hakimlmize hazırlanan dosya içeriği.
    1 – Karşılıksız çeke hapis cezası anayasaya aykırıdır.Prof.Dr. Hayri DOMANİÇ 22.02.2006
    http://www.legal.com.tr/dokuman_detayi.asp?dokuman_id=20

    2 – Anayasa mahkemesi 2001 / 408 Sayın Anayasa Mah. Bşk o zamanlarda üye Sn Haşim KILIÇ , karşı oy gerekçesi
    3 – Anayasa mah. ŞİŞLİ 6 ÇEK KARARI REDDİ ve karşı oy gerekçeleri
    4 – Markalar kanunu – 7.CD içtihad
    5 – Markalar kanunu ve çek yasasının örtüşmesi ( 31.12.2008 )
    6 – Sn Prof.Dr. İST. ÜNİ HUKUK FAK DEKANI Adem SÖZÜER hocamızın (Çekten hapis yok yazısı — şubat 2009 ) Çek kanunu atlandı yazısı
    7 – Sn Adalet kom bşk.Ahmet İYİMAYA,nın 3167 ve 5941 için Roma hukuku benzetmeleri , 31.12.2008 tarihinden sonra k.çeklerde hapis cezasının uygulanamayacağı görüşü
    8 – SAKARYA 1. AĞIR CEZA MAH. BERAAT KARARI
    9 – ŞİŞLİ 6 BERAAT KARARI
    10- EK İÇERİKLER

    Bilgilerinize

  1. Adsız dedi ki...:

    2011′in ilk sekiz ayında kapanan şirketlerde şok artış
    TOBB, yılın 8 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre açılan ve kapatılan şirket sayısını açıkladı.
    16 Eylül 2011 / 15:48
    Altın Fiyatları
    Döviz Fiyatları

    Yılın 8 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 9,25, kapanan şirket sayısı ise yüzde 18,09 arttı
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ”2011 Ağustos Ayına Ait Kurulan ve Kapanan Şirket” istatistikleri açıklandı.

    Buna göre, bu yıl Ocak-Ağustos döneminde ,geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 9,25 ve gerçek kişi ticari işletmesi sayısı yüzde 20,50 oranında artarken, kooperatif sayısı yüzde 33,59 azaldı.

    Aynı dönem içinde kapanan şirket sayısı yüzde 18,09 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 51,93 artarken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 5,52 azalış gösterdi.
    Yılın 8 ayında toplam 38 bin 280 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 35 bin 448 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 33,66′sını, 2 bin 27 anonim şirket ise yüzde 66,32′sini oluşturdu. Ağustos ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Temmuz ayına göre yüzde 12,56 oranında azaldı.

    Ocak-Ağustos döneminde kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı 2 bin 303 oldu. Bu şirketlerin 417′si İran, 244′ü Almanya, 132′si Azerbaycan ve 91′i Irak ortaklı şirketlerden oluştu.

    Kurulan 2 bin 303 yabancı ortak sermayeli şirketin 253′ü anonim, 2 bin 50′si ise limited şirket oldu. Bu şirketlerin 791′i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 238′i ise inşaat sektöründe kuruldu. Söz konusu şirketlerin toplam sermayelerinin yüzde 77,56′sı yabancı sermayeli ortak payı şeklinde gerçekleşirken, yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının ortak olduğu 204 adet yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu.

    AĞUSTOS AYI RAKAMLARI
    Ağustos ayında kurulan şirket sayısında, bir önceki aya göre yüzde 4,49, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 10,11 ve kooperatif sayısında yüzde 27,50′lik azalış oldu.

    Kapanan şirket sayısı da bir önceki aya göre yüzde 8,17, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı geçen aydaki re’sen iptal sayısı fazlalığına bağlı olarak yüzde 74,22 ve kapanan kooperatif sayısı da yüzde 9,71′lik düşüş gösterdi.

    Bu yılın Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 11,57 ve kurulan kooperatif sayısında yüzde 46,79′luk bir azalış gerçekleşirken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 12,83′lük artış kaydedildi.

    Aynı dönemler karşılaştırıldığında kapanan şirket sayısı yüzde 27,52, kapanan kooperatif sayısı yüzde 10,06 artarken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 17,69 azaldı.

