BAŞBAKAN ERDOĞAN 'IN 'GENEL AF' AÇIKLAMASI



Genel af dediğiniz zaman bu katillerin affı meselesidir. Siyasi af dediğiniz zaman eğer düşünce suçlularını ifade ediyorsanız, katliamlara, teröre bulaşmamış insanları söylüyorsanız o farklı bir durum. Bunların üzerinde oturup konuşup tartışması yapılır.

Başbakan Erdoğan, medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği Dolmabahçe buluşmasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a sorulan sorulardan biri de "genel af" konusuydu.
Başbakan Erdoğan, "Genel af" ile ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Genel af dediğiniz zaman bu katillerin affı meselesidir. Siyasi af dediğiniz zaman eğer düşünce suçlularını ifade ediyorsanız, katliamlara, teröre bulaşmamış insanları söylüyorsanız o farklı bir durum. Bunların üzerinde oturup konuşup tartışması yapılır" diye konuştu.
Genel af konusu, referandum kampanyaları sırasında ilk olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti.

Ey ÇEK MAĞDURLARI sizden bizden bahseden yok.Bu ülkede TEĞET geçen ekonomik kriz sebebiyle iflas edip batan ONBİNLERCE ESNAF ödeyemedikleri çekler yüzünden HAPİSLE karşı karşıya.Yine dağdan geleni düşünüyorlar neymiş "DÜŞÜNCE SUÇU"  töreriste af değil!!
Arkadaşlar siz katliamlara teröremi bulaştınız?

10 yorum:

  1. SAMİ KAL dedi ki...:

    evet arkadaşım maalesef biz daha fazla suçluyuz gailiba. teröristin katilin af umudu ve hakkı var ama çek magdurunun yok. çünkü biz bu insanların taptıgı putu yani parayı kirlettik. bu en büyük suçtur. böyle giderse onbinlerce çek magduru cezaevlerine misafir olacak. bizleri bu duruma düşürenler utansın.

  1. User dedi ki...:

    Sami kardeşim çek mağdurunun bir özelliğide kendini anlatamıyor sanırım.Bu blog a yüzlerce giren var ama yorum yapmaya ,derdimizi anlatmaya bile mecalimiz yok zor işimiş zorr

  1. Adsız dedi ki...:

    Mahkeme, bir çocuğuğa cinsel istismarda bulunan Ensar Vakfı Eski Şube Başkanı Zekai İşler’e 15 yıl hapis verdirecek ‘nitelikli cinsel istismar’ maddesini neden uygulamadığını ve ‘iyi hal’ indirimi yaptığını şöyle açıkladı: “Kızın ruh sağlığının istismar nedeniyle mi yoksa basında çıkan haberlerden dolayı mı bozulduğu konusunda şüphe var!”

    Çorum’da büyük yankı uyandıran dava, dini eğitim ve burs almak için vakfa gelen 15 yaşından küçük E.Y.’nin ailesinin Ensar Vakfı Eski Şube Başkanı Zekai İşler’in cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla şikayetçi olmasıyla başladı. Çocuğun ifadeleri, vakfa gelen diğer öğrencilerin de benzer beyanlarda bulunması, İşler’in tutuklanmasına yol açtı. Adli Tıp ve Ankara Tıp Fakültesi E.Y. ile birlikte şikayetçi olan arkadaşı E.G.’nin,uğradıkları cinsel istismar nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor hazırladı.

    TÜRKİYEDE EN BÜYÜK SUÇ KARŞILIKSIZ ÇEKKKKK

  1. Adsız dedi ki...:

    ANAYASA MAHKEMESİNDEN BİR HABER VARMI ACABA BİLGİSİ OLAN YAZSIN LÜTFENN.

  1. Adsız dedi ki...:

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 18'inci Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada vergi, SSK ve Bağ-Kur primleri gibi kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Yeni yapılandırma çerçevesinde, ana paranın makul oranda enflasyonla irtibatlandırılacağını kaydeden Ergün, daha sonra uygun bir şekilde tasniflendirileceğini belirtti.

    Bakan Ergün, bundan sonraki borçlar içinse uygulanacak faiz oranlarının makul bir seviyede tutulacağını söyledi.

    Ergün, ''dolayısıyla hem faiz oranının ödenebilir makul bir seviyeye getirilebilmesi, hem de borç yapılandırılması ile ilgili çalışmalar bir arada yürütülüyor'' dedi.

    ANA PARAYA DOKUNULMAYACAK
    Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, genel kuruldan ayrılırken de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, yeniden yapılandırmada enflasyonun esas alınacağını ifade etti.

