Adalet Bakanı Sadullah Ergin "alacaklı mağdur değil"

Adalet Bakanı Ergin Malatya’da
20 Ocak 2012 Cuma 11:33
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dink davasına ilişkin, “Hrant Dink davasıyla ilgili sürecin soğukkanlılıkla takibi ve süreç sonunda ortaya çıkacak tabloyu da hep beraber izlememiz gerekiyor. Bu ülkede karanlıklar aydınlığa çıkarılıncaya
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dink davasına ilişkin, “Hrant Dink davasıyla ilgili sürecin soğukkanlılıkla takibi ve süreç sonunda ortaya çıkacak tabloyu da hep beraber izlememiz gerekiyor. Bu ülkede karanlıklar aydınlığa çıkarılıncaya kadar bize rahat yok” dedi.

Malatya Valiliği’ni, AK Parti Malatya Milletvekilleri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve diğer yetkilerle birlikte ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Hrant Dink’in davasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bakan Ergin, “Hrand Dink’e sıkılan kurşunlar Türkiye’nin kardeşliğine, huzuruna ve barışına sıkılan kurşunlardır. Türkiye bu tür provokasyonlarla ilk kez karşılaşmıyor. Milletimiz müsterih olsun. Bütün bu karanlık

olayların üzerine gitmek için, varlık nedenini buna adamış bir AK Parti’nin döneminde her türlü karanlık olaylar aydınlığa çıkarılacaktır. Elden gelen tüm gayretler devam edecektir. Hrant Dink davasıyla ilgili mahkeme kısa kararını vermiştir. Gerekçeli karar henüz çıkmadı. Cumhuriyet savcısı da temyiz için süre tutum dilekçesi vermiş ve süre tutum dilekçesinde yazmış olduğu cümleler gazetelere yansımış. Dolayısıyla önümüzde bir temyiz süreci de vardır. Ayrıca davayı oluşturan cinayetle ilgili olarak

varsa kamu görevlileriyle ilgili görevi kötüye kullanmaları ile ilgili olarak ayrı soruşturmalar da var. Dolayısıyla bu sürecin soğukkanlılıkla takibi ve süreç sonunda ortaya çıkacak tabloyu da hep beraber izlememiz gerekiyor. Tekrar ediyorum, bu ülkede karanlıklar aydınlığa çıkarılıncaya kadar bize rahat yok. Bunları aydınlığa çıkarmak için yola çıktık. Bu yönde önemli adımlar attık ve mesafeler kat ettik” dedi.

Yeni yargı paketinde çek verip de ödemeyenlere hapis cezasının kaldırılıp, alacaklıların mağdur edileceği şeklindeki iddiaları da cevaplayan Bakan Ergin, “Eksik bilgilere dayalı değerlendirme yapılıyor. Şu anda, mevcut çek yasamızda, karşılıksız çek verenlerin hürriyeti bağlayıcı cezaya çarptırılmaları ikinci cezadır. İlk defa adli para cezasına çarptırılıyorlar. Adli para cezasını ödemediği takdirde hürriyeti bağlayıcı ceza alıyorlar. Hürriyeti bağlayıcı cezayı aldı. Adli para cezasını ödemekle

hapisten kurtuluyor. Adli para cezasını kime ödüyor? Alacaklıya ödemiyor. Adliyeye, yani devlete ödüyor. Alacaklı yine alacağıyla buluşamıyor. Dolayısıyla mevcut mekanizma, işleyen sistem alacaklının lehine de değil. Getirdiğimiz sistem alacaklının lehinedir” şeklinde konuştu.

Esas alacaklıyı koruyacak sistemin, Merkez Bankası bünyesinde oluşturulduğunu söyleyen Bakan Ergin, “Merkez Bankası bünyesinde Risk Santarzisyon Merkezi kuruldu. Bununla kredili alışveriş yapmak isteyenlerin durumu görülebilecek. Tacir de bunu görebilecektir. En büyük yaptırım, çeklerini ödemeyenler ticaret hayatında, çek hesabı açamayacaklar, çek defteri alamayacaklar. Bu açıdan yeni getirilen sistemde alacakların da hukukunu koruyacak önemli tedbirler var. Detaylı olarak kamuoyuyla paylaşılamadığından

değişik yorumlar yapılıyor. Bunları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bölge Adliye Mahkemeleri kurulmasına ilişkin soruya ise Bakan Ergin, “Türkiye’de ilk etapta 15 ilde kurulacak. 2013 adli yıl başlangıcında faaliyete girecekler. Bu iller arasında ilk etapta Malatya yoktur. Yaygınlaştırma esnasında ikinci etapta Malatya yer alacaktır. Şu aşamada, daha önce ilan ettiğimiz 15 merkezde devam edecektir” şeklinde yanıt verdi.