    Ağustos ayında kurulan toplam 3 bin 825 şirket ve kooperatifin yüzde 92,68′i limited şirket, yüzde 5,70′i anonim şirket, yüzde 1,52′si ise kooperatif oldu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 38,50′si İstanbul, yüzde 11,50′si Ankara, yüzde 6,38′i ise İzmir’de kuruldu.

    Ağustosta Bayburt’ta şirket kuruluşu gerçekleşmedi. Yılın ilk sekiz ayında ise Bayburt’ta 12 şirket kuruldu, 6 şirket kapandı.

    Aynı ayda kurulan 318 yabancı ortak sermayeli şirketin 56′sı İran, 29′u Alman, 28′i de yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının ortaklığı olarak kuruldu.

    KURULAN VE KAPANAN ŞİRKETLERİN SEKTÖREL DAĞILIMI
    Ağustos ayında kurulan toplam şirket ve kooperatiflerin 994′ü toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 664′ü inşaat, 608′i ise imalat sektöründe yer aldı. Gerçek kişi ticari işletmelerinin ise bin 511′i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 921′i inşaat ve 465′i de imalat sektöründe bulundu.

    Aynı ayda kapanan şirket ve kooperatiflerin 357′si toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 233′ü inşaat, 168′i de imalat sektöründeyken, kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 847′si toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 318′i inşaat, 180′i de imalat sektöründe yer aldı. ASLI 66

  1. Adsız dedi ki...:

    ARKADAŞLAR HEPİNİZE İYİ GECELER BİZLER ANKARA YÖNETİMİ OLARAK GEREK BASINLA GEREKSE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR GÖRÜŞMELER SONUÇLANDIKTAN SONRA MAĞDUR TÜM KARDEŞLERİMİZİN BİLGİLENDİRİLECEKTİR.
    SAYGILARIMLA ORHAN 44

  1. Adsız dedi ki...:

    BANA BİRİ ANLATSIN BİNLERDEN BAHSEDİYORUZ
    MÜCADELE EDEN KAÇ KİŞİYİZ
    SADECE ÜÇ BEŞ KİŞİMİ MAĞDUR
    SADECE ÜÇ BEŞ HAPİSTE
    YOKSA SADECE ÜÇ BEŞ KİŞİNİNMİ ÇOCULARI BABA ANA YOLU BEKLEYEN
    BEN BU EYLEMSİZLİĞİ
    BEN BU SESSİZLİĞİ
    ANLIYAMIYORUM
    samsunlu ( MT )