    Vergi ve diğer kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Ergün, taksitlendirme sayısı ve faiz oranlarının da bu çalışmanın sonucunda belirleneceğini belirtti.

    Bakan Ergün, yeni düzenlemede ana paraya dokunulmayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

    ''Ana parayı herkes ödeyecek, gecikme zammı ve faizler aşağı çekilecek. Bu bir af değil, vergi affı değil, bu yeniden yapılandırma. Herkes borcunu ödeyecek. Borcunu öderken de faiz oranı bugünkü gibi borcunu yükselten bir oran olmayacak. Makul ödenebilir bir faiz olacak''

    Bakan Ergün, ikinci düzenleme olarak ta bundan sonraki dönem için gecikmelerdeki faiz oranlarının aşağı çekileceğini ifade etti.

  1. Adsız dedi ki...:

    yok mu bir haberrr

  1. Adsız dedi ki...:

    HAKAN YILMAZ BEN BENDE İFLAS ETTİM HERŞEYİMİ KAYBETTİM OLSA SATEN ÇEK BORCUMUZU ÖDERİZ İNSAN YÜZÜNE ÇIKMAK KİM İSTEMEZ BORÇLU ADAM GEREKSİZ ADAM FELSEFESİNİ LÜTFEN KALDIRILSIN ONLARA BİR AF ÇIKSIN ÇIKSIN Kİ TOPLUMA GENE DÖNSÜNLER

  1. Adsız dedi ki...:

    artık bır gozumuzde arkada gezer olduk polısten kacmaktan alacaklıdan korunmak rahat bırakılsakda tıcaret yapabılsek tum cek maduru arkadaslar hangı bankaya gıdıp yenıden kredı alabiliyor artık esnaflar ya temınat ya nakıt yada cek diyorlar bunlar olmadan tıcaret yapaz olduk hımse veresıye mal vermıyor versede acaba odermı dıye kımsenden mal alıp tıcaret yapamadık ne olacak halımız ???

  1. ekm2510 dedi ki...:

    Değerli Arkadaşlar ,

    CİN ŞİŞEDEN ÇIKMIŞTIR ARTIK !!!!!!

    APC KARŞILIKSIZ ÇEK MAĞDURLARI , Gündeme gelen yeni anayasada , Sayın Nihat ERGÜN bakanımızın yaptığı açıklamada olduğu gibi ANAYASA,mızda var olan ekonomik suçlardaki yaptırımların AİHS uygun bir şekilde düzenlenmesi konusunda yada ekonomik suçlarda devletin parlementoda çoğunluk sağlanması koşulu ile AF gündeme getirebilir durumda olduğunu beyan etmesi bizler için hem sevindirici hemde düşündürücüdür…
    Sayın bakan , Bu konuyu gündeme taşımış ve son sözü bizlere bırakmıştır.
    Bu açıklamaların ardından bizler bir yol haritası belirlemeliyiz , yasal eylemler , ziyaretler gündeme getirmeli ve gerek bilgi gerekse belgelerimizle yeni ANAYASA , da yerimizi almalıyız.ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ TAMAMEN KAZANMALIYIZ…
    Bu süreç daha önceleride belirttiğimiz gibi öncelikle kısa vadede YARGI birimlerine yapılacak , içi dolu görüşmelerle başlayacaktır.
    Orta vadeli programda ise ; başta sayın hükümet ve sayın muhalet partileri ile yapılacak görüşmelerin , basınlada desteklenmesi gerekmektedir…
    UZUN VADELİ PROGRAM YOKTUR , BUNA DAYANACAK GÜÇTE YOKTUR …BUNA GEREKTE YOKTUR…
    ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN ORTAK AKIL VE EYLEM BİRLİĞİNE İHTİYAÇ VARDIR ….
    Bu çalışmalar başlamıştır . Geçmişi bir kenara bırakıp , yeni süreçte mutlaka bizlerde direnmeli ve mücadele etmeliyiz..Elbette fikirlere ihtiyaç olacak – elbette yapıcı eleştirilere ihtiyaç olacak ancak az sayıda yapılan bu mücadelede ön saflarda bulunması gereken arkadaşlarada ihtiyaç vardır.

    KATILIM BEKLİYORUZ ….. DESTEK BEKLİYORUZ — İRTİBAT İÇİNDE OLALIM , HEP BİRLİKTE ALALIM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ….

    behramkale_2005@msn.com

  1. Adsız dedi ki...:

    benim eşimde çek mağduru 6 ay oldu cezaevinde yeter artk duyun sesimizi...BİZ SUÇLU DEĞİL MAĞDURUZ..

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Karşılıksız çek mağdurları © 2010 | ByNcdt