Vali Ulvi Saran ise, “Adliye teşkilatımızın sorun ve ihtiyaçlarını görüşmek üzere ilimize gelen sayın bakanımızı misafir etmekten onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

6 yorum:

  1. Adsız dedi ki...:

    BEN ŞUNU ANLAMIYORUM HAPİSTEKİ ADAM İPTAL EDİLMİŞ ADAMDIR ALACAKLI PARASINDAN VAZGEÇMİYOR HEM ADAMI İÇERİ ATTIRIYOR OLACAK İŞ Mİ TÜM BORÇTAN HAPİSLİK KALKMALI BKANIMIZ DOĞRU SÖYLÜYOR .

  1. Adsız dedi ki...:

    birileri bu yasanın çıkmasından endişe duyuyor,kimlermi? TEFECİLER ve AVUKATLAR özelliklede avukatlar çünki içerde yatan çek mağduruyla anlaşma olanağı son bulucak 10.000 tl lik çeke karşılık 2000 --3000 tl karşılığı anlaşarak haksız kazançlar elde ediyorlardı,çeklerin asıl sahibleri bu oyunları biliyorlarmı acaba?

  1. Adsız dedi ki...:

    bu yasayla cellatların elinden kılıçları alınıyor,bağırtıları bu sebebten.hiç kimse borcundan dolayı hapise koyulmamalı.

  1. Adsız dedi ki...:

    borç devam ediyorr borçlu hapiste eli kolu baglı ödeme niyetide olsa alan işide içerdeyken dagılıyorr allaah askına kimm magdur iyi niyetli olan bile ödeyemecek konuma geliyorr..

  1. Adsız dedi ki...:

    Çeklerim ödenmediği için mahkeme yoluyla hakkımı aramaya başladım 7 sene sonunda davamı kazanıp haklı olduğum anlaşıldı.Bunun üzerine karşı taraf temyize gitti bir 4 senemde böyle geçti tabii bu süreçte dava için yaptığım masrafları saymıyorum bile!Bir gün yargıtay dosya sorgulamadan dosyama baktığımda beni şok eden o kararı gördüm DAVA ZAMAN AŞIMINDAN ÖTÜRÜ DÜŞTÜ! Yeni hakimler atandı davalarımız hızla çözülcek diye sevinirken sağolsun hakimler dosyaları açmadan birer birer düşürerek sorunu çözmüşler.Bu kadarına ancak pes diyorum.Bir şirket battığında devlet kendi alacaklarını sigorta vergi borcu v.s. hemen tahsil ediyor kendini kurtarıyor.Sıra vatandaşın hakkına gelince dosyaları kapatıyor.Siz dürüst işini yapan vatandaşlarınızı böyle bitirirseniz geride birbirini soyan insanlar kalır.Devlet adalet ve Güvenlik için var olmuştur.Unutmayın böyle adaletsiz bir ortam yaratırsanız bir gün sizde bu adaletin nerde olduğunu sorgulayacak duruma düşebilirsiniz.Bu arada belli bir limite kadar alacaklının borcunu devlete ödeyerek hapisten kurtulmasına sebep veren kanunuda 2002 yılında siz çıkardınız.Eskiden çek kesilip ödenirdi şimdi ise çek kesip ödemeyen zengin oluyor.

  1. Adsız dedi ki...:

    bu yasa hırsızların haramzadelerin leş yiyen sırtlan tiplilerin işine yaramıştır. devlet adliyesi ve kolluk kuvvetleriyle hırsızın yanındadır. çek ve senetler hükümsüzdür.

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Karşılıksız çek mağdurları © 2010 | ByNcdt