  1. Adsız dedi ki...:

    Değerli arkadaşlarım,
    Ankara’dan döndüm ve sizlere izlenimlerimi kısada olsa anlatmak istiyorum.
    Yaklaşık 20 gün önce CHP vekili sayın Sinan Aydın AYGÜN vekilimiz bizlerin sesine kulak vererek bir tasarı hazırlamışlardı.Bunuda daha önce Sayın Ali Rıza ÖZTÜRK vekilimizin meclise verdiği tasarıda olduğu gibi Sn OFLUOĞLUNA gönderdiler ve gizli kalmasını istediler.
    Aynı gün ben çok değerli mücadele arkadaşlarımdan yaklaşık 30 kişiye bunu kendilerine açıklanmamak kaydıyla ilettim.Gururla diyorum ki onlarda ne kadar hassas bir konu olduğunu bildikleri için bunu açıklamadılar.
    Bu süre zarfında kendilerine tşk edeceğim , sayın Aygünün yardımcı ve danışmanları ile sayın hanımefendiler ile temaslarımızı sürdürdük ve sizlerinde bildiği basın toplantısını yaptık.
    Arkadaşlar ; Elbette biliyorum sadece CHP ve MHP nin katkısının yeterli olmayacağını ama en azından gündeme gelmesi ve çok yakın tarihlerde mecliste bu tasarının konuşulması – görüşülmesi bizlere ufacıkta olsa bir yol açacaktı belki.
    BU UMUTTU , BU BİR BAŞLANGIÇTI BELKİ
    YADA HİÇ BİR ŞEY YAPMAMAKTAN İYİ İDİ.
    20 gün evvel bu konudan bahsettiğim arkadaşlarım belkide evet bana – bize demişti diyeceklerdir.Ama ben şu yada bu isim demeyeceğim.
    Bunları şunun için açıklıyorum
    Büyük bir iş yaptığımız anlamında değil , sadece eleştirilere cevap vermek açısından yazıyorum ve saygı ile karşılıyorum.
    NE YAPIYORSAK BİRLİKTE YAPTIK VE BUNDAN BÖYLEDE BİRLİKTE YAPACAĞIZ.
    BU MÜCADELE ZATEN TEK BAŞINA GİTMEZ.BURADAN BU MÜCADELEYE KATKISI OLANLARI TEKRAR TAKDİR EDİYORUM.
    YORGUN GELDİĞİM BU ÇALIŞMALARDAN SONRA BAKTIĞIM YORUMLARA ÇOK ÜZÜLDÜĞÜMÜ BEYAN ETMEK İSTİYORUM.
    BİR SİTEDE BASIN TOPLANTISI OLDUĞUNU DUYUP GİTTİĞİMİ SÖYLEYENLER VAR , DİYELİMKİ ÖYLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NE MUTLU BANA , DEMEKKİ 10 SAATTE YOLA ÇIKABİLİYORUM VE BASIN TOPLANTISINA BİR GURUPLA KATILABİLİYORUM.BU MAHARET İSTER.
    Ayrıca kimsenin arkasına geçip poz vermedik bunu diyenlerin herhalde gözleri bozuk.Ayrıca bu tasarının bundan sonraki süreçlerindede sayın AYGÜN yardımcı olmamızı beyan ettiler ve kendisi bütün dosyalarımızı aldı ve ek bilgi istedi.
    NE VAR BUNDA , GURUR DUYMALISINIZ
    Yarınlarda bu tasarı mecliste görüşüleceği zaman gözleriniz dolmayacakmı ??
    KAÇ GÜNDÜR YOLLARDAYIM VE ÇOK ÜZÜLDÜM
    YÜZLERCE ARKADAŞTAN ALDIĞIM TELEFONLAR BİZLERİ AYAKTA TUTTU.
    TASARI yeterli değil , düzenlenmesi gerekli
    Sayın OKTAY VURAL çok olumlu , yaklaşımı süperr
    İktidar şu an anayasa odaklı
    ŞU DOĞRU YADA ŞU YANLIŞ DİYE YADA ŞU ÖNCELİKLİ DİYE BİR ŞEY YOK….
    HER CEPHEDE HERKES MÜCADELE ETMELİ
    KENDİM İÇİN ASLA DEMEM AMA BU MÜCADELEDE EMEK VEREN HERKESE SAHİP ÇIKIN.
    ŞU AN MÜCADELE EDENLER ASLA BİR
    ULUDAĞ – BY NCDT -TİPONNE – MURAT YALÇIN – UĞUR26- MYWAY – GÜL HNM – ARES – ÇEKDAŞ VE EŞİ – YEŞİM,AYŞE HNM – ELİF 55 – SEVİM VE SEVGİ HNM – HÜSEYİN BABA – ERCAN BEY – HAYDAR – EMİR 44 VE 48 – SN HATİCE HNM – BİR YUDUM HUZUR-BODRUMLU -BARIŞÇI MERSİN -ZONGULDAKLI – EKREM LEVENT – CAN MERT – EMEKLİ ÖĞRETMEN – VE İSMİNİ SAYAMADIĞIM KİŞİLERİ UNUTMASINLAR VE BİRBİRLERİNE SAHİP ÇIKSINLAR.
    BUGÜN İSİMLERİ GEÇENLER ASLA YUKARIDA İSİMLERİ GEÇEN GERÇEK DOSTLARIMIZ GİBİ KÜSMESİNLER.
    YAZMAK – ÇİZMEK KARALAMAK KOLAYDIR.BÖYLE OLDUĞU SÜRECE HERKES TOPLU DEĞİL BİREYSEL HAREKET EDECEKTİR VE BU GARABET YASALAR ÇOK CAN YAKACAKTIR.
    ŞU AN AKTİF MÜCADELE BULUNAN BİZDEN BÜYÜKLERİMİZ , HATIRI SAYILIR KİŞİLER VARDIR.HİÇ DEĞİLSE ONLARIN SESİNE KULAK VERELİM.
    BİR RÜZGAR , BİR SEL HEPİMİZ SAVRULUP GİTTİK
    AMA UNUTMAYIN , BU SORUNDAN YİNE ÇIKACAK YOLU BİZLER BULACAĞIZ.
    KİN – İNTİKAM – SEN – BEN İÇERİSİNDE KİM OLURSA OLSUN DUR DİYİN.YAPILACAK DOĞRULAR NEYSE ORTAK AKILLA BUNU BULALIM.BENİM BİR KATKIM OLACAKSA DA HAY HAY.
    HEPİNİZE SAYGI VE HÜRMETLER(Bir yorgun mücadeleden sonraki duygular–EKİM 01)
    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:

