“EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA OLSUN”



TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, esnafın çektiği sıkıntıları anlatarak acilen Torba yasanın imzalanmasını istedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada Torba yasanın esnafın içerisinde bulunduğu birçok sorunu kökünden çözeceğini belirterek, “2 milyonun üzerinde bulunan esnaf ve sanatkârımızın yüzde 60’ından fazlası borç sorunu ile boğuşuyor. Bu sorunda torba yasanın biran önce onaylanması ile çözülecek. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan İran gezisinde Torba yasanın esnafımız için ne kadar önem taşıdığını anlatarak biran önce onaylanması yönünde talepte bulundum” dedi.
“İNCELEME UZUN SÜRMESİN”
Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasını getiren torba yasa tasarısının meclisten geçmesi için destek veren Ana muhalefet ve muhalefet partilerine teşekkür eden ve torba yasa olduğu için incelemenin uzun sürmesinden endişelendiğini anlatan Palandöken, “Torba yasa içerisinde 234 madde var. Bundan dolayı fazla uzamaması için Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den yasanın biran önce çıkmasını istedik. Çünkü torba yasanın biran önce çıkması ile hem esnafımız nefes alacak, hem de devlet alacaklarını tahsil etmiş olacak. Bununla birlikte piyasalarda büyük bir hareketlenme başlayacaktır” diye konuştu.
“EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA OLSUN”
Bankaların sicil affının yeniden gündeme gelmesini ve seçim öncesi meclisten çıkarılmasını isteyen Palandöken, “Çek mağdurlarının beklediği yasal düzenleme meclis tatile girmeden biran evvel çıkarılmalı. Birçok aileyi sevindirecek bu beklentinin biran evvel hayata geçirilmesi için siyasi parti liderleri ile tekrar bir araya geleceğim. Çünkü, konuyla ilgili çok sayıda mahkum var. Ekonomik suça hapis cezası değil, ekonomik ceza olmalı” şeklinde konuştu.
ANKA

2 yorum:

  1. Adsız dedi ki...:

    info@tesk.org.tr
    Genel Başkanlık Makamı (Bendevi PALANDÖKEN) palandoken@tesk.org.tr
    Genel Başkan Vekili (Mehmet Burhan AKSAK) aksak@tesk.org.tr
    Genel Başkan Vekili (Faik YILMAZ) faik_yilmaz@tesk.org.tr
    Genel Sekreterlik (Naci SULKALAR) nsulkalar@tesk.org.tr

  1. Adsız dedi ki...:

    SN GENEL BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDER SAYGILARIMIZI SUNARIZ GENEL BAŞKANIM ÇEK MAĞDURLARININ HEMEN HEPSİ ESNAF VE SANATKAR BİZLERİNDE TEK UMUDU SİZSİNİZ ESNAFLARIMIZIN BİR ÇOĞU BU YÜZDEN HAPİSTE YATMAKTA,AİLELER PERİŞAN DURUMDADIR BU SORUNU EL ATTIĞINIZDAN DOLAYI ESNAF SİZE MİNNETTARDIR.ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN BU SORUNUNUNDA TORBA YASASIYLA HALLEDİLMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR..

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Karşılıksız çek mağdurları © 2010 | ByNcdt