    İYİ BAYRAMLAR,

    BAYRAMDA NE YAPMALI ?

    HERKESİN AKRABA, DOST, ARKADAŞ, SEVDİKLERİ, SEVENLERİ VARDIR ELBET.
    HERKES SEVENLERİNE ÇEK YASASI İLE İLGİLİ GELİNEN DURUMU, BU ÇAĞDIŞI İNSANLIK SUÇU YASANIN, YALNIŞIN YAKIN BİR ZAMANDA DÜZLETİLECEĞİNİ, HİÇ OLMAZSA BİLE YENİ YASADA YER ALACAĞINI ANLATSIN.

    SONRA DA, BU YASANIN DAHA ÇABUK ÇIKMASI İÇİN SEVENLERİNİN YARDIMINA İHTİYACI OLDUĞUNU ANLATIN BİR TÜRLÜ. HER BİR KİŞİ 10 OLSUN, 20 KİŞİ OLSUN.

    DOSTLARIN YARDIMI NE OLABİLİR ?

    1.
    BAYRAMDA MİLLETVEKİLLERİ SEÇMENLERİYLE, PARTİLİLERİYLE BAYRAMLAŞMAK İÇİN ( Kİ BAYRAMLARIN 2. GÜNLERİDİR PARTİ BİNALARINDAKİ BAYRAMLAŞMALAR ) KENDİ BÖLGELERİNDE OLACAKTIR. SİZLER VE BULDUĞUNUZ BU DOSTLARINIZ, MİLLETVEKİLLERİNE 1 DAKİKALIK BİR SÜRE DE OLSA, İFLASLARI, ÇEK YASASINI, AİLELERİN MAĞDURİYETİNİ ANLATSINLAR.

    2.
    BAYRAMDA BU DOSTLARIN, MİLLETVEKİLLERİNE TELEFON ETMELERİNİ SAĞLAYINIZ, HEM VEKİLLERİN BAYRAMLARINI KUTLASINLAR HEM DE, AİLELERİN DAĞILDIĞINDAN, YUVALARIN YIKILDIĞINDAN BAHSETSİNLER.

    3.
    YİNE BU DOSTLARI, BAYRAMIN HEMEN ERTESİ, MEKTUP, FAX, EMAIL İÇİN ÖRGÜTLEMEYE ÇALIŞSIN. GEREKLİ YAZILARI, ADRESLERİ ONLARA SAĞLAYINIZ.

    VURGU, KONUYA GİRİŞ ÇOK ÖNEMLİDİR.

    İLK SÖYLENEN ÇEK KANUNU, ÇEK YASASI OLMAMALIDIR.

    ASIL VURGU,

    KADER, KISMET, KRİZ, İŞSİZLİK, BANKA, FAKTORİNG, TEFECİ FAİZLERİ NETİCESİNDE İFLAS EDEN İNSANLARIN, AİLELERİNİN DAĞILDIĞI, YUVALARININ YIKILIDIĞI, EŞLERİN VE ÇOCUKLARIN YAŞADIĞI TRAVMALAR OLMALI.

    SONRASINDA, BABALARIN HAPSE ATILDIĞI, CEZAEVİNDEYKEN, HEM EVİNE EKMEK GÖTÜREMEDİĞİ, HEM DE BORÇ ÖDEYEMEYECEĞİ ŞEKLİNDE OLMALI.

    BU BENİM NACİZANE FİKRİM BU.

    CANIM TÜRKİYEMİN VE TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN KURBAN BAYRAMI

    MÜBAREK OLSUN.


    SAYGILARIMLA

  1. Adsız dedi ki...:

    ÇEKYASASI MAĞDURLARININ DİKKATİNE !!!

    Sayın vekilimiz Sinan AYGÜN ile 14.18 cıvarında yaptığım konuşma aynen şöyledir.
    Kendisinden izin alarak yayınlıyorum.

    -Soru
    Sayın AYGÜN , sizinle mecliste k.çekler ile ilgili basın toplantısında beraberdik , Sayın KIZILOT ,un dün Hürriyette çıkan haberi hakkında yorumunuz nedir ???

    -Cevap
    Haber doğrudur.Haberi yazdıranda benim.Bu tasarı bakanlar kurulunda görüşülüyor.Komisyonda son aşamasına gelecek , komisyon çalışmalarına bizzat ben de katılacağım.Sayın İYİMAYA ile konunun üzerindeyiz.İlk fırsatta acil yapılması gereken işler sınıfında ve yılbaşından evvel büyük ihtimalle meclise gelmesi bekleniyor.

    Soru-
    Sayın AYGÜN , Bu bilgileri yazmamda bir sakınca varmı ?

    Cevap-
    İstediğin kadar yazabilirsin.

    Kendisine tekrar hayırlı bayramlar diledim ve iyi çalışmalar diledim.
    ekm2510

  1. Adsız dedi ki...:
    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
  1. Adsız dedi ki...:

    Güzel ülkemin güzelliklere layık olan insanları.
    senet ve çek herikiside aynı amaçla kullanılan borç ödeme evrağıdır.ama çekin kutsallığı nedir bilinmezki ödenemediğinde özgürlüğünüze göz dikilir.kanun yapıcısı beyler bu ülkede işadamın,işverenin,tacirin vergi verenin ekmek verenin kaç yılda yetiştiğini ne zorluklara göğüs gerdiğini biliyorlarmı acaba..işinin bozulmasını kim ister. çeklerin ödenememesinin ülkedeki ekonomik krizlerle bağlantısı yokmudur?krizleri yaratan yöneticiler nasıl bir cezayla karşılaşıyor.işini aşını ve birçok değerlerini kaybeden insanları hapse atmak ortaçağdaki engizisyon zihniyetinden farkı nedir.
    2006 yılında beraber çalıştığımız firmaya kestiğim 30.000 TL lik çekten dolayı ceza aldım.öte yandan 150.000 TL çek alacağım olan firma ödeme yapamıyor.ve ben bu firma için şikayette bulunmuyorum. biliyorum ki şikayetçi olsam ve bu kişileri cezaevine attırsam paramı hiç alamıyacağım ve bu sadece sadist duygularımı açığa çıkaracak toplumsal barışa darbe vuracak..ve ben mevcut çek yasasına tepki olsun diye cezaevine girip bazı insanları mutlu edeceğim..bu tepkim ince bir mesajdır tabiki anlayanlara...ELİNSAF diyorum akla ve mantığa davet adına....

  1. Adsız dedi ki...:

    cek yasasi taslagi basbakanliga gitmistir 23.11.11

  1. Adsız dedi ki...:

    http://www.haberpencerem.com/haber-3246-cek-mahkmlari-safak-sayiyor-cek-magdurlari-icin-yeni-duzenleme.html burdan yorum yapalım lütfenn

  1. Adsız dedi ki...:

    Olaya biraz tepki gösterin.



    Acil.....Basında olayla ilgili kafa karıştıran Bakan’a mailler gönderin.

    mehmetzafer.caglayan@tbmm.gov.tr

  1. Adsız dedi ki...:

    http://www.aksam.com.tr/karsiliksiz-cek-calismalari-hizlandiriliyor--84922h.html

  1. Adsız dedi ki...:

    8 bin çek suçlusuna tahliye umudu

    Oya ARMUTÇU
    14.12.2011
    ADLİ para cezasını ödeyemediği için hapiste bulunan 8 bine yakın karşılıksız çek mahkumuna tahliye umudu olan Çek Kanunu’nda değişiklik için Hükümet çalışırken, çekten çekenler dernekleşti.

    Karşılıksız çek mağdurlarının kurduğu ilk ve tek dernek olan Küçük Orta Ölçekli Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (KOSİAD) ise karşılıksız çekten mahkumiyeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdı. AİHM’e bu şekilde başvuru sayısı 20’yi aştı. AİHM’e yapılan başvurularda, karşılıksız çekten hapis cezasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) aykırı olduğu savunuldu. Önce Hükümet’i, üç yıl geçmeden kanun değişikliği ile çek sorununa çözüm aramaya iten rakamlara gözatalım:

    Karşılıksız çek yargıyı kilitledi

    Karşılıksız çekten 8 bin kişi cezaevinde. Sayı da her geçen gün artıyor. Yargıtay aşamasındaki çek davası sayısı 217 bin 165 dosya bulurken, bu yılın ilk yedi ayında Merkez Bankası’na bildirilen karşılıksız çek sayısı tam 306 bin 740.

    Mevcut kanun nasıl

    Mevcut Çek Kanunu’na göre, karşılıksız çıkması halinde çeki düzenleyen hakkında açılan kamu davasında, her bir çekle ilgili olarak 1500 güne kadar adli para cezası uygulanıyor. Adli para cezasını ödemeyen veya ödeyemeyen kişi de bu cezasını hapis yatarak çekiyor. 10 bin liralık çeki karşılıksız çıkan kişi, bu kadar tutarda adli para cezası ödemezse 100 gün hapis yatıyor. Yürütülen çalışmada ise karşılıksız çek fiilinin tamamen yaptırımsız kalmaması için “çek düzenleme ve çek açma yasağı”nın etkin bir şekilde uygulanması hedefleniyor.
    Çek mağdurları adına KOSİAD Ankara Başkanı Yurdanur Gödek’le konuştum. Bakın o ne dedi:

    On bin kişi cezaevinde

    “İç hukukta umudumuzu yitirdik. Bu yüzden AİHM’e toplu müracaat ettik. AİHM’den başvurularımızın ulaştığına ilişkin belge geldi. Tüm ‘borca hapis’ mağdurlarını ve duyarlı kamuoyunu bu mücadelemizde bize destek olmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki Cuma günü yapılacak Bakanlar Kurulu’nda çek düzenlemesinin gündeme gelebileceğini öğrendik. Cezaevlerindeki karşılıksız çek mağdurları bayram havasında. Bize telefon, mektup, faks yağıyor. Bu düzenleme yılbaşı öncesi çıkacak diye bir beklenti ar. Ama daha da uzarsa büyük bir hayal kırıklığı yaratır. İnsanlar intiharın eşiğine geldi.”

    CUMA GÖRÜŞÜLECEK

    Derneğin avukatlığını üstlenen avukat Rahmi Ofluoğlu da CHP milletvekili Sinan Aygün’ü kaynak göstererek, çekle ilgili yeni düzenlemenin önümüzdeki Cuma günü Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceği müjdesini sitesinden verdi. Ofluoğlu, düzenlemenin 22 Aralık’ta TBMM’de olacağını ve aynı hafta Meclis’ten geçeceği de bildirdi.
    Haberiniz olsun.

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=19458358

    http://arama.hurriyet.com.tr/arama.aspx?t=%22ankara%22

  1. magdur dedi ki...:

    şöyle bakıyorum hep cek magdurları var birde taahütle magdurolanlar neden ilgilenilmiyor onlar insan degilmi buna niye calışma yok

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ HABER KANALALRINDA SON DAKİKA

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Adsız dedi ki...:

    SON DAKİKA!!!!!!!!!!!!

    ÇEK YASASI MECLİSTE KABUL EDİLDİ, HABER KANALLARINDA SON DAKİKA

    GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

  1. Timothy Kober dedi ki...:

    biz pluto güven şirketiyiz,% 3 faiz oranında kredi sunuyoruz. kredi arıyorsanız, daha fazla bilgi için bize ulaşın.
    e-posta: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +1 (847) 453 9904

«En Eski ‹Eski   201 – 285 / 285   Yeni› En yeni»

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Karşılıksız çek mağdurları © 2010 | ByNcdt